Fotó: www.rakoczifc.hu

NB I: "A Kövesd bajnokesélyesként érkezik"; Waltner elmesélt egy történetet a játékosainak a Vidi-meccs előtt – edzői várakozások

Feczkó Tamás szerint az MTK otthona az egyik legjobb akusztikájú stadion, a kiváló atmoszféra a két szurkolótábornak köszönhetően ezúttal garantált. Kuttor úgy látja, roppantul csalóka a zalaegerszegiek tabellán elfoglalt helyezése.
Nyikes Zoltán 2019. november 9., szombat 11:41
Fotó: www.rakoczifc.hu
Feczkó Tamás szerint az MTK otthona az egyik legjobb akusztikájú stadion, a kiváló atmoszféra a két szurkolótábornak köszönhetően ezúttal garantált. Kuttor úgy látja, roppantul csalóka a zalaegerszegiek tabellán elfoglalt helyezése.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 9., szombat 11:41

Kaposvár–MOL Fehérvár FC

Waltner Róbert (Kaposvár): – Mintha csak tegnap történt volna, de sajnos azóta elmúlt pár év – emlékezett vissza Waltner Róbert a hat évvel ezelőtti bajnokira, amikor is a Kaposvár legyőzte a Vidit éppen az ő góljával. – A Videoton akkor is az egyik legjobb csapat volt a bajnokságban, előzetesen semmi esélyünk sem volt, de sikerült nyernünk. Ezt a történetet elmeséltem a fiúknak. Az akkori csapat nem volt annyira egységes, mint a mostani. Sok volt a gond, mégis sikerült nyernünk. A Fehérvár most is vezeti a bajnokságot, mindenképp nehéz meccs lesz, tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nincs lehetetlen. Úgy kell kimennünk a pályára, hogy utolsóként le kell győznünk az elsőt. Számunkra mindegy, hogy ki az ellenfél, nem szabad a tabellán elfoglalt helyezéseket néznünk, mindig a következő mérkőzésből kell kihoznunk a maximumot. (www.rakoczifc.hu)

Marko Nikolic (Vidi): – Az első teljes kör után vezetjük a bajnokságot, azonban az elmúlt mérkőzéseken nem sikerült annyi pontot szereznünk, amennyit szerettünk volna. Volt, hogy az ellenfél kapuja előtt a pontosság hiányzott, emellett pedig gólokat kaptunk bedobásból, pontrúgásból, hosszú labdákból... ilyen ajándékokat nem lehet adományozni egy ellenfélnek sem. Még két kör, 22 forduló van hátra a sorozatból, a célunk pedig nem változott, ennek eléréséhez a következő állomás az, hogy Kaposváron, az újonc otthonában is begyűjtsük mind a három pontot. (www.molfehervarfc.hu)

Paks–Kisvárda

Szabó János (védő, Paks):Biztos, hogy egy ki-ki meccs lesz, tele sok és kemény párharccal, de most már nekünk kell okosabbnak lennünk, jobban fociznunk. Hazai pályán nem hibázhatunk, nem férhetnek bele az egyéni hibák, ezeket el kell felejtenünk. Mindennél fontosabb, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, hisz’ nagyon szükségünk van a pontokra. Nem foglalkozunk semmivel, tesszük a dolgunkat, megállás nélkül, keményen edzünk, hogy végre kijöjjünk a negatív szériából. Feltérképeztük a Kisvárdát, és már nagyon várjuk a szombati meccset, amin remélhetőleg már kijön a hétköznapokban befektetett munkánk. Bízunk benne, hogy ismét sok szurkoló kijön majd a stadionba, hogy szurkolásukkal karöltve újra a siker útjára lépjünk. (www.paksifc.hu)

Dajka László (Kisvárda): – Ami elmúlt, az elmúlt, mégis tanulnunk kell abból, ami Diósgyőrben történt. A vereségből adódóan természetesen a hét elején borúsabb volt a hangulat, de úgy építettük fel a heti programot, hogy oldódjon a feszültség. A heti munkával korábban sem volt gond, és bár a múlt héten sem érdemeltünk vereséget, most igazán mindent el kell követnünk, hogy tiszta fejjel lépjünk pályára. A paksi edzőváltás picit megnehezíti a dolgunkat, mert lehet, hogy ideiglenesen oldották meg az edzőkérdést, de feltétlenül harapósabb ellenfélre számítunk. A legutóbb nyújtott teljesítménynek és a héten elvégzett munkának győzelemmel kell párosulnia. A többi csak mellébeszélés, kellenek a győzelmek és a pontok. A csapat ezért mindent el fog követni, és nagyon remélem, hogy sikerrel is jár. Tény, az utolsó két mérkőzést nem úgy terveztük, ahogy azok a végén alakultak. A futballban nem mindig a tudás dönt, egyre nagyobb szerepe van a szerencsefaktornak, aminek a segítségére nekünk is szükségünk lenne. Nagy lesz a szerepe az egyéniségnek és a mentális felkészítésnek is, ezen téren is előbbre kell lépnünk. Eddig is mindent megtettünk, most már jönnie kell az eredményeknek is. (www.kisvardafc.hu)

Puskás Akadémia–Újpest

Hornyák Zsolt (Puskás): – Támadó felfogású gárdával találkozunk, hiszen kollégám is ezt a filozófiát követi. A nézőket ki kell szolgálni, ez pedig csak bátor támadófutballal és gólokkal lehetséges. Remélem, a Honvéd elleni sikertelen találkozó után a csapat testben is lélekben is összeszedi magát, a fiúk hozzák magukat, és jó játékkal visszatérünk a régi kerékvágásba. Az Újpest a Ferencvároshoz, a Honvédhoz, a Fehérvárhoz hasonlóan komoly hagyományokkal rendelkező klub. Nagyon nagyra becsülöm őket, és bárhol is álljanak a tabellán, nagy tisztelettel, alázattal és odafigyeléssel készülünk a mérkőzésre, amelyen természetesen győzni akarunk. Aki dinamikusabban játszik az lesz a nyerő, s remélem, ezek mi leszünk. (www.pfla.hu)

Zalaegerszeg–Mezőkövesd

Dr. Dobos Barna (ZTE): – Egy kör telt el a bajnokságból, és látható, hogy felvettük az NB I ritmusát, illetve erőnlétileg is rendben vagyunk, amit az is jól mutat, hogy a Fehérvárt az utolsó 10 percben be tudtuk szorítani, és a hosszabbításban ki tudtuk harcolni a döntetlent. Összeérett a csapatunk, a később érkezők és a kevesebb játéklehetőséget kapók is utolérték magukat, ezért is bírjuk a végéig a mérkőzéseket, és az eredménytől függően nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet. Sokat foglalkozunk az edzéseken a védekezésbeli hibák kijavításán is, amelynek az Újpest ellen már volt pozitív hozadéka, de a Fehérvár ellen újra elkerülhető gólokat kaptunk. Az első fordulóban nagyon jó mérkőzést játszottunk a Mezőkövesd ellen, a játék képe alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de azóta a Kövesd bizonyította, hogy nagyon erős csapat, bajnokesélyesként érkezik hozzánk, de abban bízunk, hogy most a mi oldalunkon lesz a szerencse, és hazai pályán be tudjuk gyűjteni a három pontot. A második körben sok olyan hazai meccsünk lesz, amelyeket meg kell nyernünk, mert a 12 csapatos bajnokságban igazán csak a győzelmekkel lehet előre lépni. Babati is játékra kész és egyre jobb formába lendül, ami számunkra egy plusz fegyver a támadójátéknál, valamint Golodiuk, Kiss Máté és Szépe János is felépült. Tamás Krisztián játéka viszont kérdéses a hétvégén, ezen kívül Barczi Dávid sérült, de bízom benne, hogy ő is visszatér a válogatott szünet után, ami tovább bővíti majd a lehetőségeinket. (www.ztefc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Továbbra sincs megállás, attól még ugyanis, hogy befejeződött a bajnokság egy harmada, és eddig jól szerepeltünk, nem nyugodhatunk meg. A hangulat egyébként nagyon jó a csapat háza táján, hiszen tényleg jól sikerült a pontvadászat első köre, de tényleg sok munka áll még előttünk. Ezen a héten is ez a dolog jellemezte a napjainkat, mert a ZTE egy kiváló együttes, amellyel szemben alaposan fel kell készülnünk. Mindezt már a szezonnyitó alkalmával is megtapasztalhattuk, mert attól függetlenül, hogy a mi győzelmünkkel ért véget a találkozó, ellenfelünknek is megvoltak a lehetőségei, hogy eredményes tudjon lenni. A nyári meccs óta mindkét gárdánál sok minden történt, és attól függetlenül, hogy mi jelenleg az élmezőnyhöz tartozunk, míg a kék-fehérek kieső helyen tanyáznak, nem gondolnám, hogy az előttünk álló kilencven perc során ez bármi előnyt is jelentene nekünk. Roppantul csalóka legalábbis a zalaegerszegiek tabellán elfoglalt helyezése, ugyanis valamennyi mérkőzésükön jó futballal rukkoltak ki. Ami minket illet, valóban jó hangulatban várhatjuk a bajnokság folytatását, és személy szerint, én is kíváncsian várom, hogyan sikerül az évből hátralévő maradék néhány fellépésünk. Legelsőként természetesen a mostani, hiszen most ez a legfontosabb, amelyen bízom benne, ezúttal is a minket jellemző játékot tudjuk majd nyújtani. (www.ztefc.hu)

Honvéd–DVTK

Giuseppe Sannino (Honvéd):A DVTK elleni miskolci mérkőzésen nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket, ezeket a hibákat nem akarjuk újra elkövetni. Az összes riválist láttuk élőben, tudjuk, mi kell a sikerhez, de ettől függetlenül nem lesz könnyebb dolgunk, ahogy szoktam mondani, minden egyes mérkőzés külön történet. Szomorú voltam, hogy a PAFC ellen a lelátóról kellett néznem a mérkőzést. Örülök, hogy nyertünk, és mondanám, hogy ha ez kell a sikerhez, akkor maradok a lelátón, de inkább azt szeretném, hogy győzzünk és ott legyek a pályán a srácokkal. (www.honvedfc.hu)

Feczkó Tamás (DVTK): – Nagyon bízunk benne, hogy még nagyon sokáig tovább javul a hangulatunk. Ehhez az kell, hogy legyőzzük a nagyon jó formában játszó Honvédet. Ellenfelünk a legutóbbi öt mérkőzésen egy döntetlen mellett négy győzelmet aratott, ezért nehéz mérkőzésre számítok, de azért utazunk Budapestre, hogy három ponttal térjünk haza. A Kisvárda ellen jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket, ezt szeretném a Honvéd ellen is látni. Serhii Shestakov rögtön a mérkőzés elején értékesítette első lehetőségét, egészen másként indult emiatt a találkozó. Az edzéseken külön hangsúlyt fektettünk a támadásépítésre és a támadásbefejezésre, valamint gyakoroltuk, hogyan tudjuk megbontani a Honvéd ötvédős rendszerét. Kiválóan erősített a Honvéd a nyár végén, ősz elején. Két meghatározó játékost igazoltak Davide Lanzafame és Vadócz Krisztián személyében, akik mindketten óriási vezérek, és baj esetén össze tudják kapni a csapatot a pályán, valamint el tudják dönteni a mérkőzést. Az MTK otthona az egyik legjobb akusztikájú stadion, a kiváló atmoszféra a két szurkolótábornak köszönhetően ezúttal garantált. Kissé furcsa lesz visszatérni oda, ami másfél éven keresztül otthonom volt. Szép emlékek fűznek a létesítményekhez, de nosztalgiázás helyett sokkal fontosabb, hogy tovább gyarapítsam a szép emlékek számát. (www.dvtk.eu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz