NB I: 29 éves újonc a ZTE-Vidin, Berke a DVSC-Paks kiesési rangadón – bíróküldés

A Magyar Labdarúgó Szövetség kijelölte a 33., utolsó forduló játékvezetőit: Káprály Mihály debütál az élvonalban, míg Berke Balázs ismét fontos meccset kapott.
Csakfoci Admin 2020. június 26., péntek 18:24
A Magyar Labdarúgó Szövetség kijelölte a 33., utolsó forduló játékvezetőit: Káprály Mihály debütál az élvonalban, míg Berke Balázs ismét fontos meccset kapott.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 26., péntek 18:24

A magyar élvonalbeli bajnokság utolsó, 33. fordulójában egy újonccal megismerkedhetünk, hiszen a 29 éves Káprály Mihály a ZTE-MOL Fehérvár FC bajnokin először fújja a sípot az NB I-ben.

A budapesti születésű játékvezető az NB II legutóbbi, csonka idényében 7 meccsen 20 sárga lapot mutatott fel, és egyetlen játékost sem állított ki. Káprály a tavaly szeptemberi Balassagyarmati SE-Dorogi FC (2-2, büntetők után: 2-3), és a február közepén megrendezett Honvéd-Haladás (1-0) MK-meccset is dirigálta.

A koronavírus-járvány miatti szünet után belekóstolhatott az élvonal légkörébe, azóta öt találkozón második számú asszisztensként működött közre.

A focibiro.hu statisztikája szerint Káprály 58 alkalommal országos, valamint megyei mérkőzéseken 98-szor fújta a sípot. 2017. augusztus 12-én debütált játékvezetőként az NB III Nyugati csoportjában, akkor a III. Kerületi TVE-Dunaharaszti MTK (2-2) párharcot vezette. Legutóbb három nappal ezelőtt, az Újpest-ZTE (2-1) NB I-es bajnokira második számú alapvonali asszisztensként delegálta a magyar szövetség. A szombaton 15:15 órakor kezdődő összecsapáson a két asszisztens Tóth II. Vencel és Szécsényi István lesz, Németh Ádám és Takács János az alapvonalak mögül segítik Káprály munkáját, míg a tartalékbírói teendőket Szalai Balázs látja el.

A DVSC-Paksi FC kiesési rangadót Berke Balázs kapta, aki mozgalmas idényt tudhat maga mögött, hiszen többek között nyolc alkalommal vezetett a Fehérvárnak - ebből kiemelkedik a kettő Fehérvár-Fradi rangadó, amelyen összesen 15 sárga lapot osztott ki. Berke sporttárs munkáját az oldalvonalak mellől Buzás Balázs és Georgiou Theodoros, az alapvonalak mögül Farkas Ádám és Pintér Csaba segítik majd, míg a tartalék játékvezető Csatári Tibor lesz a szombati játéknapon.

A napokban sok kritikát kapó Andó-Szabó Sándor is foglalkoztatva lesz az utolsó fordulóban - igaz, csak alapvonali játékvezetőként fog feltűnni az Újpest-Kaposvár találkozón. A Megyeri úton Csonka Bence lesz a spori, aki az idei szezonban mutatkozott be az első osztályban.

Vad II István (DVTK-Kisvárda), Erdős József (Ferencváros-Mezőkövesd) és Iványi Zoltán (Puskás Akadémia-Honvéd) is kapott küldést a hétvégére az MLSZ-től.

NB I, 33., játékvezetői küldés

Június 27., szombat:

15.15: ZTE FC-MOL Fehérvár FC - Káprály Mihály
17.30: Diósgyőri VTK-Kisvárda - Vad II István
17.30: Újpest-Kaposvár - Csonka Bence
17.30: DVSC-Paksi FC - Berke Balázs
20.00: Ferencváros-Mezőkövesd - Erdős József
20.00: Puskás Akadémia-Honvéd - Iványi Zoltán

Olvastad már?
Az MLSZ eljárást indított Kuttor ellen a kőkemény kifakadása miatt
A jövő héten derül ki, megbüntetik-e a Mezőkövesd vezetőedzőjét, aki kemény szavakkal illette a szövetséget a DVSC elleni bajnokit követő nyilatkozatában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz