NB I: Pontokat hullajtott a Fradi és a Vidi is, Zsótér-bombagól is kellett az Újpest-győzelemhez – eredmények

A Ferencváros otthonából pontot hozott el a Mezőkövesd, a Vidi hatgólos, drámai mérkőzésen hullajtott pontokat, míg az Újpest a Kaposvár vendégeként nyert az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
Csakfoci Admin 2019. november 2., szombat 18:54
A Ferencváros otthonából pontot hozott el a Mezőkövesd, a Vidi hatgólos, drámai mérkőzésen hullajtott pontokat, míg az Újpest a Kaposvár vendégeként nyert az OTP Bank Liga 11. fordulójában.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 2., szombat 18:54

Ferencváros – Mezőkövesd 1-1 (Ihnatenko 9. ill. Zivzivadze 49.)

Legerősebbnek mondható összeállításában lépett pályára a Ferencváros a forduló előtt a második helyen álló Mezőkövesd ellen, ugyanez természetesen elmondható Kuttor Attila csapatára is.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, Pekár és Zivzivadze is lövésig jutott néhány perccel a sípszó után, ám a vezetést a zöld-fehérek szerezték meg: a szögletet rúgó Isael vette észre az üresen helyezkedő Ihnatenkót, aki közvetlen közelről a kapuba tüzelt (1-0).


A bekapott gól után eleinte kissé megszeppenten folytatta a találkozót a Kövesd, a Fradi az ellenfél egyéni hibáit kihasználva többször is növelhette volna előnyét. Az első félidő legnagyobb helyzete mégis Cseriékhez köthető: Nagy ugratta ki Zivzivadzét a 42. percben, közeli lövését Dibusz bravúrral hárította.

A szünet után szinte azonnal egyenlített a Mezőkövesd: egy kis szöglet után Cseri tekert középre a 49. percben, Zivzivadze pedig a bal felső sarokba bólintott (1-1).


A találat jócskán felrázta a kedélyeket, több kemény belépőt is láthattunk mindkét oldalon, a játékvezető sárga lapokkal tudta megfékezni az indulatokat. A 61. percben ismét egy pontrúgás után alakult ki nagy lehetőség: Isael tette Blazic fejére a labdát, Szappanos bravúrral tudott hárítani. Bár a mérkőzés végére a kövesdiek némiképp visszavettek a tempóból, Kuttor Attila szemmel láthatóan a győzelemért hajtott: a 76. percben a támadó középpályás Nagy Dániel helyére a klasszikus center Takács Tamást állította csatasorba.

A 88. percben aztán újabb támadó érkezett a vendégekhez: Takács bő 10 perc játék után sérülten hagyta el a pályát, a helyén Sajbán folytatta, ám a végeredményt már sem ő, sem más nem tudta befolyásolni, így pontosztozkodással zárult a forduló rangadója.

ZTE FC – MOL Fehérvár FC 3-3 (Bobál G. 6., 26., Lesjak 93., ill. Nego 51., Hodzic 53., Futács 84.)

A bajnoki címre törő MOL Fehérvár FC a 11. helyen álló ZTE otthonában vendégszerepelt az NB I 11. fordulójában. A 6. percben meglepetésre máris megszerezték a vezetést a hazaiak: Radó kapott jó indítást, de Kovácsik elütötte előle a labdát, pont az érkező Bobál Gergely elé, aki a kapuba lőtt (1-0).


Mindkét oldalon záporoztak a sárga lapok, de helyzetek is adódtak szép számmal. Radó András cselezte be magát a 16-oson belülre, de Kovácsik védeni tudott, majd újabb gólt lőtt a ZTE: Bobál Gergely kapott labdát a 16-os vonalánál és ballal lőtte ki a hosszú alsót (2-0).


Magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Fehérvár, Demjénnak kellett nagy védéseket bemutatnia, majd Tamás sérülése miatt kellett kényszerűségből cserélniük a hazaiaknak. Az első félidő lefújásáig nem született újabb gól, 2-0-ra vezettek a hazaiak.

A fordulás után Bobál Gergely erős lövése jelentett veszélyt, ezt követően azonban a Fehérvár percei következtek: Petrjak bal oldali beadására Nego érkezett és fejelt a kapuba (2-1), majd a kaputól 10 méterre Hodzichoz pattant a labda, akit a védők nem mertek bántani, ő pedig Demjén mellett a kapuba lőtt (2-2).

 

Lesjak gólját les miatt érvénytelenítette Andó-Szabó játékvezető, majd Bedi 25 méteres lövését ütötte fölé Kovácsik, de a vendégek is támadta, a 78. percben Nego jobbról leadott, 12 méteres lövését Demjén a bal alsónál ütötte szögletre. A 84. percben aztán fordított a Fehérvár: egy szöglet utáni kavarodás után a csereként beállt Futács Márkó lőtt a léc alá (2-3). Amikor már mindenki elkönyvelte a fehérváriak győzelmét, akkor a 93. percben egy bedobás után Lesjakhoz került a labda, aki közelről vette be Kovácsi kapuját, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

(Shestakov 3., Iszlai 62. - 11-esből, Rui Pedro 92. - 11-esből, ill. Bumba 50.)

A miskolciak már a 3. percben megszerezték a vezetést: Melnik gyakorlatilag gólpasszt adott Shestakovnak, aki üresen tört kapura és Felipe mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

A vezető gól után a borsodiak jobbára a védekezésre és az ellentámadásokra összpontosítottak, ezek közül Rui Pedro közel járt a második góljuk megszerezéséhez, azonban a felső lécre fejelte a labdát. A végig nyomó, domináns Kisvárda eljutott helyzetekig, Grozav és Lucas is kiegyenlíthetett volna a vendégek részéről, ez azonban nem történt meg.

A szünet után az 51. perc elején kiegyenlített a Kisvárda: Melnik ragyogó beadása után Bumba öt méterről fejjel vette be Danilovic kapuját. Az egyenlítés után pillanatok alatt váltott játékban a Diósgyőr, és ennek elég hamar meglett az eredménye. A 61. percben Korbély lövésébe Protic kézfejjel ért a labdához az ötösnél, Berke Balázs játékvezető büntetőt ítélt, melyet Iszlai a bal kapufa mellé, félmagasan lőtte be (2-1).

A 69. percben kis híján ismét egyenlíthetett volna a Kisvárda: Grozav passzából Hugo Seco került helyzetbe, ám az utolsó utáni pillanatokban a védők tisztáztak. Az ellentámadásból pedig végleg eldönthette volna a három pont sorsát, Korbély lapos beadásából Prosser találta telibe a kapufát.

A hátralévő időben a Kisvárda magasabb fokozatra kapcsolt, mindent megtett az egyenlítés érdekében, és több veszélyes támadásokat vezetett, azonban a borsodi védők álltak a sarat. A slusszpoén a 92. percre maradt, amikor Anderson Picó gázolta el Bacsát, Berke bíró ismét büntetőt ítélt, melyet Rui Pedro higgadtan értékesített, ezzel a Diósgyőr elmozdult a kiesőhelyről.

Kaposvár-Újpest 2-3 (Balázs Zs. 5., Ádám 52., ill. Zsótér 27., Simon 42., Obinna 49.)

A sereghajtó kezdte jobban a mérkőzést, már a 4. percben vezetést szereztek a hazaiak, miután Ádám remek ütemben ugratta ki Balázs Zsoltot, aki Banai mellett a jobb alsóba lőtt, 1-0. Öt perccel később is a gólszerző veszélyeztetett: Ristevski veszített labdát a saját tizenhatosa előterében, Balázs lövése kevéssel hagyta el a bal alsó sarkot. A 13. percben az Újpest előtt is adódott lehetőség, Obinna tette le lövésre a labdát Zsótérnak, aki 13 méterről laposan a bal kapufát találta el. A 22. percben a túloldalon is a kapufa játszotta a főszerepet: Ádám a jobb oldalról remekül centerezett, középen üresen érkezett Beliczky, de nagy helyzetben a felső lécre emelt. A kihagyott ziccer megbosszulta magát, 5 perccel később Zsótér hatalmas góllal egyenlített, az újpesti játékos 25 méterről bombázott a jobb felsőbe, védhetetlen találat volt (1-1).


A jó iramú mérkőzésen a hazaiak legveszélyesebb és legaktívabb játékosa Balázs volt, aki az első játékrészben többször is próbára tette Banait, ám az újabb gól a vendégeknek jött össze. A 44. percben Feczesin és Zsótér kényszerítője után utóbbi lőtt 16 méterről, Slakta védett, de a kipattanót Simon közelről a hálóba pofozta (1-2).

A fordulás után is nagy iramban folytatódott a találkozó, a 49. percben Burekovic remekül indította a bal oldalról Obinnát, aki elhúzta Slakta mellett a labdát, majd nagyon éles szögből, szinte az alapvonalról az üres kapuba gurított, 1-3. A hazaiak azonban nem adták fel, az 52. percben Nagy Richárd bal oldalról ívelte a középen érkező Ádám Martinhoz a labdát, aki Ristevski mellett kibújva a rövid sarokba fejelt (2-3).


Ezt követően már kevesebb helyzetett láthatott a közönség, a következő lehetőségre a 79. percig kellett várni, ekkor Zsótér nagyszerűen ugratta ki a saját térfeléről induló Bjarnasont, aki egy az egyben vezette Slaktára a labdát, az izlandi légiós végül a jobb sarkot vette célba, de a hazai kapus bravúrral védett. A hajrában a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek az egyenlítésre, a 87. percben Vachtler szabadrúgása után Ádám csúsztatta Poplatnikhoz a labdát, aki a kapu torkából fölé lőtt, majd a hosszabbításban Ádám fejesét védte óriási bravúrral Banai. A lelkes hazaiak egyenlítése azonban nem jött össze, így három ponttal térhet haza az Újpest.

DVSC-Paks 3-1 (Szécsi 28., Kusnyír 33., Kundrák 60., ill. Böde 81.)

Az első játékrész első felében nem forogtak veszélyben a kapuk, többnyire a mezőnyben folyt a játék és mindkét védelem jól állt a lábán. A 26. percben aztán a semmiből tizenegyeshez jutott a DVSC: Simon Ádám szabálytalankodott Bényeivel, a büntetőt Szécsi végezte el, lövését azonban védte Rácz, de a kipattanót befejelte a hálóba a hazai támadó (1-0).


A 31. percben a Paks előtt is adódott lehetőség: Osváth szöglete után Hahn fejelt a kapu fölé. Két perccel később megduplázta előnyét a DVSC, Szécsi bal oldali beadására remekül érkezett Kusnyír és a jobb alsóba fejelt hat méterről (2-0).


A második játékrész első említésre méltó lehetősége Kinyik nevéhez fűződött, a hazai védő Ferenczi szöglete után fejelhetett, de éppen középre, így Rácz védeni tudott. A 60. percben háromra növelte előnyét a DVSC: Szécsi jobb oldali beadása után Trujic nem találja el jól a labdát, majd estében lőtt, amit Rácz még védeni tudott, de a kipattanóra érkezett a csereként pályára lépő Kundrák és közelről a hálóba talált (3-0).


Nyolc perccel később nem sokon múlt a vendégek szépítése: Osváth adott be középre az alapvonalról, Kinyik rosszul találta el a labdát, lábáról majdnem a saját kapujába pattant a játékszer, ám Kusnyír éppen arra járt és fejjel nagyot mentett.

A 81. percben szépített a Paks: Szabó bal oldali beadása után Böde megelőzte középen Pávkovicsot és a bal alsóba fejelt (3-1). Három perccel ezt követően Trujic előtt is komoly helyzet adódott, Pintér két csel után a légióshoz passzolt, aki 12 méterről nagy helyzetben a jobb alsó sarok mellé lőtt. A hátralévő időben már nem változott az állás, otthon tartotta a három pontot a DVSC.

Olvastad már?
NB I: Álomgól vetett véget a Puskás Akadémia veretlenségi sorozatának – videó
A magyar élvonal szombati fordulójának nyitómérkőzésén a Honvéd háromgólos meccsen 2-1-re győzte le a Puskás Akadémiát, és ezzel megszakadt a felcsútiak hét meccs óta tartó veretlensége.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz