Fotó: honvedfc.hu

Pisont: "Több pontra számítottunk az idei négy bajnokiból", Supka érdekes fordulóra számít – ezt várják az edzők

Az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - összeszedtük, hogyan várják ezeket a találkozókat az edzők és a játékosok.
Nyikes Zoltán 2021. február 13., szombat 12:56
Fotó: honvedfc.hu
Az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - összeszedtük, hogyan várják ezeket a találkozókat az edzők és a játékosok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 13., szombat 12:56

Puskás Akadémia–Paks (14.45)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): – Az NB I-ben egyik meccs sem könnyű, ugyanúgy készülünk most is, mint a többire. Ha szeretnénk megtartani a második helyünket, akkor kötelességünk, hogy győztesen jöjjünk ki a meccsből. Bízom benne, hogy a fiúk olyan állapotban lesznek, hogy nem kell külön motiválni a csapatot és mindenki tisztában lesz a mérkőzés fontosságával. (pfla.hu)

Bognár István (Paks, középpályás): – Számunkra ez a találkozó egy kiváló képet fog alkotni, miszerint gondolkodhatunk-e feljebb, vagy a középmezőny első felében kell megszilárdulnunk. Fontos meccs lesz tehát, de nem csak nekünk, a Puskás Akadémia nyilván még jobban el szeretne szakadni az üldöző bolytól. A legutóbbi, 6-2-es győzelmünk után ellenfelünkben biztos dolgozik majd a revans vágy is, mi pedig ismét sikert szeretnénk elérni ellenük. Sokhelyzetes találkozóra számítok, akár újra sok góllal, hiszen mindkét gárda szeret támadni. A végén pedig az örülhet, aki jobban fog koncentrálni, bízunk benne, hogy ezek mi leszünk. (paksifc.hu)

Kisvárda–Zalaegerszeg (17.00)

Supka Attila (Kisvárda): – Azt gondolom, jó döntés született, hiszen nem jött volna jól, ha szabaddá válik a hétvége, és ki tudja, a sűrű tavaszi versenynaptárban mikor találtunk volna helyet a mérkőzésnek. Igyekeztünk gyorsan alkalmazkodni a helyzethez, és bár sajnáljuk, hogy nem hazai környezetben játsszuk le a mérkőzést, bízunk benne, hogy ebből nem származik majd hátrányunk. A tervezett játékstílusunkat nem befolyásolja a helyszínmódosítás, ugyanúgy győzelemre törekszünk majd, mintha otthon játszanánk, illetve mint minden mérkőzésen, most is a három pont megszerzése a célunk. Tudom, hogy a tabella jelenlegi állása alapján érdekes forduló elé nézünk, de nem különösebben figyeljük a táblázatot, annak majd a bajnoki hajrában lesz különösebb jelentősége. Nekünk szombatom így is, úgy is győznünk kell. (kisvardafc.hu)

Boér Gábor (Zalaegerszeg): – A legfontosabb célkitűzéseinket teljesítettük csütörtökön, kiharcoltuk a továbbjutást és senki sem sérült meg a csapatból. A kulcsjátékosaink pihenhettek és lehetőséget kaphattak azok, akik eddig kevesebb időt tölthettek a pályán. Napok óta távol vagyunk, remélem ez az összetartás jó hatással lesz a kohézióra és sikeresek tudunk lenni. A tavasz folyamán több alkalommal meggyőzően játszottunk, reméljük ezúttal eredménnyel is párosul a teljesítményünk és elindulunk felfelé.

Budapest Honvéd–Budafok (19.30)

Pisont István (Honvéd): – Újabb fontos hét vár a csapatra, hiszen előbb a Magyar Kupában vívtunk fontos meccset a III. Kerület ellen, ahol győzni tudtunk, szombaton pedig a bajnokságban következik komoly megméretés a számunkra. Sajnos Mezőkövesden nem sikerült a pontszerzés, ezek után nem is lehet más alternatíva a Budafok elleni meccsre, mint a győzelem megszerzése. Ugyanakkor az eredményes szereplés mellett játékban is szeretnénk fejlődni, előrelépni. Szerda-szombat ritmusban jönnek a meccsek, nem egyszerű feladat figyelni a rotációra, az új játékosok beépítésére, de ezt is meg kell oldalunk. Csupaszív Budafokra és nagy küzdelemre számítok, ellenfelünk a Zalaegerszeg ellen is megmutatta, hogy figyelni kell rá. Nem szabad a decemberi meccsből kiindulni, minden találkozó más és más. Több pontra számítottunk az idei négy bajnokiból, ez is motivál minket, hogy javítsunk. Azt kell játszanunk, amit tudunk, hinni a képességeinkben, ez pedig eredményre vezethet. (www.honvedfc.hu)

Oláh Bálint (Budafok, védő): – A decemberi, budafoki meccs óta majdnem két hónap telt el, nem igazán tekinthető kiindulópontnak az a kilencven perc. Ugyanakkor úgy látom, a kispestiek játéka nem sokat változott ezidő alatt, amiből következtethetünk arra, hogy szombaton sem leszünk alárendelt szerepben. Legutóbb voltak jó időszakaink a komoly játékerőt képviselő Honvéd ellen. Ezúttal ennél többet akarunk elérni és mindent megteszünk, hogy pontokkal térjünk haza a Hungária körútról. (budafokimte.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz