NB I: "A bírók átnéztek rajtam, ezért nem fogok velük kezet" - a legfurcsább MLSZ-büntetés háttere

Miért nem fogott kezet az NB I-es légiós a játékvezetővel? A keddi fegyelmi döntések között egy érdekes eset is felbukkant, ennek járt utána a csakfoci.hu.
Dudás Gábor 2017. november 7., kedd 20:17
Miért nem fogott kezet az NB I-es légiós a játékvezetővel? A keddi fegyelmi döntések között egy érdekes eset is felbukkant, ennek járt utána a csakfoci.hu.
Szerző: Dudás Gábor 2017. november 7., kedd 20:17

"Én is egy ember vagyok..."

A keddi "MLSZ büntetés-csomag" egyik legfurcsább eleme az a megrovás volt, amit Eke Uzoma, a Balmazújváros nigériai balhátvédje kapott.

"A FEB Eke Uzomát (Balmazújváros), mert a mérkőzés előtti kézfogásnál a játékvezetőkkel nem fogott kezet, írásbeli megrovásban részesíti" – írta az mlsz.hu, honlapunk pedig utánajárt a játékosnál, hogy pontosan miért is maradt el a kézfogója Farkas Ádám játékvezetővel a DVTK elleni bajnokit megelőzően.

- Nem elsősorban a Diósgyőr elleni mérkőzésről van itt szó, hanem a Ferencváros elleniről. Volt ugye a 11-es szituáció a hajrában, amikor nem is értem hozzá a sráchoz, de mégis büntetőt kaptak. Ezt meg is mondtam a játékvezetőnek, és az alapvonali bíróhoz is odamentem, illetve megkérdeztem a Fradi játékosát is, hogy szerinte hozzáértem-e. Erre odajött a játékvezető, hogy fejezzem be, mert kiállít. Nem is akart meghallgatni, beszélni velem, nem úgy, mint például Németországban, ahol igenis meghallgatnak a bírók. Átnézett rajtam, csak a piros lapot emlegette.

Ekkor úgy döntöttem, hogy rendben, én is egy ember vagyok, ha nem akarnak velem beszélni a bírók, én sem akarok velük érintkezni, kezet rázni. Azóta teszek így minden mérkőzésen. Ez az oka az egésznek. Ha átnéznek rajtam, ha nem számítok, ha úgy tekintenek rám, mintha ott sem lennék, akkor így kell reagálnom.

Előtte, itt is és mindenhol tisztelettel viselkedtem a játékvezetőkkel szemben, jó volt a viszonyunk, de ez a szituáció nagyon elkeserített és feldühített – nyilatkozta Uzoma a csakfoci.hu-nak.

Az ominózus büntető, amelyet egyébként Iványi ítélt meg:

A légiós két év után tért vissza egyébként az NB I-be a nyáron, Németországban és Szerbiában is futballozott azután, hogy 2015-ben távozott Pécsről.

- Privát okok miatt is jöttem vissza Magyarországra, a feleségem az egyetemi tanulmányait szeretné befejezni itt. Szerencsémre Horváth Ferenc megkeresett, megegyeztünk, így újra itt vagyok. Szerintem nagyon jó döntést hoztam, hogy Balmazújvárosba igazoltam, nagyon jól érzem magam itt, rendkívül családias a hangulat a csapatnál, tényleg olyan a társaság, mint egy család. De ilyen volt nekem Pécs is.

"Szeretnék a magyar válogatottban is pályára lépni"

A 28 éves afrikai futballistát arról is megkérdeztük, hogyan látja csapata bennmaradási esélyeit.

- Az idény eleje óta tisztában voltunk azzal, hogy nehéz dolgunk lesz az NB I-ben, de együtt, csapatként küzdünk azért a végsőkig, hogy az következő szezonban is élvonalbeli csapatunk legyen. Nekünk tényleg minden meccs egy döntőt jelent, nagyon-nagyon komolyan veszünk minden találkozót, és hiszünk benne, hogy elérhetjük a célunkat.

Uzoma a számára legnagyobb itthoni változásokról és egy fontos céljáról is beszélt a csakfoci.hu-nak.

- A legnagyobb változás az, hogy már 12 csapat van az NB I-ben és nem 16, mikor utoljára itt játszottam, ráadásul háromszor játszol egy csapat ellen, ezt eléggé szokatlan volt tudomásul venni az elején, ilyen kiírású bajnokságban még soha nem szerepeltem. Szerintem sokkal profibbak lettek a körülmények, a létesítményhelyzet, minden. Nagynak látom az előrelépést összességében.

Szeretek itt élni, azon vagyok, hogy megszerezzem a magyar állampolgárságot is, és egyszer akár a magyar válogatottban is pályára léphessek. Őszintén szólva még nem tudom, mikor kerülhetne erre sor, még annyira nem jártam utána, de mindenképpen szeretnék majd magyar állampolgár lenni.

DUDÁS GÁBOR

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz