"Felelőtlenség = szerződésbontás": Kirúgták az NB I egyik legjobb légiósát

A Kisvárda azonnali hatállyal kezdeményezte két román légiósa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici szerződésének felbontását.
Dudás Gábor 2020. március 31., kedd 18:25
A Kisvárda azonnali hatállyal kezdeményezte két román légiósa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici szerződésének felbontását.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 31., kedd 18:25

Csapattájékoztatót tartott a Kisvárda játákosainak kedden Révész Attila sportigazgató, amely után fontos bejelentenivalója is akadt: a klub azonnali hatállyal kezdeményezte Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici - a nyáron egyébként lejáró - szerződésének felbontását.

- A két játékos nem tudott bekapcsolódni a tájékoztatóba, mert mint kiderült, szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva – indokolta a fejleményeket a klubvezető a kisvardafc.hu oldalán. – Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is. Keddre nem is érkeztek vissza, ha pedig visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk. Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be. Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel éppen szembe mennek.

Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között, és a korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan.

A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson - mondta Révész, aki három hete épp a csakfoci.hu-nak nyilatkozta azt, hogy súlyos következményei lesznek annak, ha valaki engedély nélkül elhagyja a várost.

A 29 éves és 29-szeres román válogatott Grozav 2019 januárjában igazolt Kisvárdára és sokáig meghatározó, sőt, mondhatni kiemelkedő játékosa volt csapatának, bár az utóbbi hónapjai nem sikerültek jól, november óta nem is talált be az NB I-ben. Így is 12 gólt és 8 gólpasszt jegyzett összesen 37 élvonalbeli találkozóján.

Révész hozzátette: a keret többi játékosa egyértelműen és egyöntetűen fejezte ki szándékát, hogy minél előbb csapatedzéseken szeretnének részt venni és persze játszani. A nagy kérdés persze az, hogy ezekre mikor kerülhet sor.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz