MTK

Az MTK csapatkapitánya Európa leghűségesebb játékosai közé kerül

Az MTK Budapest csapatkapitánya, Kanta József szerződéshosszabbításával Európa leghűségesebb élvonalbeli játékosai közé kerül.
Csakfoci Admin 2020. május 20., szerda 20:22
Az MTK Budapest csapatkapitánya, Kanta József szerződéshosszabbításával Európa leghűségesebb élvonalbeli játékosai közé kerül.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 20., szerda 20:22

Honlapukon is beszámoltunk arról, hogy az MTK Budapest meghosszabbította Kanta József szerződését, így a 36 éves csapatkapitány további egy évig - így nyártól már az élvonalban - szolgálhatja a fővárosiakat játékosként.

Kanta József 1998 óta az MTK igazolt játékosa, de a felnőttekhez hat évvel később került fel. 16 évvel ezelőtt, 2004-ben mutatkozott be a kék-fehérek első csapatában tétmeccsen, azóta megszakítás nélkül viseli az MTK mezét, amellyel már feljutott az élvonalba, ami azt jelenti, hogy következő idénytől ő számít majd az NB I leghűségesebb játékosának.

Nyártól zsinórban a 17. szezonját kezdheti meg a kék-fehéreknél, ez a mutató pedig európai viszonylatban is kiemelkedő. Ritkaság ugyanis, hogy valaki megszakítás - így akár kölcsönadás - nélkül ennyi ideig egy klubot szolgáljon.

Az MTK Budapest rutinos támadó középpályása így például olyan játékosokkal szerepelhet egy listán, mint a Barcelona klasszisa, Lionel Messi vagy a CSZKA Moszkva sokszoros válogatott kapusa, Igor Akinfeev. Előbbi közel 16, utóbbi pedig közel 17,5 éve tagja jelenlegi csapata első keretének. A csúcstartó Lee Casciaro a 22 évével egy kisebb bajnokságból kerül ki. Érdekesség, hogy a lista élbolyában túlsúlyban vannak a kapusok.

Európa leghűségesebb élvonalbeli játékosai (a lista azt mutatja, hogy idén nyáron, az új idény kezdetén mennyi ideje lesz az illető az adott klub első kereténél, megszakítás nélkül):

1. Lee Casciaro (támadó, Lincoln Red Imps FC, Gibraltár) 22 év

2. Christoffer Källqvist (kapus, BK Häcken, Svédország) 20 év

3. Igor Akinfeev (kapus, CSKA Moscow, Oroszország) 17,5 év

4. Loïc Perrin (védő, AS Saint-Étienne, Franciaország) 17 év
David Zibung (kapus, FC Luzern, Svájc) 17 év

5. Kanta József (középpályás, MTK Budapest, Magyarország) 16 év
Lionel Messi (támadó, FC Barcelona, Spanyolország) 16 év

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz