Fotó: mtkbudapest.hu

Márton: "Ha csak a helyzeteink felét rúgjuk be, akkor is agyonnyerjük a meccset" - edzői értékelések

Az NB I 19. fordulójának pénteki játéknapján egy mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. február 4., péntek 22:33
Fotó: mtkbudapest.hu
Az NB I 19. fordulójának pénteki játéknapján egy mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. február 4., péntek 22:33

MTK Budapest–Zalaegerszegi TE FC 0-2

A mérkőzésről itt olvashatsz bővebben!

Márton Gábor (MTK): – Az eredmény 0-2, úgyhogy a mi lett volna, ha mondatokról felesleges beszélni. Nagyon nagy helyzeteink voltak az első félidőben, a másodikban is sokat tettünk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de egyszerűen elszórakoztuk a  lehetőségeket, nem jó döntéseket hoztunk, kihagytunk nagyon sok helyzetet, ami megbosszulta magát. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak, a szünet után szinte ki sem engedték a félpályáról a Zalaegerszeget, talán egyszer tudták átlépni a félpályát. Nehéz ilyenkor mit mondani. A legnagyobb tanulság, hogy így kell futballozni és előbb-utóbb meglesz az eredménye. Bízom benne, hogy előbb, mert nagy melót tettek bele a srácok. Jó dolgokat is csináltak, de a befejezésekkel óriási problémáink voltak, az ellenfél meg rúgott egy nagyon szép gólt, ami nem hiszem, hogy még párszor így sikerülne, nekünk pedig semmi nem jött össze. Nem látom a játékosokon, hogy elveszítenék a hitüket, de nyilván el vannak keseredve egy ilyen meccs után. Ha csak a helyzeteink felét rúgjuk be, akkor is agyonnyerjük a meccset, mégis veszítettünk, ennek nyilván nem örül senki. De nem látom, hogy hitehagyottá vált volna a csapat, inkább azt látom rajtuk, hogy "csak azért is!". (M4 Sport)

Waltner Róbert (ZTE): – Nagyon értékes, fontos győzelem volt. Főleg úgy, hogy Pakson szépen és jól játszottunk, de nem kaptunk érte pontot, viszont ma nem ment annyira a játék, de lehoztuk kapott gól nélkül, amiért dicséret illeti a csapatot. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, nem mindegy, hogy az MTK ránk jön négy pontra, vagy tíz pont a különbség, mint most. Mint minden meccsen, itt is volt fordulópont. Nekik is volt két helyzetük, illetve Zimonyinak is volt egy nagy helyzete 0-0-nál, és végül mi szereztük meg a vezetést egy nagyon szép góllal. Rengeteg kritikát kapott Spoljaric ősszel, viszont remélem, hogy a szurkolók látták ezt a gólját, ez nem véletlen volt, mert nagyon jól dolgozott a felkészülés alatt. Meshack nagyon jókor lőtte a második félidő előtt a gólt, ami egy nagyon szép egyéni teljesítmény volt. A nálam rutinosabb edzők szokták mondani, hogy a 2-0-s vezetés az egyik legveszélyesebb, és ezt meg is tapasztaltam már annak ellenére, hogy nem vagyok egy idős edző. Erre felhívtam a félidőben a figyelmet, hál'Istennek megfogadták a játékosok és lehoztuk kapott gól nélkül a meccset. Ha mindenki egészséges, ma Spoljaric nem kezdett volna, én hiszek Istenben, lehet, hogy ő akarta így. Van egy nagyon jó csapategységünk, amire folyamatosan odafigyelünk, hogy minél erősebb legyen. Mindig bízom a pályára lépő játékosokban, hogy segíteni fognak. Még abba is belemennék, hogy minden meccset megnyerünk és nem játszunk egyszer sem szépen, csak eredményesen, viszont sajnos ez nem lesz így. Próbálok maximalista lenni és pozitívan gondolkodni, a mai meccsben az volt a legfontosabb, hogy győzzünk, mert ez nagyon fontos volt a bennmaradás szempontjából.

Olvastad már?
Uzuni elárulta, mennyiért adta el a Fradi: "Magyarországon úgy kezeltek szinte, mint egy legendát"
A Ferencvárostól a spanyol Granadához szerződő Myrto Uzuni részletesen beszélt az átigazolásának kulisszatitkairól hazája egyik sportportáljának. A támadó elárulta, közel állt ahhoz, hogy a La Liga helyett Dániába menjen, a Fradi el is fogadta az érte kínált 4 millió eurót, de végül abba a bajnokságba igazolt, amelyről mindig is álmodott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz