Fotó: ztefc.hu

Moniz: "A Vidi még keresi az identitását", Boris: "Mi vagyunk az egyedüliek a mezőnyben, akik..." – edzői várakozások

Az NB I 10. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeznek - így várják az összecsapásokat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 16:50
Fotó: ztefc.hu
Az NB I 10. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeznek - így várják az összecsapásokat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 16:50

MOL Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC (18.00)

Michael Boris (Vidi): – A ZTE már elöl letámadja az ellenfelet, így fontos, hogy magabiztosan hozzuk ki a labdát a letámadásuk ellenére is. Stabilnak kell lennünk hátul, elöl pedig megvannak a remek képességű játékosaink, akik bármikor gólt tudnak szerezni. Játékban és a helyzetek kialakításában is jobban kell teljesítenünk, mint a Puskás Akadémia ellen. Hazai pályán hibátlanok vagyunk a bajnokságban, valamint mi vagyunk az egyedüliek a mezőnyben, aki legyőzte a Kecskemétet, most pedig újabb két hazai meccs jön, természetesen pozitívan várom a találkozót. A ZTE játékosai a letámadás mellett nagyon sokat futnak és nem szabad elfelejtenünk, hogy nyáron az AC Milant is legyőzték, de a mi feladatunk az, hogy megszerezzük a három pontot. (molfehervarfc.hu)

Ricardo Moniz (ZTE):Személyesen tekintettem meg vasárnap a Mol Fehérvár felcsúti vendégszereplését. Nagyon jó játékosaik vannak, de az az érzésem, hogy a csapat még keresi az identitását. Egy komoly hagyományokkal rendelkező klub, akik vissza szeretnének térni a közelmúlt sikereihez. Otthon magabiztosan szerepel a Fehérvár, ettől függetlenül tudjuk, hogy mit szeretnénk játszani és mi az, amiből előnyt kovácsolhatunk. (ztefc.hu)

Újpest FC–Kecskeméti TE (20.05)

Szabó István (KTE): –  Az FTC elleni siker után tényleg azt mondtam a játékosoknak, hogy most nem nagyon van lehetőség ünnepelni, mert kevés időnk van az Újpest elleni mérkőzésig. Ellenfelünknek egy nappal több pihenő jutott, személyesen is meg tudták nézni a mérkőzésünket, így evidens volt, hogy maximális koncentrációra lesz szükségünk. Bízom benne, hogy a meglévő idő elegendő volt ahhoz, hogy fel tudjunk készülni. Pár hete már láttam az Újpest játékán, hogy nagyon agresszív magas presszingre törekednek, rendkívül gyors támadóik vannak, jól mennek át védekezésből támadásba is. Elmondható, hogy nagyon jó munka folyik náluk, legutóbb egy nagyszerűen teljesítő Kisvárdát tudtak legyőzni. Ez mindenképpen nagy figyelmet igényel tőlünk. Eddig sem mi számítottunk az esélyesnek egyik mérkőzésünk előtt sem, az egy pontot akár most is elfogadnánk idegenben, de természetesen ahogy mindig, most is a három pont reményében utazunk el Újpestre. Bízom benne, hogy a srácok már csak erre a mérkőzésre koncentrálnak, azt örömmel tapasztalom, hogy szurkolók részéről is nagy az érdeklődés. (kecskemetite.hu)

Olvastad már?
Az NB I meglepetéscsapatának edzője a titokról: "Kockázatos lenne ide drága, ismeretlen külföldieket hozni" - interjú
A Kecskemét újonc létére a Ferencváros mögött a második helyen áll az NB I-ben. Szabó István, a csapat vezetőedzője elfogadta, hogy már a szezon előtt mindenki leírta és elkönyvelte őket kiesőnek. Nem akart nagy változásokat a keretben, mivel inkább a saját szemének hisz, nem annak, hogy ki mit sugall. A fia leigazolásában nem látott kockázatot, tudta, hogy csak bizalomra van szüksége és gyorsan meghatározó ember lesz. Bejöttek a számításai, ma már több vetélytárs is szeretné leigazolni a Honvédnál parkolópályára tett támadót. Egyetért azzal, hogy munkamániás, de nem szeret büntetni, az előző szezonban egy vacsorára való sem jött össze a büntetéspénzből. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz