A Vidi védője minél később térne vissza Fehérvárra - felépült a koronavírusból és ott lesz az Afrika-kupán

A Vidi csapatkapitány-helyettesének válogatottja január 9-én kezdi meg az afrikai tornát, melynek idén Kamerun ad otthont.
Póczik Dávid 2022. január 9., vasárnap 13:39
A Vidi csapatkapitány-helyettesének válogatottja január 9-én kezdi meg az afrikai tornát, melynek idén Kamerun ad otthont.
Szerző: Póczik Dávid 2022. január 9., vasárnap 13:39

Korábban ugyan arról számoltunk be, hogy a fehérváriak 33 éves légiósának a koronavírus miatt veszélybe került a szereplése a kontinensviadalon.

- Szerencsére már teljesen jól vagyok, december végén egy pozitív koronavírusteszt miatt karanténban voltam, azonban a negatív tesztek után már napok óta újra a válogatott kerettel készülhetek - nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Ianique dos Santos Tavares, ismertebb nevén Stopira, aki arról is beszélt, milyen célokkal vág neki a vasárnap kezdődő tornának.

- A legfontosabb számomra, hogy csapatként sikeresek legyünk, szeretnénk a lehető legtovább jutni, elsőként azonban a csoportból való továbbjutást kell kiharcolnunk. A csoportellenfeleink Kamerun, Burkina Faso és Etiópia. Utóbbi ellen játsszuk az első meccset vasárnap, így már mindenki izgatott, győzelemmel szeretnénk kezdeni a tornát. Személyes célom, hogy jó játékkal képviseljem a hazámat és a maximumot nyújtsam a pályán.

A Vidit a 2012/13-as idény óta erősítő játékos kitért arra is, mit jelent hazája számára az Afrikai Nemzetek Kupája.

- Ez a harmadik alkalom 2013 és 2015 után, hogy a válogatottunk kijutott a kontinenstornára, ami nagy dolog, mert a riválisok játékosai is remek klubcsapatokban játszanak Európában, Amerikában vagy Afrikában. Mi nem vagyunk nagy ország a népességünket tekintve, de annál nagyobb a szívünk és nagyok az álmaink. Egyik fő célom volt, hogy 2015 után ezúttal is itt lehessek a válogatottal az Afrika-kupán, szerencsére sikerült. Annak is örülök, hogy a Vidiből Lamin Jallow is itt lesz a tornán a gambiai válogatottal.

Stopira a felkészülési időszak alatt a tornán szerepel, ezt követően tér majd vissza Fehérvárra.

- Az, hogy mikor tudok újra csatlakozni a Vidihez, a válogatott teljesítményünkön múlik, természetesen szeretnénk minél tovább eljutni, majd utána rögtön visszatérek Magyarországra. Az őszi szezont két győzelemmel és úgy érzem, jó formában tudtuk zárni, ezt kell átmentenünk a tavaszi folytatásra. Szeretnénk megnyerni a kupát és a bajnokságban is minél előkelőbb helyen végezni.

A Zöld-foki Köztársaság január 9-én Etiópia ellen kezdi meg az Afrika-kupát.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz