Horváth: "Döntetlenekkel nem sokra megyünk"; Nikolics: "Nem lényeg, hogy mit mondok" – ezt várják az edzők

Ismét összegyűjtöttük, hogy várják a vezetőedzők a szombati bajnoki mérkőzéseket az OTP Bank Ligában.
Csakfoci Admin 2019. február 16., szombat 12:25
Ismét összegyűjtöttük, hogy várják a vezetőedzők a szombati bajnoki mérkőzéseket az OTP Bank Ligában.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 16., szombat 12:25

Debrecen – Ferencváros, 14:00

Herczeg András (Debrecen): – Tisztában vagyunk vele, hogy a Ferencvárost tartják a mérkőzés esélyesének, de szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, jó eredményt elérni és meglepetést okozni, ennek szellemében készültünk a szombati rangadóra. A Groupama Arénában rendezett összecsapáson nagyon jól játszottunk, amelynek köszönhetően 2-2-t értünk el, nyilván hazai pályán is jó eredményre törekszünk. Az FTC-nek több új labdarúgója is van, nem tudjuk, mennyire illeszkedtek be a zöld-fehérek játékába, továbbá azt sem, milyen felállásban játszanak majd. Próbálunk alkalmazkodni a helyzethez, védekezésben és támadásban is megvan az elképzelésünk. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget a Nagyerdei Stadionban, ahol mint mindig, ezúttal is remek hangulat várható, hisz mind a két csapat kiváló szurkolótáborral rendelkezik. (dvsc.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros):A legfontosabb, hogy fizikálisan készen állunk a kihívásokra. Fizikálisan sokat javultunk a második, Újpest elleni mérkőzésre, számomra ez a legfontosabb. Még volt néhány félreértés a pályán, előfordult, hogy nyomás alatt nem értették meg egymást a játékosok. Összességében viszont elmondhatom, hogy elégedett vagyok a csapattal az első két bajnoki után, és bízom benne, hogy a DVSC elleni találkozó után is ugyanezt mondhatom el majd! A jelenre kell koncentrálnunk, nem szabad sokat előre tekinteni. Elég erős keretünk van, hogy bírjuk ezt a terhelést, ha szükséges, tudunk variálni a csapaton belül. Viszont fontos, hogy senki sem száz százalékos még, egy csapat sem, hiszen két forduló telt csak el a tavaszi szezonból. (dvsc.hu)

DVTK – Honvéd, 17:00

Fernando (DVTK): – Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, az egész bajnokság legfontosabb meccse, ahol az a célunk, hogy folytassuk jó sorozatunkat. Ebben számítunk a szurkolóink támogatására, a saját eszközeikkel ők is hozzátehetnek a sikerhez. Az előző években kiválóan teljesítő, erős ellenfél érkezik ma hozzánk, akik több kulcsjátékos elvesztése után is az élmezőnyhöz tartoznak. Mi a helyes úton járunk, de egy pillanatra sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy még mindig a kiesőzónában tartózkodunk, és a szemünk előtt nem lebeghet más, csak a bennmaradás. Ehhez kellenek a pontok, a győzelmek, és akkor hamarosan utolérjük a jelenleg a középmezőnyben tanyázó csapatokat. A keret új játékosai készen állnak, bármikor bevethetők. (dvtk.eu)

Supka Attila (Honvéd): – Azt várom a DVTK elleni mérkőzéstől, hogy folytassuk a jó szereplésünk és megtartsuk a helyünket a dobogón. Bízunk benne, hogy a játékunk még tovább javul, s eredményesek tudunk lenni Miskolcon is. Figyelni kell nagyon, mert a Diósgyőr a legutóbbi hét mérkőzésén nem kapott ki, jó eredményeket ért el, a Vidi is legyőzte. Komplett, fegyelmezett csapat a riválisunk, védekezésben jól megoldja a feladatát, míg támadásban a magas labdákkal, beívelésekkel tudnak eredményesek lenni, erre kell majd koncentrálnunk. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ha a játékunk rendben lesz, koncentráltan futballozunk, akkor el tudjuk hozni a három pontot Diósgyőrből is. Az eddig két tavaszi mérkőzésünkön azt játszottuk, amit kell. A Fradi ellen jó volt a játék, de nem tudtunk pontot szerezni, míg a Puskással szemben nagy volt a küzdelem, és így tudtunk eredményesek lenni, az volt a fontos, hogy megszerezzük a három pontot. Most megint egy másfajta meccs vár ránk, ahogy mondtam, koncentráltnak kell lenni, ha le tudjuk hozni kapott gól nélkül a mérkőzést, akkor eredményesek lehetünk, mert lesz arra lehetőségünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk. (honvedfc.hu)

Haladás – Mezőkövesd, 17:00

Horváth Ferenc (Haladás): – Nem egyszerű a mezőkövesdiek ellen futballozni, jól összerakott, egységes csapat. Labdabirtoklásra épülő futballt játszanak, emellett jól kontráznak, ráadásul Moutarival tovább erősödött az amúgyis jó erőkből álló csapatuk. Egyénileg Molnár Gáborra és Cseri Tamásra különösen figyelni kell, mindketten meghatározó labdarúgók, mondhatni kulcsjátékosok. Ami minket illet, hiába szereztünk végre pontot idegenben, Pakson, döntetlenekkel nem sokra megyünk, úgyhogy minden meccsen a győzelmi szándékkal lépünk pályára. A télen igazolt játékosok közül Rui Pedro erőnlétileg kezdi utolérni magát és bízok a bolgár Ivanovban. Lesznek hiányzóink, Bosnjak Predrag vállműtétje után lábadozik, Priskin Tamás bokaszalag-szakadás miatt nem játszhat, Murtaz Daushvili agyrázkódást szenvedett, Mohl Dávid beteg. (haladas.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – A saját múltunk abszolút nem segít, ugyanis már kevés olyan játékos van a Haladásnál, aki velünk dolgozott, a kezeink között nevelkedett. Azóta egyébként is más irányt vett Szombathelyen a labdarúgás, így a korábbitól teljesen eltérő információszerzésre, adatgyűjtésre volt szükségünk a felkészülés során. Mindezt elmondhattuk volna ősszel, de tavaszra egy teljesen más Haladás állt össze: jelentős erősítéseket hajtottak végre, válogatottat is igazoltak, és ez érződött a Kisvárda és a Paks elleni fellépésünkön attól függetlenül, hogy a két találkozón csak egy pontot szereztek. Minden változásukat és erényüket mérlegre téve is győzni megyünk hozzájuk – ugyanis mi valamennyi mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, vereségre soha nem gondolunk és ilyet nem tervezünk. Diósgyőrött már-már győztesek voltunk, de kiengedtünk a kezünkből két pontot, majd otthon következett az MTK Budapest elleni vereség. Ennek ellenére nem estünk letargiába, hiszen az alapjaink megvoltak, a játékunk működött. Türelmesek vagyunk, keményen dolgozunk, ennek pedig az eredményekben is meg kell mutatkoznia – inkább előbb, mint utóbb. Mivel az MTK-val szemben elbuktuk a meccsünket, nem törvényszerű, hogy ugyanazok kapnak bizalmat, mint a kék-fehérekkel szemben. (boon.hu)

Olvastad már?
Interjú: "Nyolc kiló súlyfelesleg volt rajtam" – a Kisvárda gólvágója a remek rajtról és a soknemzetiségű öltözőről
Oroszlánrészt vállalt a Kisvárda remek tavaszi rajtjából a házi gólkirály, Horváth Zoltán, aki beszélt a soknemzetiségű öltözőről, a korábbi hároméves kihagyás okozta óriási lemaradásáról és arról, mit köszönhet Révész Attila sportigazgatónak. Interjú.
Elolvasom

Kisvárda – Paks, 17:00

Dajka László (Kisvárda): –  Nagy igazság van abban, hogy a sikert is legalább olyan nehéz kezelni, mint a kudarcot. Nagyon örülünk a jó rajtnak és a javuló játéknak, de kis csapat vagyunk ahhoz, hogy elszálljunk magunktól. Két meccs alapján talán kijelenthető, hogy az igazolásaink jól sikerültek, ez akár arra is feljogosíthat bennünket, hogy bátran futballozzunk. De ez nem jelenti azt, hogy minden meccset meg is tudunk majd nyerni. Most is nagyon nehéz bajnoki áll előttünk, a Paks nagyon kellemetlen ellenfél. A Debrecen elleni győzelem után is azt tartottuk szem előtt, hogy hétfőtől kőkeményen a következő feladatra koncentráltunk, és így lesz ez a hátralévő hetekben is, hogy össze tudjuk gyűjteni a bennmaradáshoz szükséges pontmennyiséget. A Paksra évek óta a fegyelmezett játék és a kevés kockázatvállalás a jellemző. A pontrúgásaik életveszélyesek, ezt az őszi, idegenbeli mérkőzésen a saját bőrünkön is érezhettük. Fel kell készülünk a jól fejelő magas emberekre is. Valóban hatpontossá válhat ez a mérkőzés, de lehet, hogy a szezon végéig ez a sors vár ránk, ha igen, az azt jelentené, hogy nyílt a harc, amelyben végig érintettek vagyunk. Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, hogy kit közelítünk meg azzal, az másodlagos. A lényeg, hogy legalább két csapat mögöttünk legyen, legfőképpen persze a bajnokság végén. Ha menetközben is így van, akkor az lehet, hogy egy kis nyomással is jár, de ad egyfajta nyugodtságot is, hiszen nem felfelé kell kapaszkodni, hanem megtartani a pozíciót. A Pakssal mások is megszenvednek, de hazai pályán mindent el kell követnünk, hogy a három pontot itthon tartsuk. (kisvardafc.hu)

Csertői Aurél (Paks): – Ellenfelünk jól kezdte a tavaszi idényt, így úgy gondolom, tele önbizalommal fognak focizni. Mi sem panaszkodhatunk, hiszen két mérkőzésből négy pontot hoztunk. Ahhoz viszont ismét idegenben kell a bravúr, hogy megtapadjunk a középmezőnyben. Mondhatjuk, hogy egy „hatpontos”, kiesési rangadó vár ránk. (paksifc.hu)

Puskás Akadémia – Újpest, 17:00

Radoki János (Puskás Akadémia): – Sajnos ők most valóban nem állhatnak rendelkezésre, de bő a keretünk, több játékos is arra vár, hogy szombaton megmutathassa, mit tud – ez látszott is az edzéseken. Egy edzőnek mindig jól esik, ha ezt tapasztalja. Az Újpest más stílusban és rendszerben futballozik, mint a Honvéd, azt viszont meg kell említenem, hogy ők is remekül védekeznek, ha pedig náluk van a labda, nyugodtan játszanak, nyomás alatt sem kezdenek el kapkodni. Nebojsa Vignjevics régóta dolgozik velük, és remekül érti a dolgát, de hiszem, hogy ellenük is ki tudjuk dolgozni a nyerő taktikát. (pfla.hu)

MTK Budapest – MOL Vidi FC, 19:30

Feczkó Tamás (MTK Budapest): – A Vidi egy nagyon jó csapat, meglepetés volt, hogy nem tudták begyűjteni mind a hat pontot. Biztos, hogy felfokozott hangulatban várják ők is a mérkőzést. Szeretnénk bebizonyítani, hogy nem volt véletlen az őszi győzelmünk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, a Vidi a mérkőzés esélyeses, ezzel tisztában vagyunk, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a szurkolóink megint boldogan tudjanak a mérkőzés után hazamenni. (mtkbudapest.hu)

Marko Nikolics (MOL Vidi FC): – Soron következő ellenfelünket nemcsak hagyományai és múltbeli eredményei miatt kell tisztelnünk, hanem azért is, ahogyan feljutó csapatként szerepelnek. A keret hozzáállására nem volt panaszom a múlt heti, DVTK elleni bajnokin sem, de az egyértelmű, hogy ahhoz, hogy kijöjjünk ebből a nehezebb időszakból, hátul nem engedhetünk könnyű gólokat az ellenfeleknek, elöl pedig sokkal hatékonyabban kell befejeznünk a támadásokat. De nem az a lényeg, hogy mit mondok a mérkőzés előtt, a pályán kell megmutatni, hogy erősek vagyunk és képesek vagyunk újra rálépni a győztes útra. (molvidi.hu)

Olvastad már?
Így erősített az NB II 20 csapata a télen - átigazolási körkép
Az átigazolási időszak lezárultával összefoglaljuk, kik érkeztek és kik távoztak a másodosztályú csapatoktól a télen. Átigazolási körkép.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz