Fotó: www.mtkbudapest.hu

MTK: Magyar állampolgár lett a visszahozott támadó – videó

Kedden letette az állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos, aki fontosnak tartja, hogy minél jobban be tudjon illeszkedni, ezért minél többet próbál magyarul beszélni.
Nyikes Zoltán 2020. július 7., kedd 12:45
Fotó: www.mtkbudapest.hu
Kedden letette az állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos, aki fontosnak tartja, hogy minél jobban be tudjon illeszkedni, ezért minél többet próbál magyarul beszélni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 7., kedd 12:45

Az MTK Budapest a hivatalos oldalán jelentette be, hogy magyar állampolgár lett Myke Bouard Ramos. A Brazíliában született támadó hét és fél éve került Magyarországra, és öt évvel ezelőtt a fővárosi klubhoz. Bár az elmúlt időszakban külföldön szerepelt, de a 27 éves játékos idén visszatért az MTK Budapesthez, amellyel szerződést hosszabbított, a felkészülést is az NB I-es csapattal kezdte meg.

Kedden délelőtt Budapesten, a Deák téri Polgármesteri hivatalban magyar nyelven elmondta az esküt, ezt követően elénekelte a Himnuszt és a Szózatot, majd büszkén beszélt érzéseiről:

– Nagyon boldog és büszke vagyok, mert nagyon szeretem Magyarországot. Szeretek itt élni, és itt találtam meg a magyar feleségemet. Fontosnak tartom, hogy minél jobban be tudjak illeszkedni, ezért minél többet próbálok magyarul beszélni. Hálás vagyok a páromnak és az ő családjának a sok segítségért, és különösen szeretném megköszönni az MTK-nak mindezt. Ez a klub segítette a karrieremet, az elmúlt időszakban mindenben partner volt, bízom abban, hogy a pályán a lehető legtöbbet visszaadhatok ebből – nyilatkozta Ramos a klubhonlapon.

Myke sokkal jobban szereti, ha a játéka beszél helyette, ezért nagyon ritkán áll kamera elé, még anyanyelvén sem szeret túlzottan nyilatkozni. Most azonban egyfajta gesztusként kivételt tett, magyar nyelven vállalkozott egy mini-interjúra az edzés előtt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz