NB II-es felkészülés: A Vasas szlovák élvonalbeli csapatot ütött ki

Magabiztos győzelmet aratott az angyalföldi együttes a szlovák első osztályú Nyitra otthonában - Birtalan duplázott. A Nyíregyháza ötöt kapott Szlovéniában.
Nyikes Zoltán 2019. július 13., szombat 19:53
Magabiztos győzelmet aratott az angyalföldi együttes a szlovák első osztályú Nyitra otthonában - Birtalan duplázott. A Nyíregyháza ötöt kapott Szlovéniában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 13., szombat 19:53

Felkészülési mérkőzés, Nyitra, Szlovákia

FC Nyitra (szlovák I.)-Vasas FC (NB II) 0-3 Gólszerzők: Hinora 41., Birtalan 54., 73.

Vasas:  Rados - Terbe, Szilágyi, Tóth B., Lakatos - Hinora, Szatmári (Kapornai 82.), Gál – Szedlár (Szivacski, 62.), Birtalan (Nagy Z, 84.), Király

Szombat este a szlovák élvonalbeli FC Nyitra együtteséhez látogatott a Vasas, amely ezúttal a  Rados - Terbe, Szilágyi, Tóth B., Lakatos - Hinora, Szatmári. Gál – Szedlár, Birtalan, Királykezdő tizeneggyel futott ki a pályára.

Az angyalföldiek az első félidő végén szereztek vezetést, a 41. percben Király iramodott kapura, lövését a kapus még bravúrosan kiütötte, az érkező Hinora nagyon okosan a védők és a kapus felett a jobboldali sarokba ívelte a labdát – olvasható a vasasfc.hu közvetítésében, amelyből kiderül, hogy az első játékrészben kihagyott egy tizenegyest a Nyitra, valamint Rados is bemutatott egy bravúros védést.

A fordulás után nem sokkal tovább növelte előnyét Szanyó Károly vezetőedző csapata, az 54. percben Szatmári ugratta ki Birtalant középen, aki 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 0-2. A kegyelemdöfést is Birtalan adta meg, a támadót a 73. percben Terbe hozta kiváló helyzetbe, majd a kapussal szemben alányesett a labdának, ami a kapus felett a kapu közepébe hullott, 0-3.

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia

FC Koper (szlovén) - Nyíregyháza Spartacus 5-0 (2-0)

Nyíregyháza: Jova – Svedyuk (Tóth Á. 65.), Fodor (Szekszárdi 65.), Pejovic (Ötvös 65.), Farkas (Gulyás 65.), Papp M.(Motkó 65.), Polényi (Starosta 65.), Rezes (Wieland 65.), Kártik (Cenaj 60.), Kovác (Kovács N. 60.), Hornyák (Tóth B.60.)

A nyiregyhazaspartacus.hu beszámolója:

A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, a 13. percben viszont Jova bravúrosan hárított egy szlovén próbálkozást. A 15. percben megszerezte a vezetést a Koper, egy jobbról érkező beadás után Solaja fejelt pontosan, 1-0. A 30. percben Kártik ívelte középre a labdát, Rezest ellökték a 16-oson belül, a játékvezető azonban nem adta meg a jogosnak tűnő büntetőt. A másik oldalon egy eladott labda után kontrázhatott a szolvén csapat, Jova Levente nagyot védett.

A 39. percben Fodor indítása után Papp lőtt laposan, mellé ment a labda. Egy perccel később viszont egy újabb eladott labda után büntetett a Koper, Solaja volt ismét eredményes, 2-0. Az első félidőben több gól nem esett. A második játékrész rosszul indult, egy megpattanó lövés után megszerezte harmadik gólját az ellenfél, Galesic volt eredményes a 47. percben.

A Szpari részéről egy lövés kerülte el a kaput, majd egy szabadrúgást hárított a Koper kapusa, a 68. percben viszont ismét a szlovén gárda lőtt gólt Gajsek révén, 4-0. Hat perccel később jó helyről szabadrúgáshoz jutott a Koper, és Stromajer pontosan célzott, 5-0.  Mindent megtettek a szépítésért a mieink, Tóth B. fejesét a léc alól tolta ki a kapus, majd a szöglet utáni lövést követően elkerülte a labda a kaput. A 87. percben Starosta veszélyeztetett egy lövéssel, de nem született gól, így az eredmény nem változott.

Felkészülési mérkőzés

Sered (szlovák I.)-Gyirmót FC Győr (NB II) 2-0

A másodosztályú Gyirmót FC Győr a szlovák élvonalbeli Sered ellen lépett pályára szombat délután. A szlovákok az első játékrész végén, a 44. percben szereztek vezetést, majd a második félidő 74. percében állították be a végeredményt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz