Horváth: "Élet-halál meccs vár ránk"; Csertői: "Lehet, hogy a száz százalék sem lesz elég"– ezt várják az edzők

A Vidi vezetőedzője, Marko Nikolic reméli, hogy okos és fegyelmezett játékkal sikerül majd begyűjteniük a három pontot a Honvéd ellen, Supka Attila pedig bízik benne, hogy ismét fel tudja szívni magát a csapat. A paksi Csertői Aurél szerint bravúrok kellenek a Fradi ellen, míg Rebrov szeretné kiszolgálni az FTC-szurkolókat.
Nyikes Zoltán 2019. április 6., szombat 12:41
A Vidi vezetőedzője, Marko Nikolic reméli, hogy okos és fegyelmezett játékkal sikerül majd begyűjteniük a három pontot a Honvéd ellen, Supka Attila pedig bízik benne, hogy ismét fel tudja szívni magát a csapat. A paksi Csertői Aurél szerint bravúrok kellenek a Fradi ellen, míg Rebrov szeretné kiszolgálni az FTC-szurkolókat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. április 6., szombat 12:41

Debrecen - MTK Budapest, 17:00

Herczeg András (DVSC): – Az első félidővel nem voltam elégedett, hisz lassan és kényelmesen játszottunk, valamint nem nyertünk párharcokat, így a hazaiak megszerezték a vezetést a játékrész hajrájában. A második negyvenöt percre tudtunk váltani, pörgősek voltunk, felvállaltuk a mélységi passzokat és indításokat. Szerencsére lendületet hoztak, és kiválóan szálltak be a cseréink, Takács Tamás és Csősz Richárd is fontos góllal és jó játékkal vette ki a részét a sikerből. Nagyon szerettünk volna továbbjutni, örülünk neki, hogy sikerült. A kék-fehérek nem játszott a héten, mi viszont nehéz mérkőzéseken vagyunk túl. Fontosnak tartom, hogy megfelelően regenerálódjunk, remélem sikerül, és szombaton győztesen tudjuk elhagyni a pályát a Nagyerdei Stadionban. Az edzőváltás óta más játékrendszerben, három belső védővel futballoznak a fővárosiak, erre próbálunk a lehető legjobban felkészülni. Nyilván kevesebb idő van rá, de remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy az új felállásban játszó MTK ellen is nyerni tudjunk. (dvsc.hu)

Lucsánszky Tamás (MTK): – A DVSC nagyon jó, stabil védekezésből rendkívül gyorsan és jól megy át támadásokba, jól váltogatnak játékrendszert akár mérkőzésen belül is, erre mindenképpen fel kell készülni. Az egyik legjobb formában lévő csapatnak látom az NB I-ben, ami a mélységi indulásokat és a futásteljesítményeket illeti. Ezen kívül játékban is erősek, főleg hazai pályán. Nem néztem meg ugyan a statisztikát, de úgy tudom, hogy igen jók a hazai eredményei, erre is készülünk, hogy egy ilyen csapattal találjuk szemben magunkat. (mtkbudapest.hu)

Diósgyőr - Haladás, 17:00

Fernando Fernández (DVTK): – Az idény eddigi legfontosabb mérkőzése vár ránk szombaton. Egy közvetlen ellenfél érkezik Diósgyőrbe, akik előtt jelenleg 8 ponttal vezetünk, és egy győzelemmel végleg lerázhatjuk őket, mert a 11 pontos hátrányt a bajnokság hátralévő hat mérkőzése alatt nagyon nehéz ledolgozni. A Haladás az elmúlt hetekben egészen kiváló eredményeket ért el, ugyanakkor számukra is hatalmas a tét, hiszen ez az utolsó esély a felzárkózásra. Legutóbb kétszer is idegenben léptünk pályára, és sajnos nem tudtunk pontot szerezni, ezért különösen fontos, hogy hazai pályán ismét győzzünk. A korábbi találkozókon bebizonyítottuk, hogy a DVTK Stadionban képesek vagyunk megszerezni a három pontot, bízom benne, hogy ezúttal is sikeresek leszünk. Minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára, de itthon a saját szurkolóinkkal a hátunk mögött mindig könnyebb dolgunk van. A lelátóról érkező energia megsokszorozza a játékosok erejét, ami látszik az eredményeken is. Az elmúlt héten is sokat dolgoztunk a támadásbefejezések gyakorlásán, mert gól nélkül nem lehet nyerni. Minél több helyzetet kell kialakítani, ehhez pedig több agresszivitásra van szükség a támadó harmadban. Ha ez megvan, akkor még pontosabbnak kell lenni a kapu előterében, az pedig biztosan meghozza a gólokat, és a győzelmet is. (dvtk.eu)

Horváth Ferenc (Haladás): – Az utóbbi hetek eredményei azt bizonyítják, kezd összeérni a csapat, a télen érkezett játékosok fizikálisan utolérték magukat, megismerték társaikat. A mérkőzéseken is jól működik, amit az edzéseken gyakorolunk, de időre volt szükségünk, mire összeállt a játékunk. Azonban elégedettségre nincs okunk, noha három meccset megnyertünk, ez nem jelent semmit, hiszen még mindig az utolsó helyen állunk. A két csapat jól ismeri egymást, sok újjal nem tudja meglepni a másikat. Úgy gondolom, elsősorban a játékosok mentális állapota döntheti el a találkozót, az, hogy fejben ki lesz erősebb. Ami a Diósgyőrt illeti, látszik a csapaton Fernando Fernández vezetőedző munkája, kialakult, stílusos, szép futballt játszik a diósgyőri együttes. Mindenesetre egy ilyen csapatból, amelynek ilyen kiforrott játéka van, könnyebb felkészülni. Tiszteletreméltó a DVTK hosszú hazai veretlenségi sorozata, de reméljük, ezúttal megszakad. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, hiszen az utóbbi hetek eredményeinek köszönhetően csökkent a hátrányunk riválisainkkal szemben. A meccs fő kérdése: vagy tovább tudunk zárkózni, vagy ismét leszakadunk. Nem utolsó szalmaszálként tekintek a találkozóra, inkább úgy fogalmaznék: élet-halál meccs vár ránk. (dvtk.eu)

Ferencváros - Paksi FC, 17:00

Szerhij Rebrov (FTC): – Sok sérültünk van, de az orvosi stáb mindent megtesz, hogy mindenki hamar felépüljön, így akik szombaton pályára lépnek, készek a játékra. Azonban mindegy, hogy ki játszik, aki pályára lép, küzdeni fog a Ferencváros címeréért! A kupában már nem harcolhatunk tovább, ezért a bajnokságban mindent megteszünk, hogy megnyerjük a meccseinket. Nem lehet azt mondani, hogy bajnokok leszünk, mert akkor rossz irányba fókuszálnánk. Ellenben, ha azzal a mentalitással állunk hozzá, hogy lépésről lépésre haladnunk, és nem a nyolcpontos előnyünkkel foglalkozunk, bajnokok lehetünk, de ehhez minden meccsen koncentrálnunk kell. Otthon fogunk játszani, ezért természetes, hogy szeretnénk kiszolgálni a drukkereinket, akik szerdán fantasztikusak voltak! Minden ellenféllel szemben határozottnak kell lennünk, és ezt meg is kell mutatnunk, hogy szurkolóink bizalmát kiérdemeljük. Szombaton szeretnénk gólt, gólokat szerezni. (paksifc.hu)

Csertői Aurél (Paks): – Tudjuk, hogy ellenfelünk egy erős csapat, nem véletlenül vezeti a bajnokságot. A Fradinak olyan játékosállománya van, amivel egyértelműen a szombati meccs esélyese, ugyanakkor mi mindent meg szeretnénk tenni, hogy jól szerepeljünk. A hétvégén száz százalékot kell nyújtanunk, de lehet, az sem lesz elég, kellenek a bravúrok. (paksifc.hu)

Olvastad már?
A Haladás leghűségesebb játékosa gondolni sem akar az NB II-re : "Ez a keret alkalmas az élvonalra" – interjú
A 22. forduló után már tizennégy pontra nőtt a Haladás hátránya a bennmaradást érő helytől, az utóbbi hetekben azonban feltámadt a vasi csapat. Az elmúlt öt fordulóban háromszor is győztesen hagyta el a pályát annak ellenére is, hogy a klub pénzügyi helyzetével kapcsolatban rengeteg negatív hír látott napvilágot. Schimmer Szabolcs bizakodó, lát esélyt a bennmaradásra. Interjú.
Elolvasom

Puskás Akadémia - Kisvárda, 17:00

Radoki János (Puskás Akadémia): – Egy jó csapat jön hozzánk, hiába van öt ponttal kevesebbjük, mint nekünk. De mindig mernek játszani a labdával, nem félnek, nagyon pontosan kell dolgoznunk a védekezésben. Azt várom, hogy a csapat mindent belead majd, harcol, fut és mindenáron meg akarja nyerni a mérkőzést. (pfla.hu)

Dajka László, Kisvárda: – Ha nem is sokkal, de azért néhány ponttal többet reméltünk az úgynevezett nagycsapatok ellen. Azt azért hozzá kell tenni, hogy egyik mérkőzésen sem futballoztunk rosszul, így aztán van honnan merítenünk. Nagyon fontos, hogy a múlt héten betegeskedő játékosaink most már egészségesek, és bízunk benne, hogy a következő meccseken tudunk annyi pontot szerezni, ami elég lehet a céljaink eléréséhez. Ugyanakkor nyilván az aktuális riválisaink is úgy gondolkodnak, hogy ki ellen legyenek eredményesek, ha nem éppen ellenünk. A hátralévő meccseken is arra a fegyelmezett játékra lesz szükségünk, amely azért összességében jellemzett bennünket, azzal kiegészülve, hogy ezeken a fellépéseken nekünk immár kötelező sikeresnek lennünk. A hosszú évek alatt találkoztam már olyannal, hogy nyomot hagyott a csapat játékában a pluszmérkőzés, de olyannal is, hogy a jól sikerült regeneráció után nem mutatkozott semmi probléma. Abba nekünk nem szabad kapaszkodnunk, hogy ebből előnyünk származhat, hiszen azt is láttuk, hogy a Puskás a legjobbnak vélt kezdő tizenegye jelentősebb részét pihentette.Nem is ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy az utóbbi mérkőzéseken egyfajta erények jellemeztek bennünket védekezésben és támadásban egyaránt, ezeket kellene tovább építenünk, mert ennek révén tudunk pontokat szerezni és előrelépni. Első megérzésre úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani a Puskás ellen, és egyelőre nem esélytelenül lépünk pályára Felcsúton. (kisvardafc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz