Ahogy arról beszámoltunk, a Mezőkövesd vezetőedzője, Kuttor Attila igen indulatosan nyilatkozott a DVSC elleni, a hajrában elveszített és több kétes ítéletet is hozó bajnoki után. Ahogy fogalmazott, csapatát mérkőzések óta “ki akarják végezni”.

Nyugodtan indulhat az Európa Ligában az, aki akar vagy akit az MLSZ megjelöl, de a munkánkat, amit leteszünk a pályára, azt folyamatosan hétről hétre veszik el

– mondta többek között a tréner a lefújást követően.

Szavai nem maradtak következmények nélkül az MLSZ-nél sem. A Fegyelmi Bizottság (FEB) elnöke, dr. Ádámosi György a vezetőedzővel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el, a tárgyalás időpontját pedig június 29.-re (hétfőre), 12 órára rendelte el. Azaz csak a hétvégi, többek között a kövesdiek sorsát is eldöntő utolsó NB I-es fordulót követően derül ki, megbüntetik-e a trénert kifakadása miatt.

Ugyancsak kiderült a szövetség csütörtöki bejelentéséből, a FEB tárgyalás megtartása után az FTC – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpesttel szemben szurkolói részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) és ismétlődő rasszista megnyilvánulás (“huhogás”) miatt kiszabott 1.000.000 Ft pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.