Fotó: mtkbudapest.hu
MTK

Újabb győzelmével dobogóra lépett a Puskás Akadémia

A kilencedik forduló nyitómeccsén Komáromi György lőtte a három pontot érő találatot - a Puskás Akadémia így a harmadik helyre ugrott.
Nyikes Zoltán 2021. október 15., péntek 21:54
Fotó: mtkbudapest.hu
A kilencedik forduló nyitómeccsén Komáromi György lőtte a három pontot érő találatot - a Puskás Akadémia így a harmadik helyre ugrott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 15., péntek 21:54

Az NB I 9. fordulójának nyitómeccsén az MTK Budapest fogadta a Puskás Akadémiát - a hazaiaknál Giovanni Costantino vezetőedző távozását követően Teodoru Vaszilisz foglalt helyet a kispadon megbízott edzőként.

Az első játékrész nagy küzdelmet és többnyire kiegyenlített játékot hozott, a kapusoknak összességében kevés dolguk akadt. A 17. percben Slagveer passza után Baluta törhetett be a 16-oson belülre, szemben a kapuval, ám a bevetődő Herrera megzavarta őt, így csak egy rosszul eltalált lövést kellett védenie Mijatovicnak.

A 32. percben Vancsa egy szép átvétel és egy szép csel után a középen álló Miovskihoz passzolt, aki 11 méterről lőtt kapura, Tóth azonban védett – ez volt a két legígéretesebb lehetőség a két kapu előtt az első félidőben.

A szünet után Komáromi és Nagy Zsolt lövésével folytatódott a mérkőzés, ám egyik próbálkozás sem okozott igazán nagy veszélyt, míg a túloldalon Herrera beadását csúsztatta mellé Miovski.

A 69. percben aztán megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Kozák és Szolnoki összjátéka után utóbbi emelte be a labdát a 16-oson belülre a védők mögé, ahová bemozgott Komáromi és négy méterről a jobb alsóba lőtt, 0-1. Nem sokkal később egy szöglet utáni kipattanót lőtt kapura kapásból Kosznovszky, Tóth azonban a helyén volt.

A hajrában gólt ünnepelhettek néhány másodpercig a hazai szurkolók, miután egy szabadrúgás utáni kipattanót Grozav passzolt középre Tiago Ferreirához, aki az üres kapuba lőtt, ám a román légiós lesen volt, így érvénytelenítette a játékvezető a találatot.

Az ötperces ráadás sem hozott már újabb gólt - ehhez Puljic járt a legközelebb a kapufájával -, így Komáromi gólja döntötte el a három pont sorsát, amivel a Puskás Akadémia a harmadik helyre lépett.

NB I, 9. forduló

MTK Budapest–Puskás Akadémia 0-1 (Komáromi 69.)

MTK: Mijatovic - Balázs, Varju, Tiago Ferreira, Herrera - Kosznovszky (Haraszti, 79.), Dimitrov (Kocsis B., 60.), Weir - Vancsa (Kovácsréti, 85.), Miovski, Grozav.

Puskás: Tóth B. (Markek, 91.) - Szolnoki, Spandler, Nunes, Nagy Zs. - Van Nieff, Favorov (Corbu, 60.) - Slagveer (Plsek, 74.), Baluta (Puljic, 74.), Komáromi - Kozák (Weslen Junior, 74.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz