NB I: Solymosit két 11-es után "pihentetik", a megfejelt és hibázó bíró viszont kapott meccset - bíróküldés

Solymosi Péter az egyedüli, aki a múlt heti bírók közül nem kapott NB I-es találkozót, most csak alapvonali játékvezetőként dolgozhat. A kisvárdai játékos által megfejelt, valamint büntetőterületen kívüli szabálytalanságért tizenegyest ítélő Pintér Csaba ezúttal Újpesten fúj.
Budai László 2018. augusztus 17., péntek 17:27
Solymosi Péter az egyedüli, aki a múlt heti bírók közül nem kapott NB I-es találkozót, most csak alapvonali játékvezetőként dolgozhat. A kisvárdai játékos által megfejelt, valamint büntetőterületen kívüli szabálytalanságért tizenegyest ítélő Pintér Csaba ezúttal Újpesten fúj.
Szerző: Budai László 2018. augusztus 17., péntek 17:27

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, az MLSZ Játékvezetői Bizottsága - indoklás nélkül - változtatott eddigi gyakorlatán, így mostantól csak egy nappal a forduló megkezdése előtt hozza nyilvánosságra az aktuális játékvezető-küldést. Emiatt tehát csak péntek délután tudhattuk meg, kik dirigálhatnak az 5. fordulóban.  

Egyetlen játékvezető nem kapott meccset az előző forduló NB I-es bírói közül. Ő Solymosi Péter, aki a Haladás-Puskás Akadémia összecsapáson két 11-est is befújt a szombathelyiek javára - a Hali lényegében ezzel nyert 2-1-re. Igaz, Solymosi nem lesz teljesen "munkanélküli", hiszen a Honvéd-MOL Vidi találkozón alapvonali játékvezetőként segítheti annak a Farkas Ádámnak a munkáját, aki múlt héten viszont nem vezetett.

A két eset

Szintén kiemelendő, hogy Pintér Csaba a hazaiak szempontjából igen balhés, Kisvárda-FTC mérkőzés után rögtön dolgozhat a hétvégén - az Újpest-Mezőkövesd találkozót kapta. Mint ismert, Pintér kiállította Anton Shyndert, miután az újonc labdarúgója nekiment a bírónak és fejelő mozdulatot is tett felé. Ezen kívül a játékvezető tévesen ítélt büntetőt a fővárosi zöld-fehérek javára, Pintér egy tizenhatoson kívüli szabálytalanságért adott tizenegyest a Fradinak 0-1-es állásnál, amit értékesítve Lanzafame beállította a végeredményt.

Az eset folytatása, hogy a futballistát négy hónapra eltiltották, klubja pedig kezdeményezte szerződése felbontását. Pintér később Theodoros Beriost is leküldte, ő Matías Rodríguezt rúgta csúnyán fejbe.

NB I, 5. forduló 

Péntek, 20:00 

DVSC-MTK – vezeti: Berke Balázs 

Szombat, 17:00 

FTC-Paks – vezeti: Erdős József 

Szombat, 19:30 

Puskás Akadémia-Kisvárda - vezeti: Kassai Viktor 

Újpest-Mezőkövesd - vezeti: Pintér Csaba 

Honvéd-MOL Vidi – vezeti: Farkas Ádám 

Diósgyőr-Haladás - vezeti: Andó-Szabó Sándor 

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz