Paks a Ferencváros legnagyobb mumusa – 865 napja nem tudtak nyerni hazai pályán a fővárosiak

865 napja nem találja a Ferencváros a Paks ellenszerét. A fővárosiak legutóbb 2016 tavaszán tudtak utoljára nyerni hazai pályán az atomvárosiak ellen.
Csakfoci Admin 2018. augusztus 19., vasárnap 17:15
865 napja nem találja a Ferencváros a Paks ellenszerét. A fővárosiak legutóbb 2016 tavaszán tudtak utoljára nyerni hazai pályán az atomvárosiak ellen.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. augusztus 19., vasárnap 17:15

Mint ismert, a Ferencváros csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Paks ellen az NB I 5. fordulójában. A mérkőzés 3. percében Ivan Petrjak volt eredményes, majd Bertus Lajos kiváló beadása után Hahn János a kapuba fejelt és egyenlített.

A találkozó után a gólszerző paksi játékos elmondta: a Groupama Arénában mindig nehéz nyerni.

Megpróbáltam a rövidre érkezni, és általában Bertus Lali mindig jól szokott beadni, így igazából csak bele kellett tennem a fejem a beadásába. Nagyon rosszul kezdtünk megint, rögtön az elején gólt kaptunk. Ez a Fradi stadionban nagyon nehéz, és nagy lélekjelenlétet kellett tanúsítani, hogy ebből felálljunk. Nagyon örültem a gólomnak. Az első félidőben a Fradi dominált, a másodikban mi is megnyerhettük volna a mérkőzést – mondta a lefújás után az M4 Sportnak Hahn János.

A két csapat közös múltját tekintve legutóbb a Ferencváros 2016. április 6-án, 865 napja tudott utoljára nyerni hazai pályán a Paks ellen. Az elmúlt három szezonban összesen hétszer találkoztak egymással, s ebben a tekintetben a Ferencváros eredménysora nem túl kedvező a paksiak ellen a Groupama Arénában: kettő paksi, egy Fradi győzelem, és négy döntetlen a mérleg.

Az alábbi kimagasló számadat tovább növekedhet, mivel legközelebb csak 2019. április 6-án találkoznak újra a bajnokságban a Fradi pályaválasztásával, és ezzel együtt a kettejük között 1096 napra nőhet ez a veretlenségi mutató.

Az összevetésben külön kiemelendő Hahn János személye is, aki zsinórban negyedszer volt eredményes a Groupama Arénában.

Hahn János előző három gólja

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz