NB I: Hármat rúgott az Újpest a Puskásnak, az újonc otthonában botlott a Mezőkövesd – videók

A Vidi már a 3. percben előnyhöz jutott egy büntető révén, míg a ZTE két tizenegyest is kihagyott. Az Újpest visszavágott a Puskásnak az Illovszky Rudolf Stadionban elszenvedett vereségért, a Paks-Kisvárdán pedig az utolsó percekben jött el a gólváltás. Eredmények, videók.
Csakfoci Admin 2019. november 9., szombat 18:56
A Vidi már a 3. percben előnyhöz jutott egy büntető révén, míg a ZTE két tizenegyest is kihagyott. Az Újpest visszavágott a Puskásnak az Illovszky Rudolf Stadionban elszenvedett vereségért, a Paks-Kisvárdán pedig az utolsó percekben jött el a gólváltás. Eredmények, videók.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 9., szombat 18:56

ZTE FC – Mezőkövesd 1-1 (Bobál G. 61. ill. Zivzivadze 41.)

2780 néző előtt fogadta a ZTE FC a Mezőkövesdet az NB I 12. fordulójában. Az első lövés a vendégeké volt: Budu Zivzivadze próbálkozott a 16-os bal oldaláról lövéssel, de Demjén könnyedén fogta a labdát. Válaszul a 15. percben Stieber lőtt 27 méterről ballal, a labda centikkel a bal kapufa mellett ment el. A következő negyedóra eseménytelenebb perceket hozott, helyzetek nélkül mindkét oldalon, majd a 34. percben Pekár egy mezőkövesdi kontra végén jócskán a bal felső mellé lőtt. A 37. percben a zalaiak előtt adódott lehetőség, mert Bolla jobb oldali beadását a védők elnézték, de Babati lábáról mellé pattant a labda. Majd a 41. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Nagy Dániel beadás után Zivzivadze vette át a labdát mellel, majd lefordult Lesjakról és a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A második félidő elején rögtön tizenegyest hibázott a ZTE: Katanec rántotta le Bobál Gergelyt, amiért büntetőhöz jutottak a hazaiak. A labda mögé Babati állt, de a jobb alsóba lőtt büntetőre leért Szappanos és szögletre tudta tolni a labdát. A 61. percben aztán egyenlítettek a zalaiak: egy visszafejelt labda után a hazaiak lövését még sikerült blokkolni, de az onnan levágódó labdát Bobál Gergely a kapuba lőtte (1-1).

Nem sokkal később Cseri lekészítése után Karnitski lőtt jobbal, de a lövés elkerülte a kaput. Cseri, majd Berecz lövésénél kellett Demjénnek védést bemutatnia, majd újabb büntetőt is kapott, sőt emberelőnybe is került a ZTE, de hiába állt ezúttal Radó a labda mögé, Szappanos ezúttal is védett. Emberhátrányban már nem kockáztatott sokat a kövesdi csapat, így pontosztozkodással zárult a találkozó.

Kaposvár - MOL Fehérvár FC 0-2 (Milanov 3. - büntetőből, Futács 52.)

Az 1. helyen álló Fehérvár a sereghajtó Kaposvár otthonába látogatott, és nagy visszatérőkkel lepte meg Waltner Róbert együttesét: Pátkai augusztus 11, Stopira pedig szeptember 28 után tért vissza a kezdőbe. A kezdés után gyorsan előnybe kerültek a vendégek: a 2. percben Nagy Tamás tévesztett ütemet Petrjakkal szemben a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Milanov higgadtan a jobb alsó sarokba gurította (0-1).

A Kaposvár próbált kezdeményezően fellépni hátrányban, de a 22. percben egy kiállítás nehezítette meg a hazaiak dolgát: Pogacsics fogta meg a labdát a tizenhatoson kívül, majd kapott piros lapot. A félidő hátralévő részében igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani a fehérvári csapat, Petrjak távoli lövését pedig a csereként beálló Slakta bravúrral hárította.

A szünet utáni első percekben sem nehezedett a szokottnál nagyobb nyomás a kaposvári védelemre, ám egy újabb egyéni hiba gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést: a második NB I-es mérkőzésén pályára lépő Szabó Alex engedte túl közel magához Futácsot, a csatár megszerezte a labdát, majd Slakta mellett a kapuba lőtt (0-2).

A hajrában már tehetetlen volt a Kaposvár, ahogy a Vidi sem erőltette meg magát, így könnyed fehérvári győzelemmel zárult a találkozó.

Puskás Akadémia - Újpest 1-3 (Henty 34., ill. Onovo 31., Feczesin 46., 81.)

Rémálomszerűen indult a találkozó a felcsútiak kezdőjébe hét hónap után visszatérő Varga József számára, aki senkitől sem zavartatva összerogyott és bő öt perc után - vélhetően húzódás miatt - változtatni kényszerült Hornyák Zsolt, helyére Radics Mártont küldte csatasorba.

11 percet kellett várni az első komolyabb lehetőségre, Ristevski indítása után Zsótér csúsztatta tovább a labdát, a lecsorgóra Obinna startolt rá, de védője szorításában mellé lőtt. Nem sokkal később már újabb sérüléseket láthattak a nézők, előbb Hadziev fogta a combját a félpályánál egy Feczesin-féle összecsapás után, valamint Szolnoki könyökölte le Simont, akinek fel is szakadt a bőr az orrán. A 23. percben Van Nieef indítása után Szolnoki az ötös sarkáról fejjel centerezett, ám az érkező Henty nem találta el a labdát.

Tíz perccel később megszerezte a vezetést az Újpest: Zsótér indította a bal oldalon Simont, hatalmas sprintet levágva lefutotta védőjét, a centerezését Obinna átlépte, mögötte pedig Onovo 16 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát (0-1). Nem sokáig kellett várni az egyenlítésre: Szolnoki ugratta ki remekül Sóst és a középen érkező Henty öt méterről Banai lábai között a kapuba lőtt (1-1).

A szünet előtt újra megszerezte a vezetést az Újpest: Ristevski jó 50 méteres indítása Feczesint találta meg, Simonhoz passzolt, majd Obinna volt a labda útja, kicselezte védőjét és a hosszún érkező Feczesin csukafejessel a hosszú alsóba stukkolt (1-2).

Fordulás után a hátrányban lévő Puskás Akadémia lépett fel kezdeményezőbben, beszorította az Újpestet, több ígéretes lehetőséget dolgozott ki. Az egyenlítéshez a legközelebb a 60. percben voltak, Henty készítette le lövésre a labdát Knezevicnek és a 22 méteres életerős lövését Banai védte bravúrosan.

A felcsútiak egy pillanatig sem adták fel, a hazaiak tréenre az összes cserelehetőségét kihasználva bízott az egyenlítésben. A 72. percben kis híján újabb találatnak örülhettek a lilák: Simon csapta be Hadzievet, lövésre lendült a lába, de Szolnoki kiváló ütemben, becsúszva tisztázott előle. A hajrában aztán végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát az Újpest: Obinna beadását Feczesin váltotta gólra a 81. percben (1-3).

Paks - Kisvárda 1-1 (Szabó J. 91. ill. Lucas 88.)

A héten Tomiszlav Szivicstől elbúcsúzó Paks Osztermájer Gábor megbízott edzővel vágott neki a Kisvárda elleni bajnokinak. A tolnaiak lendületesen kezdték a találkozót, Hahn félollózó mozdulatában, és Könyves megindulásaiban is ott rejtőzött egy esetleges korai találat lehetősége. Az egyre hevesebben szakadó esőt azonban láthatóan a Kisvárda viselte jobban, a szabolcsi csapat a félidő végére átvette a kezdeményezést, ám igazán komoly helyzetet már egyik fél sem tudott kialakítani a szünetig.

A második félidőben újult erővel támadott a Paks, Felipének két nagy bravúrt is be kellett mutatnia, hogy meccsben tudja tartani övéit, míg Papp remek lövése a felső lécen csattant. A brazil kapus helytállása szemmel láthatóan új erőt adott a Kisvárdának, Grozavék a hajrában egyre aktívabban kezdtek futballozni, és bár Lucas révén a 88. percben vezetést tudtak szerezni, Szabó János egyenlítő találatával pontot tudott menteni a Paks a 91. percben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz