Megint a hajrában vesztett pontokat az Újpest, nyert a Loki és a Mezőkövesd

Az Újpest sorozatban ötödik alkalommal játszott döntetlent, a lilák a 89. percben kapott gól miatt nem tudtak győzni. A Mezőkövesd ismét nyert, ezzel már hatodik, nehezen, de nyerni tudott a Loki is.
Csakfoci Admin 2016. október 29., szombat 18:04
Az Újpest sorozatban ötödik alkalommal játszott döntetlent, a lilák a 89. percben kapott gól miatt nem tudtak győzni. A Mezőkövesd ismét nyert, ezzel már hatodik, nehezen, de nyerni tudott a Loki is.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. október 29., szombat 18:04

A Paks kezdett jobban, többször is veszélyeztetett a hazai csapat, de aztán egy óriási védelmi hibát követően a 9. percben Balázs megszerezte a vezetést az Újpestnek. A továbbiakban inkább a fővárosi csapat akarata érvényesült, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékrész vége felé feljött a Paks, de nagy helyzete nem volt a hazai csapatnak.

A második félidő elején csendesen zajlott a meccs, majd Kulcsár buktatásáért tizenegyest kapott a Paks az 58é percben, Báló büntetőjét azonban Banai kivédte. A folytatásban nagy harc folyt a pályán, próbálkozott a Paks, több helyzete is volt a zöld-fehér csapatnak, Szakály lövése a hajrában volt az egyik legveszélyesebb egészen a 89.percig, amikor egy szabadrúgást követően közvetlen közelről lőtt be egy kipattanót Szakály a kapuba, ezzel egyenlített a Paks. A hosszabbításban Angelov fejjel eltalálta a kapufát, mindent megpróbált az Újpest, de nem jártak sikerrel, Kecskés az utolsó másodpercekre ki is állt. Az Újpest megint az utolsó percekben bukott el egy győzelmet.

 

Paks – Újpest 0-1 (Szakály 89. ill. Balázs 9.)

 

Az MTK egy kissé veszélyesebb volt az első félidőben, de csak kisebb helyzetekig jutottak a vendégek. A legnagyobb lehetőséget a hazai Molnár hagyta ki a 35. percben, azonban kapásból mellé helyezett közelről, így nem született gól az első félidőben.

Fordulás után Vogyicska révén szerezhetett volna vezetést a kék-fehérek, ám 14 méteres lövése centikkel mellé ment az 58. percben. A túloldalon Strestik tévesztett egy keveset.

Nem úgy Gohér, aki negyedórával a vége előtt hatalmas gólt lőtt: mintegy 25 méterről, ballal lőtte ki a bal alsót (1-0). Az MTK volt 1-2 kisebb lehetősége az egyenlítésre, de a Mezőkövesd összességében biztosan őrizte előnyét, és értékes 3 pontot szerzett.

 

Mezőkövesd - MTK 1-0 (Gohér 74.)

 

Bekezdett a Debrecen: a 9. percben Vittek lőtt parádés gólt. Az elé pattant labdát szinte helyből, 25-ről bombázta kapura, lövése a bal felső sarokban kötött ki. Négy perc múlva a szlovák légiós előkészítő volt: szép legurítását Holman lőtte 18-ról a hálóba.
Ezek után a Loki tartotta a labdát, sokszor hátul passzolgattak a debreceniek, a Gyirmót nehezen tudta megszerezi a labdát, nem mert kinyílni túlságosan Urbányi István együttese. A 40. percben Tőzsér teljesen feleslegesen kiállíttatta magát: Sallói lábára csúszott hátulról, csúnyán. Megérdemelt volt a piros lap.

A második félidőre egy sokkal bátrabb Gyirmót jött ki. Az 53. percben 11-eshez jutottak a hazaiak, de Danilovics szépen védte Kiss Máté félmagas, gyenge büntetőjét. Aztán akcióból meglett a szépítés: a 70. percben Vass Patrik adta be jobbról, Madarász érkezett, aki kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. Ezután még jobban rákapcsoltak a hazaiak, beszorították a Debrecent, de Danilovics nagyszerűen védett. A 80. percben Présingert kiállították, de 10-10 emberrel is veszélyesebb volt a Gyirmót. A Debrecen kivédekezte a hajrát, sőt, két gólt is lőhettek volna kontrából, de minden helyzet kimaradt.

 

Gyirmót - DVSC 1-2 (Madarász 70., ill. Vittek 9. , Holman 13.)

 

Így állnak a csapatok, tabella!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz