Fotó: www.vasasfc.hu

Gyász: Súlyos betegség után elhunyt a Vasas 15 éves játékosa

Öt évvel ezelőtt egyik napról a másikra betegedett le a Vasas Kubala Akadémia kapusa, akinek a szervezete kedden feladta a harcot.
Nyikes Zoltán 2020. július 8., szerda 10:01
Fotó: www.vasasfc.hu
Öt évvel ezelőtt egyik napról a másikra betegedett le a Vasas Kubala Akadémia kapusa, akinek a szervezete kedden feladta a harcot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 8., szerda 10:01

A Vasas Kubala Akadémia korábbi fiatal kapusa, Vikukel Krisztián óriási harcos volt, ám hosszú, évek óta tartó betegsége végül legyőzte őt – közölte kedd este a szomorú hírt a vasasfc.hu.

Viku - 2015. áprilisában - egyik napról a másikra betegedett le, ám az eleinte ártalmatlannak tűnő meghűlés sajnos rohamos léptekkel romlani kezdett. A könnyen orvosolható diagnózis ellenére Krisztián egyre lázasabb lett, majd az újabb vizsgálat már tüdőgyulladást állapított meg. Antibiotikumos kezelés következett, a család a gyógyulást várta, így még ekkor sem fordult meg senki fejében mindaz, ami ezután következett. Drasztikusan, egy éjszaka alatt zuhanni kezdett Krisztián állapota, a kezdeti hátfájás és lábzsibbadás - mint tünetek - megjelenésétől számított néhány órán belül, a kórházba érkezést követően Viku már nemhogy a végtagjait nem tudta mozgatni, de a levegővétel is gondot okozott számára a bénulás miatt. Hiába minden gyulladáscsökkentő, erős szteroidok, kezelések, gyógymódok, Krisztián nyaktól lefelé lebénult – írja a klubhonlap.

Az azóta tartó időszakban, hosszú évek óta Viku óráról órára, napról napra, a családjával együtt vívta meg mindennapi harcait. Bár folyamatos gyógytornával és alternatív kezelésekkel sikerült elérni, hogy a kis kapus a fejét, a nyakát, s a vállát már mozgatni tudja, a végtagjai azonban továbbra sem engedelmeskedtek. Otthonában gyógyult, ugyanakkor iskolában tanult, kiemelkedő eredményeket ért el. Családjával kilátogatott a Vasas mérkőzéseire, az Akadémián korábbi csapattársaival együtt ünnepelt tornagyőzelmet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez Milos
Portugál lapértesülés szerint az Atlético Madrid és a Real Sociedad is bejelentkezett Kerkez Milosért, akiről a Benfica már régóta tárgyal.
ETO
Antonio Munoz
Úgy tudjuk, egyre kisebb az esély arra, hogy Antonio Munoz marad az ETO vezetőedzője.
Puskás Akadémia
Alexandru Baluta
A felcsútiak távozó román légiósa az egyik közösségi oldalon elbúcsúzott NB I-es csapatától.
Tovább az összes átigazoláshoz