Megdönthetetlen Vidi-csúcs, Doll, Nikolic és Vignjevic is bekezdett – az NB I külföldi rajtkirályai

A legjobbak közül hárman most is az NB I-ben dolgoznak, hárman pedig bajnokok is voltak. TOP 10.
Dudás Gábor 2018. március 16., péntek 12:04
A legjobbak közül hárman most is az NB I-ben dolgoznak, hárman pedig bajnokok is voltak. TOP 10.
Szerző: Dudás Gábor 2018. március 16., péntek 12:04

Carrillo: 10/10, Doll és Nikolic fej-fej mellett

Egyelőre hazai pályán imponáló a szlovák Michal Hipp hazai mérlege a Haladással, hiszen mindhárom otthoni meccsét megnyerte a szombathelyiekkel. Idegenben már nem makulátlan a szakember, de ha a hétvégén, a Honvéd ellen, majd a folytatásban is eredményes lenne, jó eséllyel pályázhatna a legjobban rajtoló külföldi trénerek közé az NB I-ben. Jelenlegi mérlege 4 győzelem és 3 vereség az élvonalban.

Végigböngészve az utóbbi bő egy évtizedben a hazai élvonalban dolgozó külhoni szakembereket, láthatjuk, hogy az első helyen álló Joan Carrillo rekordja nincs veszélyben és nem is lehet, hiszen az első tíz meccséből mindet megnyerte a spanyol tréner a fehérváriakkal 2014-ben.

Sőt, a második helyen is egy Vidi-tréner áll, méghozzá egy olyan, aki közel sem tudott olyan eredményes lenni a kispadon, mint utódja, hiszen a José Gomes később mondhatni dicstelenül távozott a piros-kékektől.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig két jelenleg is aktív NB I-es edző áll: mind Thomas Doll (FTC), mind Marko Nikolic (Videoton) 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és mindössze 1 vereséggel rajtolt első 10 meccsén, előbbi pedig hosszú éveken át tartó NB I-es pályafutást alapozott meg ezzel, de Nikolicra is várhat akár még hasonló időszak. Érdekes egyébként, hogy Doll az első négy meccsén nyeretlen volt a Fradinál, de aztán zsinórban hat sikerével megalapozta előkelő helyét a ranglistán.

Újpesten volt jobb rajt Vignjevicénél, de...

A TOP 10-ben egyébként dominálnak a fehérvári és az újpesti edzők, utóbbiak között pedig nem meglepő módon a már több mint öt éve regnáló Nebojsa Vignjevic is ott van, és bár voltak elődjei, akik jobban kezdtek, de esetükben közel sem volt olyan az eredményes és hosszú a folytatás, mint a szerb tréneré.

Említést érdemel még az egykori győri edző, Dragoljub Bekvalac, aki 2009-ben - Carillo mellett egyedüliként - veretlenül kezdett az ETO kispadján (5-5-0), illetve az a Marijan Vlak, aki az FTC-nél nagyszerű rajtot vett 1999-ben (8-0-2), de már nem fért bele a vizsgált időszakba. A legjobbak közül egyébként Carrillo, Doll és a cseh Miroslav Beranek (DVSC) nyert bajnoki címet.

Az alábbi listán azon külföldi edzők közül kerültek ki a legjobb rajtolók, akik az utóbbi bő egy évtizedben dolgoztak az élvonalban és legalább 10 mérkőzésük volt a kispadon.

A legjobban rajtoló külföldi NB I-es edzők:

Joan Carrillo (Videoton, 2014): 10 győzelem - 0 döntetlen - 0 vereség

José Gomes (Videoton, 2013): 7-1-2

*Thomas Doll (FTC, 2014): 6-3-1

*Marko Nikolic (Videoton, 2017): 6-3-1

Willie McStay (Újpest, 2009): 6-2-2

Valére Billen (Újpest, 2006): 6-2-2

*Nebojsa Vignjevic (Újpest, 2013): 5-3-2

Miroslav Beranek (DVSC, 2006): 5-2-3

Henning Berg (Videoton, 2016): 5-2-3

Paulo Sousa (Videoton, 2011): 5-2-3

Dario Bonetti (Sopron 2006): 5-2-3

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz