Kedden honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy az NB I-ben szereplő Kisvárda azonnali hatállyal kezdeményezte két román válogatott légiósa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici nyáron lejáró szerződésének felbontását, miután a két futballista megszegte a szabályt, miszerint a klub játékosai a koronavírus-járványra tekintettel nem hagyhatják el a várost.

– A keddi csapattájékoztató előtt a technikai vezetőnek jelezték, hogy nem jönnek – nyilatkozta Révész Attila a Borsnak. – Bár többször felszólítottuk a játékosokat, nem hagyhatják el a várost, amit mindenki megértett, ők múlt hét szerdán mégis hazamentek Romániába. Hogy miért? Nem tudom, Grozavnak még a barátnője is itt lakott. Ráadásul egyikük Temesvár közelében lakik, ami Romániában a vírus egyik gócpontja.

Az kell még, hogy behozzanak valamit Kisvárdára, ezt nem hagyhatom, és mivel ez súlyos szerződésszegés, amit nem tolerálunk, kezdeményeztük a szerződésbontást.

A sportigazgató hozzátette: a játékosok szponzori autóval hagyták el a várost.

– Ezeket vissza kell hozniuk, a fizetésüket pedig a szerdai naptól már nem kapják – mondta Révész, majd hangsúlyozta: a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak:

Ha én szegtem volna meg a szabályokat, már én sem lennék itt. Nem mutathatunk rossz példát a társadalomnak.