Fotó: Itt az Újpest új meze - egyedi design, új címerrel és új szponzorral

Bemutatót is tartottak csütörtökön.
Dudás Gábor 2017. július 20., csütörtök 13:08
Bemutatót is tartottak csütörtökön.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 20., csütörtök 13:08

Roderick Duchatelet a csütörtöki sajtóreggelin részletesen beszélt a címerváltoztatás kapcsán kialakult helyzetről, a szurkolók reakciójáról és a klub álláspontjáról.

A lilák belga tulajdonosa és dr. Gyarmati Eszter ügyvezető azonban más témákat is érintett rövidebben. Ezekről olvashatnak az alábbiakban.

Egyedi meze és új szponzora is lett a liláknak

dr. Gyarmati Eszter bejelentette, hogy már a Ferencváros elleni, vasárnapi derbin egy új, egyedi tervezésű mezben fog pályára lépni az Újpest, amelyen már az új címer is szerepel természetesen. A Joma nevű mezgyártóval Spanyolországban egyeztettek a lilák az új, saját design alapján készült és katalógusból nem rendelhető dressz kapcsán, majd gyorsan közös nevezőre jutottak. Az új mezben „feszített” már egyébként a sajtóreggelin Litauszki Róbert és Simon Krisztián is.

Az új dressz kapcsán a lilák egykori kiváló kapusa, a Joma magyarországi képviseletének tulajdonosa, Szendrei József kifejtette, hogy a cég és a lilák 3 éves szerződése egészen 2019-ig köti össze a feleket, és hogy a tervezés nagyjából egy, "kemény munkával" eltelt napot vett igénybe Spanyolországban.


Már ebben futballoznak a lilák az FTC elleni derbin is.

 

A mezen már szerepel a Gallica nevű cég is, amely az Újpest FC hivatalos támogatója lett.

A belga sörmárkát itthon forgalmazó Belgaco Kft. képviseletében felszólaló Balogh László elmondta, hogy 5 éves megállapodást kötöttek az Újpest FC-vel, és „a magyar futball történetében egyedülálló az együttműködésük”, részletekre azonban nem tért ki ennek kapcsán.

"Mindenki segíthet a klubnak azzal, hogy sört iszik"

– tette hozzá ehhez Duchatelet.

A sörgyártó képviselője arról is beszélt, hogy egy kisebb magyar és egy kisebb belga vállalat koprodukciójaként megszületett cég egy olyan, az európai színtéren még ugyancsak kisebb klub mellé állt, amely a reményeik szerint hamarosan nagyobb hírnevet szerez magának és új támogatójának is.

 

Stadion: 2017 év végéig van most az Újpestnek szerződése, de…

Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató megerősítette, hogy az Újpest idén december 31-ig biztosan a Szusza Ferenc Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Hozzátette: hosszú távú megállapodást kötnek az UTE-vel a létesítmény bérléséről, amelyhez már csak az MNV jóváhagyása szükséges.

 

Utánpótlás: Cél az NB I!

Az alig két éve megalakult, már az Újpest FC-n belül működő és nem az UTE-hoz köthető utánpótlás-csapatok kapcsán Roderick Duchatelet elmondta, hogy már valamennyi korosztályuk eljutott az NB II-ig, és mindegyik csapatuk esetében reménykednek abban, hogy hamarosan az NB I-be is feljutnak.

A belga tulajdonos külön pozitívumként említette meg, hogy több, saját nevelésű fiatal már az első csapatnál is felbukkant, így például a Pakson pályára lépő Szűcs Kristóf, vagy a korábban a Sturm Graznál is pallérozódó, de az utóbbi hónapokban már Újpesten készülő Németh Gergő is Nebojsa Vignjevic irányítása mellett edz már egy jó ideje.

Az újpesti átigazolásokkal és tervekkel egy külön cikkben foglalkozunk majd hamarosan!

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz