Fotó: ujpestfc.hu

Kruscic a két ziccert hibázó támadójáról: “Ő ilyen”, Supka: "Van hová fejlődnünk" - edzői értékelések

Így értékelték az NB I-es vezetőedzők az 1. forduló két szombati bajnokiját, a Kecskemét-Vasas és az Újpest-Mezőkövesd mérkőzést.
Budai László 2022. július 31., vasárnap 10:00
Fotó: ujpestfc.hu
Így értékelték az NB I-es vezetőedzők az 1. forduló két szombati bajnokiját, a Kecskemét-Vasas és az Újpest-Mezőkövesd mérkőzést.
Szerző: Budai László 2022. július 31., vasárnap 10:00

Kecskemét-Vasas 0-0

A mérkőzés összefoglalója

Szabó István (Kecskemét): - A kiállításig az első tíz percet leszámítva pariban voltunk a Vasassal, jól bontottunk a széleken, csak az utolsó passzoknál pontatlanok voltunk.

A piros lapnál hibáztunk, két hete arra készülünk, hogy Radó András milyen jól mozog be a védők mögé, mégis engedtük, ebből jött a szabálytalanság. Tíz emberrel már a szenvedélyünk hajtott minket.

Nálunk kilenc ember debütált az NB I-ben, míg ellenfelünk első osztályú rutinban, életkorban és talán minőségben is előttünk jár. Ezt látva, nem lehetek elégedetlen az egy ponttal. A játékvezetéssel nem szoktam foglalkozni, soha nem állítottak ki, nem is szeretném, ha ez változna. A videófelvételeket visszanézve, Pátkai szabálytalansága miatt viszont van hiányérzetem. Djuranovic lába nagyon csúnyán néz ki, a vizsgálatok után többet fogunk tudni az állapotáról, reméljük, mihamarabb felépül. Összességében csodálatos érzés ismét az NB I-ben szerepelni és telt ház előtt a kecskeméti csapatot irányítani. Köszönjük szépen a szurkolóinknak a támogatást! (kecskemetite.hu)

Kuttor Attila (Vasas): - Tipikus első mérkőzés volt, inkább a küzdelemről szólt a meccs, mintsem a fergeteges játékról. Ettől függetlenül a pozitívumokkal kezdeném: megszereztük az első pontunkat az NB I-ben idegenben és nem kaptunk gólt. A negatívum pedig az, hogy megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, emberelőnyben játszottunk, amit mezőnyben tudtunk realizálni, de a kapu előtt már kevésbé. Megvoltak a helyzeteink, de nem olyan számban és minőségben, mint amilyenben szerettük volna. (vasasfc.hu)

Újpest-Mezőkövesd 1-1

A mérkőzés összefoglalója

Milos Kruscic (Újpest): - Játékrendszert váltottunk, ami nagyon jól működött, sok helyzetet alakítottunk ki, ezért nem ezt az eredményt érdemeltük volna. Ha akár csak Bjelosnak sikerül a nagy helyzeteiből egyet belőni, akkor 2-0-val lezárhattuk volna a meccset. Így viszont felbátorodott az ellenfél, és egy szöglet után egyenlített. Szomorú vagyok az eredmény miatt, két pontot vesztettünk, viszont örülök, mert látszik, hogy jó csapat leszünk. A játék nagyon jó volt, a keretépítés folyamatban van, ha sikerül támadásban erősítenünk, akkor ez sokra érdemes csapat lesz. 

Az edzőt a két nagy ziccert is kihagyó Miroslav Bjelosról is kérdezték.

Ő nem kifejezetten befejező csatár, jól játszott össze a társaival, helyzeteket alakított ki. Van, hogy váratlan helyzetekből szerez gólt, van, hogy egy 100 százalékos ziccert kihagy - ő ilyen. De végighajtotta a meccset, sokat tett hozzá a játékhoz, ezért szerintem semmilyen kritika nem érheti.

Supka Attila (Mezőkövesd): - Az egy pontnak természetesen örülünk, ugyanakkor a játék hagyott kívánnivalót maga után, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit az edzőmérkőzéseken láthattunk. Ez betudható annak, hogy az első tétmérkőzésünk volt, de védekezésben akkora hibákat nem követhetünk el, mint a mai mérkőzésen. Az első félidő nem olyan volt, mint amilyet vártunk, a második játékrészben már adódtak lehetőségeink, de Tordainak kétszer is bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy ponttal távozzunk a fővárosból. Agresszivitásunk is hagyott kívánnivalót maga után, de volt két nagy ziccerünk is, amit be kellett volna rúgnunk. Van hová fejlődnünk, viszont a következő meccsre, a Kisvárda ellen önbizalmat adhat a pontszerzésünk. (mezokovesdzsory.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz