Fotó: mtkbudapest.hu

NB I: Teljesen új játékosok lesznek az MTK-védelemben, a Puskás folytatná a jó sorozatát – ezt várják a főszereplők

A 9. forduló nyitómeccsén az MTK Budapest látja vendégül a Puskás Akadémiát - ezt várja a hazaiak edzője és a felcsútiak védője.
Dudás Gábor 2021. október 15., péntek 18:17
Fotó: mtkbudapest.hu
A 9. forduló nyitómeccsén az MTK Budapest látja vendégül a Puskás Akadémiát - ezt várja a hazaiak edzője és a felcsútiak védője.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 15., péntek 18:17

MTK Budapest–Puskás Akadémia (20.00)

Teodoru Vaszilisz (MTK Budapest, megbízott vezetőedző): Én teljesen mást terveztem, amikor a vezetőség úgy döntött, hogy vezetőedzőt vált. Hét játékosunk volt a válogatottnál és sajnos sok a sérült is, Nagy Zsombi Alho, Mezei is megsérült, úgyhogy át kellett szerveznem az edzéseket, mert létszámhiánnyal küszködtünk. Arra vigyáztam, hogy túl nagy felfordulás ne legyen az edzőváltás után, figyeltem, hogy gördülékenyen menjenek a dolgok. Könnyen ment, engem ismernek a játékosok, gyakorlatilag amikor megjelentem az edzésen, akkor ment minden ugyanúgy. Úgyhogy semmi problémám nem volt ezzel és úgy látom, hogy a játékosoknak se. Egy asszisztens edző szerepe az az, hogy mindig közelebb van a játékoshoz, minden búját-baját elmondják nekünk, nemcsak szakmailag, hanem akár az életben is, kikérik a véleményünket, akár egy lakásvásárlásnál, vagy kocsivásárlásnál, vagy éppen egy külföldi útnál is. Egy vezetőedzői szerepben meg kellett tartani azért a két lépés távolságot, de a játékosok nagyon jól ismernek, bármikor fordulhatnak hozzám bármelyik időpontban a kérdéseikkel, de a vezetőedző szerepe azért sokkal inkább arról szól, hogy jó döntéseket hozzunk. A Puskás Akadémia elleni mérkőzésre elsősorban a védelmet kell rendberakni, teljesen új játékosok lesznek majd hátul. De nyilván megteszünk mindent. Erős csapat a felcsúti, tudjuk, kielemeztük őket, felkészültünk rájuk, aztán majd pénteken este kiderül hogy mire volt ez elég, de nyilván meg szeretnénk szerezni a három pontot, mert az egy löketet adna a csapatnak, hiszen utána megyünk a Ferencvároshoz és az sem lesz egy könnyű mérkőzés.

Spandler Csaba (Puskás Akadémia, védő): – Nagyon szeretnénk folytatni azt a sorozatot, amit még a Siófok ellen elkezdtünk magabiztos játékkal, folytattuk a Vidi elleni idegenbeli, határozott fellépéssel, majd hazai pályán sikerült a Mezőkövesdet legyőzni. Szeretnénk továbbvinni az idegenbeli jó szériánkat. Vigyázni kell velük, ott vannak mögöttünk, három ponttal vannak lemaradva, de nekünk megvannak a sajá céljaink, szeretnénk feljebb kapaszkodni a tabellán. A Vidi elleni meccs után volt egy kis achilles-problémám, ki kellett hagynom 2-3 napot, de most már százszázalékos vagyok és teljes erőbedobással edzek és ha pályán leszek, mindent meg fogok tenni, hogy elhozzuk a három pontot az MTK-tól. Kielemeztük a játékukat, vannak jó kvalitású támadói, például Grozav, Miovski és Kovácsréti. Sebesség is van ezekben a játékosokban és a labdával is elég jók, szóval mindenképp oda kell figyelni a kontratámadásaikra is. Szeretnénk sokat birtokolni a labdát és sok helyzetet kialakítani, azokat jó százalékban kihasználni. A srácokkal is beszéltük, hogy olyan sokáig most nem szeretnénk húzni, mint az előző MTK elleni mérkőzéseken, amikor Küsü (Géresi Krisztián - a szerk.) az utolsó pillanatban lőtt gólt. Nagyon remélem, hogy sikerül előbb eldönteni a mérkőzés és nem kell izgulni a végéig. (pfla.hu)

Olvastad már?
NB I: Fradi-Honvéd és ZTE-Újpest zárja 2021-et - itt van az év végi menetrend
A Magyar Labdarúgó Szövetség december 19-éig elkészítette a labdarúgó OTP Bank Liga pontos menetrendjét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz