Vidi: "Jövőre a bajnoki cím elhódítása a cél" - így látta az első szezonját a csapat házi gólkirálya

A székesfehérváriak támadója, Kenan Kodro szerint Magyarországon nagyon jó létesítményekben, remek csapatok ellen lehet mérkőzni.
Póczik Dávid 2022. május 21., szombat 14:50
A székesfehérváriak támadója, Kenan Kodro szerint Magyarországon nagyon jó létesítményekben, remek csapatok ellen lehet mérkőzni.
Szerző: Póczik Dávid 2022. május 21., szombat 14:50

Tavaly augusztusban csatlakozott az NB I-ben szereplő MOL Fehérvár FC-hez a 10-szeres bosnyák válogatott támadó, Kenan Kodro. A 28 éves csatár Spanyolországban játszott az Osasuna és az Athletic Bilbao együttesében is, de légióskodott Svájcban és Németországban egyaránt. A Vidi szezonjának legeredményesebb játékosa a klub honlapjának beszélt első magyarországi idényéről és a piros-kék csapatról.

- 15-ször találtam be, ha csak a számokat nézzük, ez a legjobb idényem. Nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak, a csatárnak mindig nagy elégtétel ha betalál, gólt szerez - kezdte Kodro. Egyúttal az is fontos, ha a kevésbé látványos munkát elvégzi a védekezésben és a támadásokban, és remélhetőleg ilyen szempontból is lehetett rám számítani. 

A fehérváriak gyengén kezdték a 2022-es évet, de maguk mögött hagyták hét meccses nyeretlenségi sorozatukat és a negyedik helyen értek célba a szezon végén, ami európai kupaindulást ért számukra.

- Ez az együttes mindig a maximumra törekszik, voltak az idény során pozitívumaink, negatívumaink. Úgy gondolom ez a futball része. Erényünk talán az, hogy tudtunk fordítani a negatív sorozaton. Emlékezzünk vissza az utolsó tíz mérkőzésre, amikor hét vagy nyolc mérkőzést is megnyertünk és csak két-három döntetlenünk volt. Jövőre viszont mindenképpen a bajnoki cím elhódítása lenne a cél - folytatta a Vidi centere.

- Nagyon jól éreztem itt magam és nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy nekem szavazott bizalmat. Bevallom, hogy nem ismertem a magyar bajnokságot, ezért sok mindenkivel beszéltem, több csapattársammal is, akik mind pozitívan nyilatkoztak és most egy idény után valóban mondhatom, hogy nagyon jók a körülmények, remekek a létesítmények, nagyon jók a csapatok, versenyképes gárdákról van szó. Csupa minőségi csapattal mérkőzik meg az ember, bárki ellen lehet veszíteni, de ugyanúgy nyerni is - zárta a támadó, aki 15 góljával - Nenad Lukiccsal együtt - az OTP Bank Liga második legeredményesebb játékosa volt a 2021-2022-es szezonban.

Olvastad már?
Az NB I-es kapusedző máshol folytatja és külföldön képzi magát tovább: "Óriási lehetőség arra, hogy az ember tanuljon valami újat"
Elbert András szerint van olyan réteg idehaza is, amely igényli a változást, a tanulást és a fejlődést.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz