NB I: Kisvárdán folytatja edzői pályafutását Szentes Lázár - hivatalos

Az edzőként az NB I-ben kétszeres bronzérmes szakember a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója lett.
Csakfoci Admin 2019. december 5., csütörtök 21:01
Az edzőként az NB I-ben kétszeres bronzérmes szakember a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója lett.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 5., csütörtök 21:01

Szentes Lázár a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozik tovább - jelentette be hivatalos honlapján az NB I-ben szereplő Kisvárda.

A labdarúgóként kétszeres bajnok és hatszoros válogatott, az 1982-es spanyolországi világbajnokságon résztvevő, ott a Salvador elleni tíz magyar gól egyikének szerzője, az edzőként több élvonalbeli klubnál is megfordult és két NB I-es bronzérmet nyert, 63 éves Szentes Lázár legutóbb a Győri ETO NB II-es együttesét irányította.

- Adott a klub filozófiája és képzési rendszere, ezt első körben nekem át kell tekinteni, megnézni hozzá a személyi állományt, legyen az játékos vagy edzői, és ebből egy olyan mixet akarunk összehozni, amelynek minden összetevőjében a legjobbat tudjuk adni - nyilatkozta a klubhonlapnak kinevezése után Szentes Lázár, aki a terveiről is szót ejtett. - Nagyon fontos szerepet szánok a tartalékcsapatnak. A jelenlegi örökölt állapot az, hogy a megyei első osztályban szerepel a második számú együttesünk, de mindenképpen szeretnénk úgy fejleszteni az abban szereplőket, hogy a lehető legrövidebb időn belül ott is minőségi lépést tegyünk.

Nemcsak Magyarországon, hanem világszinten is a legproblémásabb időszaka a fiatal játékosoknak, amikor a felnőttek közé be kell lépni. A működő kisvárdai rendszerben már látom, hogy a fiatalabb tehetséges játékosok megkapják az edzéslehetőséget a felnőttek között, nyilván a játéklehetőséget a tizenkét csapatos NB I-ben nagyon nehéz megszerezni.

Az egyik célunk az, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk, ezért az egyéni és a posztspecifikus képzések irányába fogunk elmenni. Ennek a kidolgozása és az irányítása is az én feladatom. A kulcsszó a képzés, tehát nem arról van szó, hogy máról holnapra megváltozik az első csapat keretösszetétele, de mindenkinek az a célja a klubon belül, hogy a saját nevelésű és külföldi játékosok aránya idővel megforduljon.

Révész Attila: "Nem különül el a felnőtt csapat és az akadémia"

- Korábban is említettem már, hogy a fokozatosság elvét tartom a legfontosabbnak, és úgy érezzük, a felnőtt csapatunk helyzete stabilizálódni látszik, és az utánpótlásunkat is megpróbáljuk ilyen magasságokba felemelni - mondta a bejelentés után Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. - Az utóbbi időben már látszott a szervezettség, amit minőséggel is szeretnénk megerősíteni, és olyan szakemberre szeretnénk bízni az irányítást, aki kellő rutinnal rendelkezik és bizonyított a profi világban, valamint külföldi tapasztalata is van. Nem volt titok, hogy magyarországi szakemberekkel szeretnénk megerősíteni a stábot, miközben később nem vetjük el a külföldi szakemberek foglalkoztatását sem. Szentes Lázárra esett a választásunk, őt nem volt könnyű az ország másik végéből idecsalogatni, de érezte ő is, hogy jó helyre és jó emberek közé kerül, látja a fejlődési lehetőséget.

A klubon belül nálunk nem különül el a felnőtt csapat és az akadémia, ezért a közös munka szinte mindennapos lesz, miközben még nagyobb átjárást szeretnénk biztosítani az utánpótlásból a felnőttek felé.”

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz