Pintér: "A legfontosabb, hogy visszaszerezzük a vadászösztönt"; Szabics: "Komoly nehézségekkel küzdünk" - edzői várakozások

Szombaton három találkozóval folytatódik az NB I 6. fordulója - megnéztük, hogyan várják a mérkőzéseket a játékosok és az edzők.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 11., szombat 13:05
Szombaton három találkozóval folytatódik az NB I 6. fordulója - megnéztük, hogyan várják a mérkőzéseket a játékosok és az edzők.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 11., szombat 13:05

NB I, 6. forduló

Honvéd-Ferencváros, 14:45

Horváth Ferenc (Honvéd): - Különleges mérkőzés vár ránk, hiszen jelentős erőpróba, komoly rangadó áll előttünk, ráadásul bízom abban, hogy a stadionavató után ezúttal is megtapasztalhatjuk, milyen a teltházas Bozsik Arénában pályára lépni. Nagyon sokat számít a Kispest-tábor biztatása, hálásak vagyunk az eddigi meccseken kapott szurkolásért is, komoly erőt adnak nekünk a drukkereink, erre az erőre pedig szükségünk is lesz szombaton, a Fradi elleni meccs remek lehetőség arra, hogy próbára tegyük magunkat. Sokat és jól dolgoztak a srácok, érzem rajtuk, hogy várják a rangadót. Bár egy hete azt mondtam, hogy nem akarok még egyszer olyan Honvédot látni, mint a Budafok ellen, muszáj volt, hiszen visszanéztük a felkészülési meccset, ami arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson a hibáinkra. Minden mérkőzés minden percét maximális erőbedobással kell végigküzdeni, csapatként, fegyelmezetten, sokat futva, gyorsan passzolva, és szükség van az egyének felelősségteljes, jó játékára is! Bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol a Paks és a ZTE ellen abbahagytuk, arra a két sikerre lehet építeni, mentálisan is sokat adott a társaságnak a hat pont, nem mellesleg megmutattuk és magunknak is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk eredményes és jó futballra. Így kell tovább folytatnunk. (honvedfc.hu)

Peter Stöger (Ferencváros): - Több játékosunk is hazája válogatottjában szerepelt az utóbbi napokban, így őket ott tartották formában és megfelelő szinten, de mi is maximális erővel készültünk az előttünk álló feladatokra. Nagyszerű időszak vár ránk az Európa Liga csoportkörében, de előbb a bajnokságban, a Budapest Honvéd ellen kell bizonyítanunk. Tudom, hogy a Honvéd egy remek csapat, az utóbbi években rendre nehéz és kiélezett mérkőzéseket játszottunk ellenük. Az első perctől kezdve koncentrálnunk kell, egy pillanatra sem szabad kiengednünk, különben bajba kerülhetünk. Mindenkitől száz százalékra és maximális erőbedobásra lesz szükség, hogy megszerezzük a három pontot. (fradi.hu)

Paksi FC-MTK Budapest, 17:45

Szabó János (Paksi FC játékosa): - A válogatott szünet előtti, Újpest elleni hazai győzelem nagyon kellett. Sokat mutattunk a csapat erejéből, hiszen végre egy brusztolós meccset tudtunk megnyerni. Régebben ezekből egyszerűen nem tudtunk győztesen kijönni, most ezt írtuk felül, ráadásul a mumusunk ellen. Az MTK ellen az utóbbi időben jól megy a játék, főleg idehaza, de erre - ahogy máskor sem - e hétvégén sem alapozhatunk. Maximális koncentráció kell majd, hogy ismét három egységgel gyarapodjunk. Hiszek a csapatban, megyünk továbbra is előre új játékfilozófiánkkal. Jó látni, hogy egyre többen vannak kint stadionunkban, ez nekünk, játékosoknak nagyon jól esik, és extra motivációval is szolgál. (paksifc.hu)

Giovanni Costantino (MTK Budapest): - Folytattuk a munkát és próbáltunk a támadójáték fejlesztésére összpontosítani. Úgy érzem, védelemben jók az alapok, amire építhetünk. Remélem Pakson kifizetődik az utóbbi hetek munkája. Ilyenkor a taktikával kapcsolatos munka kerül háttérbe, viszont az egyéni képességek fejlesztésére több idő marad. Természetesen jobb lenne, ha az egész csapat együtt tudna edzeni, de nagyon örülök neki, hogy ennyi válogatottunk játékosunk van. Többen szerepeltek a második csapatban, ezzel fontos játékperceket kaptak. Négy fontos meccsünk van a következő nemzetközi szünetig, és próbálunk ezek alatt újítani a játékunkon.  Több gólt kell szereznünk náluk, ez lesz a cél. Próbálunk agresszívan, támadóan fellépni, amire szerintem képesek vagyunk, hiszen remek játékosaink vannak.  (mtkbudapest.hu)

Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC, 20:00

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Szombati ellenfelünk nagyon jó erőkből áll, keretét remek képességű játékosok alkotják és az egyik legnagyobb költségvetéssel rendelkező klub a mezőnyben. Természetesen foglalkoztunk a MOL Fehérvárral a héten, de úgy gondolom, hogy először a saját sorainkat kell rendeznünk. Az a legfontosabb, hogy újra visszaszerezzük azt a szellemiséget, ami ránk jellemző volt, azt az úgynevezett vadászösztönt, hogy minden téren, akaratban, agresszivitásban ellenfelünk fölé akarjunk nőni. Úgy látom, hogy néhány játékosból kifogyott ez a fajta szellemiség és ha nem tizenegy sikerre éhes ember van a pályán egyszerre, akkor sokkal nehezebben jön a siker. A játékosoknak elmondtam a héten, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig oroszlánként kell harcolni, minden idegszálunkkal a sikerre, eredményességre kell koncentrálni. Nagyon bízom benne, hogy mindenki megértette és ennek szellemében fog szombaton pályára lépni. Nagyon fontos, hogy az adódó lehetőségek közül minél többet kihasználjunk, mert ezzel voltak problémáink az előző fordulókban. (mezokovesdzsory.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): - A válogatott szünet nagyobb részében a nemzeti csapatnál szereplő játékosok nélkül készültünk, valamint a Raków Częstochowa meghívására részt vettünk a lengyel csapat stadionavató gálamérkőzésén, így meccsterhelést kaptak olyan játékosok is, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Ezen a héten azonban már kizárólag a Mezőkövesd elleni bajnokira fókuszáltunk. Komoly nehézségekkel küzdünk, ezt így a találkozó előtt nem is részletezném, de a célunk természetesen az, hogy folytassuk a jó bajnoki sorozatunkat és győztesen hagyjuk el a pályát szombat este is. (molfehervarfc.hu)

Olvastad már?
Toldi: "A játékosok felszabadultak azután, hogy két gólt szereztünk"; Csertői: "Két perc alatt eldőlt a sorsunk" - edzői értékelések
Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 6. fordulójának nyitómérkőzését. Edzői értékelések.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz