A Puskás holland légiósa: "Nem látom okát, miért ne lehessen meg másodszor is legalább az ezüst"

Yoell van Nieff és Luciano Slagveer meghatározó játékossá vált a Puskás Akadémiában, akik a következő szezonban is húzóemberek lehetnek. A két holland beszélt többek között a beilleszkedésről és a terveiről is.
Privacsek András 2022. július 10., vasárnap 11:22
Yoell van Nieff és Luciano Slagveer meghatározó játékossá vált a Puskás Akadémiában, akik a következő szezonban is húzóemberek lehetnek. A két holland beszélt többek között a beilleszkedésről és a terveiről is.
Szerző: Privacsek András 2022. július 10., vasárnap 11:22

A két holland nagyjából féléves eltéréssel szerződött a Puskás Akadémia FC-hez: Yoell van Nieff az Eredivisie-ben szereplő Heracles Almelótól a Hornyák Zsolt vezetőedző nevével fémjelzett, 2019 nyara óta tartó időszak egyik első szerzeményeként érkezett Magyarországra.

- Jó volt a környezetváltozás, hiszen egész addigi pályafutásom során odahaza futballoztam. Hamar kiderült, hogy passzolok a csapathoz és annak játékához, úgyhogy szinte minden egyből sínre került – mesél első „puskásos” élményeiről Yoell van Nieff a pfla.hu-nak.

Januárban aztán az FC Emmentől megjött a honfitárs: a már régebb óta figyelt Luciano Slagveer idény közben, 2020 januárjában amolyan villámigazolásként érkezett.

Nekem abból a szempontból volt kicsit nehezebb dolgom, hogy a szezon közepén érkeztem, de én is egyből úgy éreztem, nem lesz gond a beilleszkedéssel

– emlékszik vissza a villámgyors szélső.

– Mindezt persze megkönnyítette, hogy már itt volt egy másik holland játékos, aki a kezdet kezdetén segített eligazodni az öltözőben és annak környékén, meg tudta mutatni, hol találok ezt-azt, és be tudott mutatni a csapattársaknak.

A két holland az évek során alapemberré vált, van Nieff eddig kereken nyolcvanszor lépett pályára az NB I-ben, s összesen kilencvenöt tétmeccsnél tart, s reméli, az előttünk álló szezonban is jócskán szaporíthatja fellépéseinek számát.

- A felkészülés negyedik hetében vagyunk, s eddig mindössze egy edzőmeccset játszottunk, így még nehéz megmondani, mennyit erősödtünk, de szerintem eleve erősek vagyunk, ráadásul nagyon jól ismerjük egymást. Az egyéni képességek terén is jól állunk, ám a csapatjáték az igazi erősségünk. Javulni a kiegyensúlyozottság terén tudnánk, az új évadban ez lesz a legfontosabb.

Ami a csapatot illeti szeretném, ha ismét az első háromban végeznénk, jómagam pedig szeretnék továbbra is meghatározó játékos maradni. Legutóbb volt pár gólpasszom, de nem lennék boldogtalan, ha most egy-két gól is összejönne.

Slagveer hatvannyolc eddigi NB I-es meccsén nyolc találatot és tizenhárom gólpasszt jegyez, a Magyar Kupában tizenegy alkalommal lépett pályára, s kétszer talált be. A sebes léptű támadó pozíciójánál fogva többször kerül a kapu elé, így leginkább az eredményesség terén szeretne előre lépni.

- Pár játékos távozott, páran érkeztek, de az együttes magja évek óta ugyanaz. Az elmúlt szezonban elvesztettünk néhány meccset, amelyeket papírforma szerint meg kellett volna nyernünk; ha ezen javítani tudunk, ez az idény még jobb lehet, mint az előző volt. Egyszer már voltunk másodikok, nem látom okát, miért ne lehessen meg másodszor is legalább az ezüst. Ami engem illet, mind a gólok, mind a gólpasszok terén szeretnék jobban teljesíteni – remélem, ennek a csapat is hasznát látja majd.

A teljes interjú itt olvasható.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz