Itt a megoldás: A régi címer is ott lesz az Újpest mezén az új idényben - kép és közlemény

A régi és az új címer "összeolvadásával" létrejött klubjelképet viselnek majd a mezükön az Újpest FC játékosai az új idényben.
Dudás Gábor 2020. július 30., csütörtök 9:45
A régi és az új címer "összeolvadásával" létrejött klubjelképet viselnek majd a mezükön az Újpest FC játékosai az új idényben.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 30., csütörtök 9:45

Mint ismeretes, mintegy három éve tart a csatározás az Újpest FC címerének ügyében. A futballklub 2017 júliusának elején jelentette be, hogy megváltoztatja a tradicionális, az anyaklub UTE által is használt jelképet, ami heves ellenállást váltott ki többek, elsősorban a szurkolók körében.

Az éveken át tartó vita, sőt, már pereskedés az utóbbi hetekben a kisebb enyhülés útjára lépett, legalábbis a futballcsapat vezetése tett olyan lépéseket, amelyek abba az irányba mutattak, hogy visszaállítanák a régi címert, ha az UTE is meghozza a Roderick Duchatelet tulajdonos által szorgalmazott, az utánpótlás egyesítésére vonatkozó döntést.

A bajnoki hajrában a lilák viselték is már az új jelkép mellett a hagyományosat, a csakfoci.hu pedig szűk egy hónapja beszámolt arról, hogy a tradicionális jelkép is szerepet kap majd a mezeken a következő szezonban. Csütörtökön az Újpest hivatalos bejelentést is tett az ügyben.

Ennek értelmében "a tradicionális címer összeolvad az elmúlt 3 évben használt lógóval" és a játékosok ezt az ötvözetet viselik majd a mezükön az új idényben.

Íme, az Újpest teljes közleménye:

"Kedves Szurkolók!

Először is el szeretnénk mondani, hogy: KÖSZÖNJÜK!
Veletek együtt sikerült, a Ti segítségetekkel a csapat a tavaszi szezonban magára talált, a Ti támogatásotokkal a tabella kieső helyéről a hatodik helyen zártuk az idényt. Csak veletek sikerülhetett, együtt harcoltunk Újpestért! Hihetetlen jó volt hallani a hangotokat a Stadionunkban, érezni azt az energiát, amivel vittétek előre a mérkőzéseket, és újra látni, hogy a csapat is együtt lélegzett Veletek. Ez Újpest!

Itt nem állunk meg, nem állhatunk meg, kezdődik az új szezon, új kihívások elé nézünk, új csapat épül, és igen, továbbra is szükség van Rátok, a hangotokra, a jelenlétetekre a pályán és a mindennapokban. Az UTE vezetősége nem reagált a kezdeményezéseinkre, továbbra is elzárkózik, de mi nem. Ismét egy újabb lépést teszünk, de nem miattuk, hanem miattatok, és Újpestért. Tudtuk, amikor az utolsó hét meccsre hoztunk egy döntést, hogy itt nem állhatunk meg, és nem adhatjuk fel soha. Ezért a klub vezetősége ismét hozott egy döntést, tisztelegve az Újpest 135 éves tradíciói és a méltán híres szurkolótábora előtt.

A tradicionális címer összeolvad az elmúlt 3 évben használt lógóval, és elfoglalja jól megérdemelt helyét a mezen, azaz játékosok szíve fölé kerül. Ezzel a címerrel lépünk pályára a 20/21-es szezonban.

Legyen ez a lépés „A NAGY LÉPÉS” előtti utolsó mozzanat, jelképezze azt, mi továbbra is nyitottak vagyunk a megoldásokra. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, szükség van az anyaegyesület kooperatív és előremutató együttműködésére.

A harc a pályára való, Újpest legyen újra egységes!" - írják a Facebookon.

https://www.facebook.com/ujpestfootballclub/photos/a.128895257170658/3339722306087921/?type=3&theater

Olvastad már?
Az Újpest keresi az új Bardhit: Két észak-macedón játékos is kiszemelt - sajtóhír
Sajtóhírek szerint Stefan Jevtoski és Filip Najdovski személyében két észak-macedón játékost szemelt ki magának az Újpest.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
MOL Fehérvár
Cserkuti-Németh Olivér
Profi szerződést kapott a 16 éves csatár, Cserkuti-Németh Olivér, aki részt vett a Vidi téli edzőtáborában és már az NB III-as csapatban is bemutatkozott.
Tovább az összes átigazoláshoz