Kanta komoly pozíciót kapott az MTK-nál - ezért döntöttek mellette a vezetők

Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy a napokban visszavonult Kanta József irányítja majd vezetőedzőként a következő szezonban az újraformálódó NB III-as együttest.
Csakfoci Admin 2021. május 14., péntek 19:45
Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy a napokban visszavonult Kanta József irányítja majd vezetőedzőként a következő szezonban az újraformálódó NB III-as együttest.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 14., péntek 19:45

Egy korszak lezárult Kanta József életében, hiszen az MTK Budapest ikonikus alakja a 2020/21-es szezon végén visszavonult. A fővárosi kék-fehérek játékosa 23 éven át szolgálta a klubot, a nemzetközi futballban is kuriózumnak számít az a hűség és kapcsolat, ami a játékos és a klub között kialakult. A közös történet most tovább íródhat, hiszen az MTK vezetősége új szerepkörben is számít rá: Kanta a következő, 2021/22-es szezonban az újraformálódó NB III-as együttes vezetőedzői teendőit fogja ellátni.

Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa a klubhonlapnak elmondta: nagy öröm számára, hogy Kanta a klubnál kezdheti el az edzői karrierjét.

- Mindenképpen célunk volt, hogy maradjon az MTK kötelékében, mert ez a klub az élete. Már korábban döntöttünk arról, hogy játékoskarrierjét követően más szerepkörben szeretnénk rá számítani, és örülünk, hogy az elképzeléseinkben az első pillanattól kezdve ő is partner volt. Bízunk abban, hogy Józsi elindul egy legalább olyan sikeres edzői karrier útján, mint amiben játékosként része volt.

Polyák Balázs sportigazgató hozzátette: a klub minden segítséget megad ahhoz, hogy Kanta sikeresen dolgozzon az NB III-as csapatnál, amelynek létrehozása remekül szolgálja a sportszakmai céljaikat, az akadémiáról kikerülő játékosok fejlődését és integrálását a felnőtt futballba, ehhez pedig Kanta képességei sokat adhatnak hozzá.

- A személyiségéből fakad, hogy már játékosként is maximálisan segítette a fiatalok beépítését és fejlődését, most egy másik területről nyújthat ehhez hasonló segítséget. Sokat segít ebben, hogy a futballról van egy határozott elképzelése, az alkata és a habitusa pedig egyértelműen megvan ahhoz, hogy tudását edzőként is hasznosítsa. Úgy véljük, készen áll erre a feladatra - ehhez pedig a klub vezetésétől minden segítséget megkap.

Kanta munkáját szintén az MTK neveltje, Balogh Béla segíti majd, akivel játékosként már sikeresen dolgoztak együtt: közösen mutatkoztak be a felnőttek között 2004-ben, és 2008-ban bajnoki címet ünnepelhettek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz