Az MTK-nál is egy kezdőcsapatnyi játékos játéka bizonytalan, de lesz meccs vasárnap

Ahogy az elmúlt időszakban más NB I-es és NB II-es mérkőzéseknél, úgy az Újpest FC-MTK Budapest esetében sem lesz halasztás.
Csakfoci Admin 2020. október 31., szombat 12:08
Ahogy az elmúlt időszakban más NB I-es és NB II-es mérkőzéseknél, úgy az Újpest FC-MTK Budapest esetében sem lesz halasztás.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 31., szombat 12:08

Amint arról korábban beszámoltunk, Újpesten megnőtt a koronavírusos fertőzöttek száma, így kérvényezték a vasárnapi, MTK Budapest elleni mérkőzés elhalasztását.

A fővárosi kék-fehérek hivatalos közleményben reagáltak az ellenfél halasztási kérelmére, amelyből kiderül, hogy náluk is egy kezdőcsapatnyi labdarúgó játéka erősen kérdéses, közülük többen biztosan nem lépnek pályára különböző okok miatt. A fentebb említett problémák ellenére megrendezik a vasárnapi mérkőzést, mivel egy halasztás és a sűrű versenynaptár nehéz helyzetbe hozná a kék-fehér klubot.

A kék-fehérek döntése sem meglepő, mert az NB I-es és NB II-es klubok klubok hazai gyakorlata egyértelműen azt mutatta az utóbbi időben, hogy nem halasztanak ilyen esetben.

Íme, az MTK Budapest közleménye:

Az MTK Budapest vezetősége sajnálattal értesült arról, hogy az Újpest FC keretében több koronavírusos esetet regisztráltak, ami miatt leendő ellenfelünk halasztási kérelemmel fordult hozzánk.

Az ellenfelünket érintő nehézségek mellett a kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy klubunk szintén nincs könnyű helyzetben: csapatunk keretéből több mint egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzik tartósan vagy hosszabb-rövidebb ideig műtétek, sérülések, betegségek miatt. Az érintettek jelentős része biztosan nem léphet pályára vasárnap, míg néhány labdarúgó esetében csak a mérkőzés napi állapot dönt majd erről.

Az Újpest FC halasztási kérelmét azért nincs módunk elfogadni, mert a sűrű versenynaptár szinte lehetetlenné teszi az elhalasztott mérkőzés mindkét klub számára egyenlő feltételek melletti pótlását, hiszen erre egyrészt a válogatott szünetek kínálnak esélyt, azonban keretünkben több felnőtt és U21-es válogatott van (a legutóbbi válogatott szünetben nyolc játékosunknak érkezett meghívó), így akkor sem lenne lehetőségünk pótolni a mérkőzést, míg az esetlegesen szóbajöhető további játéknapok esetén sincs garancia arra, hogy az új időpontban nem klubunkat éri hátrány egy mostani döntés miatt.

Az MTK ezúton is kíván mind a saját, mint az Újpest FC játékosainak mielőbbi visszatérést!

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz