Az Újpest keresi az új Enis Bardhit“- írja a sportmedia.mk utalva arra, hogy a negyedik kerületi klub ismét észak-macedón játékossal erősítene, abban bízva, hogy sikerül ismét olyan labdarúgót találniuk, aki hasonló karriert futhat be, mint Enis Bardhi, aki korábban három évet játszott az NB I-ben.

Mint ismert, Bardhi 2014-ben egy svéd alacsonyabb osztályú együttestől érkezett, akkori értékét 100 ezer euróra becsülte a Transfermarkt, majd 2017-ben a spanyol első osztályú Levante vette meg a hírek szerint 1.5 millió euróért.

A észak-macedón sajtó ezúttal arról számolt be a napokban, hogy az Újpest érdeklődik a Rabotnicki észak-macedón U21-es válogatott védekező középpályása, Stefan Jevtoski iránt. A 22 éves, jobbhátvédként és középső középpályásként bevethető játékos

a mögöttünk hagyott idényben 15 mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett.

Pályafutása során megfordult többek között a Metalurg Szkopjében, a bolgár Lokomotiv Plovdivben, a horvát NK Varazdinban és az ukrán Arsenal Kijevben is.

Az Újpest érdeklődést mutat Filip Najdovski iránt is, akinek június 30-án lejárt a szerződése a regnáló bajnok Vardarnál, így a játékjoga ingyen megszerezhető. Két éve játszik a Vardarban, amely UEFA-licenc hiányában nem szerepelhet a következő kiírásban a nemzetközi kupaporondon. A 27 esztendős futballista Jevtoskihoz hasonlóan elsősorban védekező középpályásként bevethető, de képes játszani jobb oldali védőként és középső középpályásként.

Az előző szezonban 20 meccsen játszott, egy gólt rúgott.

Karrierjét Cementarnica Szkopjéban kezdte, majd több észak-macedón együttesben – Napredok Kicevo, Teteks Tetovo és Pobeda Prilep – megfordult már.

Korábban beszámoltunk róla, sajtóhírek szerint a Vardar Szkopjéval bajnoki címet ünneplő Matej Cvetanovski az Újpesthez igazolhat a nyáron. A lap úgy tudja, a lila-fehérek mellett Lettországból, Törökországból és Izraelből is vannak kérői a szélsőnek.

Az Újpest keretében Kire Ristevski személyében egy észak-macedón labdarúgó van, korábban Enis Bardhi, Viktor Angelov és Remzifaik Selmani is állt a IV. kerületiek alkalmazásában.