NB I: Három helyet lépett előre az MTK az Újpest legyőzésével

Az Újpest végül egy három gólt, két piros lapot és egy hazai kapufát is hozó mérkőzésen kapott ki 2-1-re a Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK győzelmével a 9. helyre lépett előre a tabellán.
Dudás Gábor 2021. december 5., vasárnap 18:02
Az Újpest végül egy három gólt, két piros lapot és egy hazai kapufát is hozó mérkőzésen kapott ki 2-1-re a Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK győzelmével a 9. helyre lépett előre a tabellán.
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 5., vasárnap 18:02

I. félidő:

Az MTK játszott veszélyesebben az első félidőben, az Újpest úgy tűnt, nem bánja a döntetlen állást. nagyobb helyzetig azonban a 24. percig várni kellett. Ekkor egy bal oldali szabadrúgást a levegőbe öklözött fel Banai, Grozav a kipattanónál lesipuskás módon kapura lőtt, de a jobb alsónál, a gólvonalon mentett a német Mack.

Az első félóra végén elmaradt egy jogos 11-es az MTK-nak: Katona Varju lábát találta el a labda helyett, Karakó a VAR segítégével visszanézte az esetet, majd meglepetésre nem ítélt büntetőt.

Így maradt a 0-0 a szünetre.

II. félidő:

A játékrész egy meg nem adott hazai találattal kezdődött, Kocsis adott gólpasszt Miovskinak, de - ha kevéssel is, de - lesről indult a fiatal játékos. A félidő közepén is gólt úszott meg az Újpest, ezúttal egy szabályosat: Miovski remek csellel csapta be Diabyt, majd 14 méterről, ballal a jobb kapufát találta el. A kipattanót Grozav kezelte le, de végül a léc fölé durrantott.

A 73. percben jött az első fordulat: Tallót ugratták ki egy pörgetéssel, talán hosszú lett volna neki az átadás, de Perkovic közben elkapta a mezét. A játékvezető azonnal kiállította a hazaiak védőjét. Nyolc perccel később azonban Tallo negatív hőssé lépett elő, a már sárga lapos cserejátékos teljesen feleslegesen lépett oda ellenfelének, így a kiállítás sorsára jutott.

Az Újpest viszont akkor szerzett vezetést, amikor ő maga is megfogyatkozott: a 84. percben Stieber indítása után Croizet átbirkózta magát a védőjén, majd kilőtte a jobb alsót (0-1).

Ezzel azonban még nem volt vége: bő három perccel ezután egy, a lilák által vitatott szabadrúgást végzett el a szintén csereként beállt Kovácsréti, aki 18 méterről, ravasz módon laposan lőtte ki a bal alsót (1-1).

És a csattanó az utolsó utáni pillanatokra maradt: a 96. percben az ugyancsak a padról beszállt Bjelos két kézzel blokkolta Miovski ollózva leadott lövését. A megítélt 11-est az északmacedón csatár a kapuba vágta, eldöntve a mérkőzést. Az MTK Budapest győzelmével fellépett az OTP Bank Liga tabellájának 9. helyére.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

MTK Budapest - Újpest 2-1 (Kovácsréti 87., Miovski 97. - 11-esből, ill. Croizet, 84.)

Piros lap: Perkovic (MTK, 73.), ill. Tallo (Újpest, 81.)

MTK: Somodi - Balázs, Varju, Perkovic, Nagy Zs. - Ramadani, Mezei (Kata, 80.), Weir (Várkonyi, 34.), Kocsis (Kovácsréti, 71.) - Miovski, Grozav (Kosznovszky, 80.)

Újpest: Banai - Kastrati, Koutroumpis, Diaby - Csongvai, Mack (Stieber Z., 77.), Mitrovic (Pauljevic, 61.), Katona M. (Croizet, 53.), Antonov - Viana (Tallo, 53.), Beridze (Bjelos, 53.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz