Bajnokcsapat csaphat le a Kisvárdáról elszökött román légiósra

Az NB I-es klubtól a múlt héten, szerződésszegés miatt elküldött román válogatott védő, Iasmin Latovlevici hazájában találhat magának új csapatot.
Dudás Gábor 2020. április 6., hétfő 9:10
Az NB I-es klubtól a múlt héten, szerződésszegés miatt elküldött román válogatott védő, Iasmin Latovlevici hazájában találhat magának új csapatot.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 6., hétfő 9:10

Mint ismeretes, az NB I-es Kisvárda kedden jelentette be, súlyos szerződésszegésnek tekinti, hogy két román játékosa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici engedély nélkül - és a szponzorautókkal - hazautazott Romániába, ezért felbontották a kontraktusukat. Míg Grozav sokáig meghatározó játékosa volt magyar klubjának, a Kisvárdára februárban igazoló Latovlevici még nem jutott játéklehetőséghez az együttesben.

Ennek ellenére nem kizárt, hogy utóbbinak máris meglehet az új csapata, méghozzá az utóbbi két román bajnokságot megnyerő, és a mostani idényben is éllovas, kolozsvári CFR. Latovlevici kapcsán már korábban felmerült, hogy a vasutascsapathoz szerződik, és a telekomsport.ro szerint most újra aktuálissá vált az ügy azzal, hogy a védő szabadon igazolhatóvá válik. Ennek a lehetőségét maga a játékos sem zárta ki a gsp.ro-nak, illetve a telekomsport.ro-nak adott nyilatkozatában.

- Volt róla szó, hogy hazaigazolok, még februárban beszéltem erről a CFR ügyvezetőjével, Marian Copiluval, akit még a steauás időkből ismerek. Utána viszont Magyarországra szerződtem, ahol papíron játékba lendülhettem volna. Legutóbb a Kolozsvár és az FCSB mérkőzésén beszéltünk erről, de utána konkrét lépések nem történtek. Majd kiderül, a nyáron újra visszatérhetünk-e erre - mondta a rutinos, 33 éves bekk, aki ötévnyi légióskodás után térhetne haza futballozni hazájába, és aki egyébként így indokolta meg, miért utazott el engedély nélkül - már csak volt - magyar csapatától.

Olvastad már?
"Ha én szegtem volna meg a szabályokat, már én sem lennék itt" - részleteket árult el a sportigazgató a kirúgott kisvárdai játékosokról
Révész Attila hangsúlyozta, mindenkire egyformán vonatkoznak a szabályok. A két szerződésszegő román játékosnak le kell adnia a szponzori autót és szerdától nem kapnak fizetést sem.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz