NB I: Nego itt is tarolt, Lanzafame csak a harmadik - a topligás nevelések őszi szezonja számokban

A Fradi-csatár és Novothny Soma is visszaestek tavalyhoz képest, mégis a legjobbak között vannak, az ex-liverpoolos Vidi-igazolás viszont egyelőre nem számít alapembernek.
Csakfoci Admin 2019. január 20., vasárnap 12:19
A Fradi-csatár és Novothny Soma is visszaestek tavalyhoz képest, mégis a legjobbak között vannak, az ex-liverpoolos Vidi-igazolás viszont egyelőre nem számít alapembernek.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 20., vasárnap 12:19

Futács Márkó és Szerető Krisztofer személyében két topligás nevelésű játékossal bővült az NB I mezőnye az elmúlt hetekben, hiszen előbbi a Werder Bremennél és a Nancynál, míg utóbbi a Stoke Citynél fordult meg korábban ifi-játékosként.

Az ő érkezésük apropóján gyűjtötte össze a csakfoci.hu, hogy a legmagasabban jegyzett 5 európai pontvadászat (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) valamely akadémiáján legalább egy esztendőt eltöltő magyar élvonalbeli labdarúgók hány percet játszottak az őszi szezonban minden sorozatot egybevéve.

A listát - mint ahogy az összes NB I-es játékos játékperceinek rangsorát is - a Nantes, és a Roma utánpótlásában is megforduló Loic Nego vezeti, aki védő/középpályás létére 7 gólt, és 8 gólpasszt is ünnepelhetett. A második helyre az ex-napolis Novothny Soma ért oda, aki bár perceiben egy évvel ezelőtti önmagára emlékeztet, gólok tekintetében 4-gyel alulmúlta magát 2017 őszéhez képest.

A képzeletbeli dobogóra a pályáját a Juventus utánpótlásában kezdő Davide Lanzafame fért még fel, aki 8 találatával a topligás nevelésű játékosok leggólerősebbike lett - igaz, a 2017-es őszi szezonban ő is többször, szám szerint 13-szor talált a hálóba. A Vidit és a Fradit az alapembernek nem igazán nevezhető Armin Hodzic, Tamás Krisztián és Julian Koch képviselte még.

Kiemelendő a Barcelona, és a Malaga akadémiáját maga mögött hagyó Tajti Mátyás, aki első élvonalbeli szezonjában 19-szer lépett pályára, és középpályás létére 3 gólt szerzett. Nagy Dániel az idény jelentős részében sérüléssel küzdött, míg Albion Avdijaj, Reagy Ofosu és David N'Gog nem múlta felül a várakozásokat. Utóbbi helyzetét szintén egy komolyabb sérülés nehezítette, melyre honlapunknak adott interjújában is kitér.

A mezőny egyetlen a fent említett ötös utánpótlásából kikerülő hálóőre Bukrán Erik volt, aki az idény során 4 mérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra.

A topligás nevelésű játékosok őszi szezonja*

1. Loic Nego (Vidi, korábban Roma) - 3047 perc - 7 gól - 8 gólpassz

2. Novothny Soma (Újpest, korábban Napoli) - 1868 perc - 6 gól - 1 gólpassz

3. Davide Lanzafame (Ferencváros, korábban Juventus) - 1658 perc - 8 gól - 5 gólpassz

4. Tajti Mátyás (Diósgyőr, korábban Barcelona) - 1376 perc - 3 gól - 0 gólpassz

5. Armin Hodzic (Vidi, korábban Liverpool) - 997 perc - 4 gól - 3 gólpassz

6. Nagy Dániel (Újpest, korábban Hamburg) - 883 perc - 3 gól - 1 gólpassz

7. Albion Avdijaj (Debrecen, korábban Wolfsburg) - 809 perc - 1 gól - 3 gólpassz

8. Tamás Krisztián (Vidi, korábban Milan) - 643 perc - 1 gól - 1 gólpassz

9. David N'Gog (Honvéd, korábban PSG) - 451 perc - 2 gól - 1 gólpassz

10. Reagy Ofosu (Haladás, korábban Hamburg) - 427 perc - 0 gól - 0 gólpassz

11. Bukrán Erik (Diósgyőr, korábban Hull) - 360 perc - 5 kapott gól - 0 meccs kapott gól nélkül

12. Julian Koch (Ferencváros, korábban Dortmund) - 198 perc - 0 gól - 0 gólpassz

*A Transfermarkt adatai szerint.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
Tovább az összes átigazoláshoz