Amikor a Videotont csodálta Európa: 35 éve győzték le Madridban a Realt - videó

35 éve, Májer Lajos góljával nyert a Videoton a Real Madrid otthonában, az UEFA Kupa-döntő visszavágóján, megszakítva a világ egyik legjobb csapatának 12 éves hazai veretlenségét 1985. május 22-én.
Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 13:51
35 éve, Májer Lajos góljával nyert a Videoton a Real Madrid otthonában, az UEFA Kupa-döntő visszavágóján, megszakítva a világ egyik legjobb csapatának 12 éves hazai veretlenségét 1985. május 22-én.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 13:51

Öt csapatot, a Dukla Prahát, a PSG-t, Partizan Belgrádot, a Manchester Unitedet, és a Zseljeznicsart legyőzve jutott el a Kovács Ferenc vezette Videoton SC az 1985-ös UEFA Kupa-döntőbe, ahol a Real Madrid várt rá.

A döntő első meccsét a Real 3-0-ra megnyerte ugyan Székesfehérváron, de a sajnos már elhunyt Májer Lajos góljával aratott madridi Vidi-siker örökké felejthetetlen marad.

A Disztl P. - Horváth G., Csuhay, Disztl L., Végh - Vadász, Csongrádi (Wittmann, 58.), Burcsa - Novath (Palkovics, 52.), Szabó, Májer összeállításban szereplő fehérváriak válogatott kapusa, Disztl Péter többek között az argentin világbajnok klasszis, Jorge Valdano büntetőjének kivédésével is hozzájárult a világraszóló 1-0-s győzelemhez.

- Tudtuk, hogy háromgólos hátrányt behozni szinte lehetetlen. Kivárásra alapoztuk taktikánkat. Legfőbb célunk az volt, hogy a televízión keresztül örömet, szép estét szerezzünk a magyar — s különösen a fehérvári — közönségnek. Úgy érzem, ez sikerült. A büntetőt jogosnak tartom, a három lesgólhoz viszont nem tudok hozzászólni, mert nem ültem olyan szögben, hogy megítélhettem volna a helyzetet. A csapatból nem szándékozom kiemelni senkit sem, régi, s már-már elfeledett erényünk, a csapatmunka eredményezte a sikert. Azért Disztl Péter kapusparádéja mellett mégsem mehetek el szó nélkül. Gallego azért tudott olyan szabadon építeni, mert a taktikai tervnek megfelelően csak a kapunktól mintegy 30 m-re vettük át az ellenfél játékosainak őrzését. Butragueno nagy tehetség, Santillana életveszély a büntetőterületen belül, s Michel nevét is sokat fogjuk még olvasni. Gratulálok a kupagyőzelemhez a Real Madridnak, s a Videotonnak a gyönyörű búcsúhoz - idézi Kovács Ferenc a meccs után adott nyilatkozatát a molfehervarfc.hu.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz