Hivatalos: Schön Szabolcs külföldre igazol a szezon végén - “évtizedes” üzletet köthettek

Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy Schön Szabolcs az MLS-ben szereplő FC Dallas együttesében folytatja pályafutását. A klub közleménye kiemeli, hogy az ügylet keretén belül az MTK Budapestet átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz.
Csakfoci Admin 2021. április 7., szerda 18:12
Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy Schön Szabolcs az MLS-ben szereplő FC Dallas együttesében folytatja pályafutását. A klub közleménye kiemeli, hogy az ügylet keretén belül az MTK Budapestet átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. április 7., szerda 18:12

Az MTK Budapest közleménye szerint a klub az egyeztetések során végig azt az álláspontot képviselte, hogy a játékos a lehető legtovább segíthesse a tavaszi idény során a csapata szereplését a bajnokságban és a kupában, ezért Schön Szabolcs már az amerikai bajnokság rajtja után, de még az MLS átigazolási időszakának lejárta előtt, május elején csatlakozik leendő klubjához.

A hírek szerint egyébként az elmúlt évtizedet tekintve ez lesz a legnagyobb összeg, amelyet magyar játékosért egy hazai klubnak kifizetnek, a díj pedig tovább nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén, és az MTK komolyan érdekelt lehet a továbbértékesítésben is.

- Korábban is elmondtam, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, én az MTK Budapestnél éreztem olyan folyamatokat, ahol ez biztosítottnak tűnt. Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy 2-3 éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített nekem ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elvenné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk - mondta a klubhonlapnak Schön, aki a hivatalos megállapodást követően köszönetet mondott az MTK-nak.

Schön 2019 elején szerződött az Ajax Amsterdamtól az MTK-hoz, ahol be is mutatkozott az NB I-ben. A jelenleg 20 éves szélső az azóta eltelt bő két év során egyre inkább lett értékes tagja a fővárosi kék-fehéreknek, eddig 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt jegyzett.

Olvastad már?
Az MTK tulajdonosa évi 2-3 millió euróért adna el játékost, emelné az NB I létszámát és látja a borzasztóan elrontott dolgokat – Tilos Passzolni!
Schön Szabolcs eladásával újabb szintet lépett az MTK Budapest a játékospiacon - mondta a klub tulajdonosa. A nyilvános szereplésektől általában elzárkózó Zakor Sándor a csakfoci.hu-nak arról is beszélt, hogy nem a játékos értékesítés jelenti a legnagyobb nehézséget, hanem nemet mondani a beérkező ajánlatokra, hiszen soha nem céljuk a kiárusítás, játékost ugyanis azért adnak el, hogy teljesen üzleti alapokra lehessen helyezni a klubot. Hozzátette, minden egyes beérkező fillért visszaforgat, hiszen a célja, hogy a kék-fehérek futballklubja minden váratlan helyzettől függetlenül stabilan tudjon működni éveken át. Beszélt Varga Roland megszerzéséről, az MTK-ba vágyó magyar játékosokról, arról is, végül miért nem magyar edző mellett döntött, de részletezte azt is, miért nem menne be soha az öltözőbe. Kifejtette, miért tartaná jónak a létszámbővítést, és azt is, miért módosítana a központi pénzek elosztási rendszerén. Tilos passzolni! Zakor Sándorral, aki 2019 nyara óta az MTK labdarúgóklubjának kizárólagos tulajdonosa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz