Világszerte egyre több labdarúgócsapatnál vezetnek be óvintézkedéseket a Kínában rohamosan terjedő koronavírus-járvány miatt a játékosok egészségének védelmében.

A csakfoci.hu információi szerint a Kisvárdánál a játékosok elővigyázatosságból – a koronavírus miatt – meg nem határozott ideig nem mehetnek sehová.

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila megerősítette honlapunk értesüléseit, részletesen ismertette a szabolcsiaknál eddig, a magyar élvonalban egyedülállóként bevezetett óvintézkedéseket.

Sok nemzetiségű együttes vagyunk, kötelező előírás lett nálunk, hogy a Kisvárdától távolabbi utazásokat engedélyeztetni kell, nem lehet csakúgy elmenni. A labdarúgók megértették a helyzetet. Több olyan játékosunk van, aki nem naprakész a fontos információk terén a koronavírussal kapcsolatban. Az érintettekkel leültünk, tisztáztuk a dolgokat. Tudjuk jól, Romániában is megjelent a vírus, van romániai és ukrán futballistánk, de összességében nem szeretnénk, hogy olyan területre utazzanak, ahol fertőzés van és ezáltal behozzák a vírust Kisvárdára – kezdte a csakfoci.hu-nak Révész Attila, aki elárulta, ennek érdekében a múlthéten megtartott vezetői ülésen, ahol Bódog Tamás is jelen volt, a döntésüket rendeletbe foglalták.

A Kormány által felállított Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ajánlásait figyelembe véve az orvosi stábunk olyan óvintézkedéseket hozott, hogy a kézfogásokat mellőzzük, valamint az ellenfél csapatainak üdvözlésekor is elhagyjuk ezt. A klubon belül a munkatársak fertőtlenítik a csapatbuszt, a cserepadot. A székházban mindenhol van fertőtlenítő, a bejárat mellé is elhelyeztünk fertőtlenítő hatású szappanokat, hogy a játékosok mellett a személyzet tagjai is megtegyék a szükséges lépéseket.

Nem szeretnénk pánikot kelteni, mert bár nem tartunk a fertőzéstől, de mindenesetre ezt kötelességünk volt meglépni!

A szombati DVSC elleni mérkőzés előtt a Kisvárda felvette a kapcsolatot a DVSC vezetőségével, hogy az őket fogadó szállodában is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A hajdúságiak korrekt módon teljesítették a várdaiak kérését.

Kértük a debreceniektől, hogy a megérkezésünk előtt, ha lehet, fertőtlenítsenek a szállodában. A kérésünket abszolút pozitívan kezelték, így a szállodában is fertőtlenítettek mindenhol. A meccs napján a kezdősípszó előtt a játékosok is mellőzték a kézfogásokat, 

ami nem sportszerűtlenség volt, hanem az egészségüket tartottuk szem előtt, a döntést a játékvezetők is maximálisan tolerálták.

– jelentette ki a 47 éves szakember, majd elmondta azt is, milyen döntésre számíthatnak azok, akik esetleg megszegik a szabályokat.

Ha ne adj Isten valaki megszegi a rendeletet, több ezer eurós büntetésre számíthat, de jogi lépések is elképzelhetők az esetleges szabályszegővel szemben – tette hozzá.

LENKÓ PATRIK