Háború Újpesten a stadion miatt: Belülről is jött a támadás

Az NSK és az UTE szerint a klub alaptalanul állítja azt, hogy problémák vannak a stadion felújításával.
Dudás Gábor 2016. november 3., csütörtök 11:24
Az NSK és az UTE szerint a klub alaptalanul állítja azt, hogy problémák vannak a stadion felújításával.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 3., csütörtök 11:24

 

Mint ismeretes, az Újpest FC szerdán adott ki egy 63 pontból álló listát arról, hogy a klub által felkért szakértő milyen hiányosságokat talált a stadionban. Többek között kifogásolták a baleseteszélyes széktartókat, az el nem burkolt vezetésekéseket, hézagos ajtókat és több esztétikai hiányosságot is.


 

Az Nemzeti Sportközpontok (NSK) állásfoglalása szerint ugyanakkor mivel a Szusza Ferenc Stadion felújítása jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft által felvett "hibalista" nem értelmezhető. A kivitelezésen jelenlévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, a jogszabályoknak való megfelelőségét.

Az NSK az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Újpest 1885 Labdarúgó Kft, mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési-, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre. Ugyanakkor az NSK közleménye szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.


 

Újabb fejleményként aztán csütörtökön az UTE is megszólalt az ügyben és támadó hangvételű közleményben jelezte, hogy egyáltalán nem ért egyet az labdarúgó-csapat vezetésének kifogásaival és el is határolódik az Újpest FC közleményétől.

"A belga tulajdonú Újpest FC részéről az elmúlt napokban több értelmezhetetlen, és az Újpesti Torna Egylet (UTE) által vállalhatatlan sajtóközlemény jelent meg, itt , és itt, melytől az UTE elhatárolódik, és az alábbi közleményt jelenteti meg.

Az Újpesti Torna Egylet örül annak, hogy stadionját az elsők között 2002-ben felújították, örül annak, hogy ennek ellenére további pénzösszegek jutottak a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálására, és nyilván az UTE is örülne (más helyeken már megvalósult) nagyobb volumenű sportberuházás megvalósulásának Újpesten.

Az UTE örül annak, hogy a stadion rekonstrukcióval kapcsolatban a Nemzeti Sport Központok és az Újpest FC nagyfokú együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, a döntéseket mindig konszenzusos alapon a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hozták.

Az UTE örülne annak, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az első osztályban szereplő újpesti labdarúgó csapat az Újpest FC, mielőbb hazai környezetben játszhassa meccseit!

Nem örül ellenben annak, hogy az Újpest FC a felújításokkal kapcsolatban valótlan tényeket állít, való tényeket hamis színben tüntet fel, jogtechnikai csúsztatásokat tesz közzé hangulatkeltés céljából, melyek alkalmasak az UTE hírnevének csorbítására. Fenti tények miatt az alábbi közleményt tesszük közzé.

2016. október 27-én Dr. Gyarmati Eszterrel készített interjút saját újságírója, a saját honlapjukon „Szeretnénk hazatérni” címmel, mely számtalan téves, a közönséget súlyosan félrevezető információt tartalmaz! Az interjú Újpesti Torna Egyletet közvetlenül vagy közvetetten érintő részeire az alábbi választ adjuk.

Az interjú harmadik bekezdése szerint „Hát igen, bár az eredeti terveket sem ismerjük részletesen, (Gyarmati Eszter)

Nem felel meg a valóságnak, ezzel szemben a valóság az, hogy 2014. december 13-án Dr. Gyimesi Kende az Újpest FC képviseletében elfogadta a projekttervet, és csak ezek után indult el a kivitelezés előkészítése.  „a projektet elfogadjuk, és kérjük szíves támogatásotokat abban, hogy a szakmai döntéshozók értékeljék át a jelenlegi állapotokat, készítsenek széles látókörű háttértanulmányt és a közeljövőben biztosítsanak forrást a sportlétesítmény további fejélesztésére.” (Dr. Gyimesi Kende 2014. december 13)

Szintén az interjú harmadik bekezdésében…., Ők döntötték el (Nemzeti Sportközpontok) hogy mit és milyen módon újítanak fel a stadionban” (Gyarmati Eszter) mondat nem felel meg a valóságnak, ezzel szemben a valóság az, hogy a felújítási munkák egyeztetésén Dr. Gyimesi Kende képviselte az Újpest FC-t, és azokat a beruházásokat készítette elő az NSK amelyeket a kölcsönös egyeztetések alapján az Újpest FC kért. Az UTE a megbeszéléseken részt vett, és mindvégig azon az állásponton volt, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amely az Újpest FC-nek érdeke, illetve a sporttelep organikus fejlődéséhez feltétlenül szükségesek.

Szintén a harmadik bekezdésben található„ennek a rekonstrukciónak az Újpest FC csak passzív szemlélője, és információkat is csak csepegtetve kapunk az illetékesektől.” (Gyarmati Eszter)

Nem felel meg a valóságnak, ezzel szemben a valóság az, hogy a beruházás megkezdésétől kezdve minden hétfőn volt kooperáció felújítással kapcsolatban, melynek jelentős részén, (az elmúlt fél évben pl. 2016.05.02, 2016.08.01, 2016.08.15, 2016.09.05, 2016.09.12, 2016.09.26) Dr. Gyimesi Kende Újpest FC képviseletében részt vett és tájékozódhatott/tájékozódott a stadion rekonstrukcióval kapcsolatban.

A 2013. november 12-én kelt Szándéknyilatkozattal kapcsolatban az Újpest FC cikke, való tényeket hamis színben tüntet fel, ugyanis a szándéknyilatkozat jogi természetét Dr. Gyarmati Eszter tudatosan, vagy kellő jogi ismeret hiányában összemossa. A cikk tartalmi mondanivalójával szemben az igazság az, hogy a szándéknyilatkozat megváltoztatható, pontosítható, visszavonható még abban az esetben is, ha semmilyen lényeges körülmény nem változott a két fél között. Mint azonban az ismert, az Újpest FC-t képviselő Újpest 1885 Futball Kft az Újpesti Torna Egylettel 2014. február 11-én kötött együttműködési megállapodását egyoldalúan és jogellenesen felmondta, ezért szándéknyilatkozatunkat az alábbiak szerint módosítjuk!

 

Szándéknyilatkozat pontosítása

Újpesti Torna Egylet (1044.Budapest, Megyeri út 13., képviseli Őze István klubigazgató) a 2013.november 12. napján kelt, a Szusza Ferenc Labdarúgó Stadion és a hozzátartozó székház és fejépület használatáról szóló szándéknyilatkozatot az alábbiak szerint pontosítom:

 1.) Az Újpesti Torna Egylet - a Megyeri úton található sportlétesítmény vagyonkezelésbe vétele esetén -  azokat a területeket kívánja térítésmentesen a legmagasabb bajnoki osztályban induló felnőtt labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaság használatába adni,(kizárólag a legmagasabb osztályban játszó felnőtt csapat használatára) amelyeket ezen gazdasági társaság jelenleg is bérel az NSK-tól. Az Újpesti Torna Egylet továbbra is fenntartja azon jogát, hogy amennyiben a Magyar Állam vagyonkezelői díj, vagy más egyéb költség megfizetését írja elő a területek vagyonkezelésével , használatával kapcsolatban, úgy ezeket a díjakat és költségeket a gazdasági társaság köteles viselni.

 2.) Az Újpesti Torna Egyletnek továbbra is szándékában áll a Szusza Ferenc Labdarúgó Stadion és a hozzátartozó székház használatát(a jelenlegi NSK szerződés szerint) , a Stadion „fejépületének”  pedig hozzávetőlegesen ¼-ed részét -  az 1.) pontban rögzítettek szerint -  a  gazdasági társaság részére átengedni.

 3.) Az Újpesti Torna Egylet fenntartja magának azt a jogot, hogy amennyiben  bármely bajnoki osztályban indít felnőtt labdarúgó csapatot, abban az esetben az 1.) pontban meghatározott területeket saját maga is használni kívánja.

 4.) Az Újpesti Torna Egylet a jelen szándéknyilatkozat pontosításával egyidejűleg fontosnak tartja kiemelni, hogy  a legmagasabb bajnoki osztályban induló felnőtt labdarúgó csapatot jelenleg üzemeltető  Újpest 1885 Futball Kft az Újpesti Torna Egylettel  2014. február 11-én kötött együttműködési megállapodását jogellenesen felmondta. A felmondást az Újpesti Torna Egylet nem fogadta el, azt továbbra is jogellenesnek tartja. Mivel az Újpest 1885 Futball Kft és az Újpesti Torna Egylet között a labdarúgó utánpótlás vonatkozásában az együttműködés jelenleg nem biztosított, ezért a megváltozott körülmények miatt az Újpesti Torna Egylet fenntartja magának azt a jogot, hogy a jövőben is a 2013. november 12. napján kelt szándéknyilatkozatában és a jelen szándéknyilatkozat pontosításában foglalt nyilatkozatait módosítsa, vagy pontosítsa.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT - KATTINTS!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz