“Két nappal a Videoton – Real Madrid UEFA Kupa-döntő előtt Székesfehérváron kitört a járványos jegytéboly; boldog, boldogtalan belépő után rohangál. Holott ehhez képest nevetségesen könnyű kocsihoz, színes tévéhez, vagy bármely más hiánycikkhez hozzájutni. Mi több, a városban ezidáig példátlan módon kivirult a romlás virága, az üzérkedés” – idézi a Vidi klubhonlapja a Fejér Megyei Hírlap korabeli felvezető cikkét a döntő első mérkőzésének napjáról.

Közel negyvenezer ember előtt kezdődött az UEFA Kupa-döntő első felvonása Székesfehérváron, a sztárokkal felálló Real Madrid és az igencsak tartalékos Videoton mérkőzése, amelyet végül magabiztosan, 3-0-ra nyertek a vendégek – két héttel később pedig a Vidi kerekedett felül 1-0-ra, de összesítésben a spanyolok emelhettek magasba a trófeát.

A székesfehérvári mérkőzés után így értékelte a döntő első összecsapását Kovács Ferenc vezetődző: „Az első mérkőzés előtt a szokásosnál is többet gondolkodtam, mit kellene játszanunk. A Real Madridot nem tudtam a szokott módon föltérképezni, a videofelvételek pedig nem nyújtanak biztos támpontot. Tanácstalan voltam, ráadásul Májer, Csongrádi és Szabó nélkül nem sok jót várhattam a támadójátékunktól. Megfordult a fejemben, hogy talán a legokosabb lenne, ha 0-0-ra játszanánk, hátha közben sikerül megint egy gólt találnunk. Végül elvetetettem ezt a lehetőséget. A döntőben, hazai pályán illik nyerésre játszani.

35 éve ezen a napon Székesfehérvárra figyelt az európai futballvilág.

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. május 8., péntek