A kirúgott Miriuta: "Sokan felháborodtak a távozásom miatt, Grozav jobb csapatot érdemelne"

A Kisvárdáról távozó szakember úgy érzi, nem végzett rossz munkát.
Csakfoci Admin 2019. október 20., vasárnap 18:20
A Kisvárdáról távozó szakember úgy érzi, nem végzett rossz munkát.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. október 20., vasárnap 18:20

Korábban jeleztük, hogy a Kisvárda éléről menesztett Miriuta László romániai nyilatkozatában nem is olyan finoman odaszúrt a szabolcsiaknak, mire Révész Attila sportigazgató keményen reagált egy nyilatkozatában.

A történtek után Miriuta a román ProSportnak már higgadtabb hangvétellel beszélt a kialakult helyzetről, és kijelentette, hogy nem állt szándékában negatív képet festeni korábbi csapatáról.

- Sok játékos - elsősorban légiósok - felháborodott a távozásom miatt - kezdte a román-magyar szakember.

- Az eredmények jók voltak. A Ferencváros, a Vidi és a Mezőkövesd győzött le minket, azok a csapatok, amelyek a tabella első három helyén állnak. Legyőztük ugyanakkor a Honvédot és az Újpestet is, a kettőnek összesen 5 gólt rúgtunk. Sokan kérdeztek az utóbbi időben Kisvárdáról, de én nem mondtam egy rossz szót sem senkiről, különösen nem a klubról. Tisztességgel távoztam, nem botránnyal, vagy bármi hasonló módon.

A Kisvárda román válogatott játékosáról,  az OTP Bank Liga góllövőslitáját holtversenyben vezető Gheorge Grozavról is kérdezték Miriutát.

- Szerintem igazságtalanság, hogy Grozav legutóbb nem kapott válogatott meghívót. Lőtt 6 gólt 8 meccsen, mégis sokan egyetértenek a kimaradásával.

Nem tudom, hogy változna-e a helyzet, ha elhagyná Kisvárdát, fél év van még a szerződéséből, úgyhogy a döntés rajta áll. Egy biztos, megérdemelné, hogy jobb csapatban játsszon. Sokkal jobb csapatban - vélekedett Miriuta, majd hozzátette, a játékos kiugró teljesítményét aligha fogja befolyásolni az ő távozása.

Végül a román sajtóban az elmúlt hetekben gyakorta visszatérő Rus-ügyről is kikérték a véleményét.

- Ez az egész nem az, aminek látszik. Ha kiérdemli a lehetőséget Rus, akkor játszani fog. Jól ismerem Marko Nikolicot, rendes ember, de van 3 kitűnő belső védője a Vidinek, és az edző tisztje eldönteni, hogy ki játszik. Még akkor is, ha Rus Adrián szintén remek játékos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz