Fotó: honvedfc.hu

Horváth: "A kupában úgy teljesítettünk, ahogyan az egy komoly célokkal bíró NB I-es csapattól elvárható" – ezt várják a főszereplők

Az NB I 7. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják a találkozókat az edzők és a játékosok.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 25., szombat 10:50
Fotó: honvedfc.hu
Az NB I 7. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják a találkozókat az edzők és a játékosok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 25., szombat 10:50

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC (14:45)

Giovanni Costantino (MTK): – Örülök, hogy végre itthon léphetünk pályára, hiszen zsinórban négy mérkőzést idegenben játszottunk le. A Mezőkövesdnek remek edzője van Pintér Attila személyében, ráadásul rendkívül jó csapatot alkotnak tele tapasztalt játékosokkal. A felkészülés során sikerült legyőznünk őket, de azt a meccset nem lehet összehasonlítani egy bajnoki találkozóval. Múlt évben az utolsó mérkőzés nem sikerült jól a Mezőkövesd ellen, tehát tudjuk, nehéz összecsapás vár ránk. Az utóbbi pár meccsen sikerült újítanunk, jó úton haladunk, és bízom benne, hogy hétvégén is jó eredményt tudunk elérni. (mtkbudapest.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): – Az előző mérkőzéseinken gondot okozott, hogy nem volt megfelelő a helyzetkihasználásunk. Elmondtam a játékosoknak, hogy edzésen sem lehet könnyelműen venni egyetlen helyzetet sem, profi módon kell hozzáállni, mert az hozza meg a remélt eredményt a tétmérkőzéseken. Ha edzésen csak firkálgatsz, akkor hétvégén is firkálni fogsz, viszont, ha edzésen rendesen írsz, az köszön vissza hétvégén is. Ahogy a MOL Fehérvár elleni mérkőzés előtt is említettem, vissza kell, hogy térjen az a harci szellem, ami korábban is jellemzett bennünket. Ha minél eredményesebbek szeretnénk lenni az NB I-ben, akkor a helyzetkihasználás és az utolsó labdaérintés területén is profi mentalitásra van szükség és nem fér bele olyan egyénieskedés, ami hátráltatja a csapatot, az adódó helyzeteinket ki kell használni. Az első osztályban láthatjuk, hogy nincs meccsenként 8-10 ziccer, a kínálkozó lehetőségekkel minél jobban élni kell, mert azok a csapatok kerülnek jó pozícióba, akik hatékonyan használják ki a helyzeteiket. Bízom benne, hogy mi is ezek közé a csapatok közé fogunk tartozni. Szombaton egy lendületes, minden poszton jó erőkből álló csapattal fogunk találkozni. Azt gondolom, hogy egyedülálló, amit az MTK itthon csinál, nagyon sok tehetséges fiatalt foglalkoztatnak. Az elmúlt időszakban több tapasztalt labdarúgót is igazoltak azért, hogy a fiatalok még többet tanulhassanak tőlük. Nagyon jó összetételűnek tartom a fővárosi csapatot, különböző hadrendekben, 4 vagy akár 5 védővel is tudnak játszani, meglátjuk, hogy ellenünk mit fognak választani. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből és úgy szeretnénk megválasztani a stratégiánkat, hogy eredményesek legyünk. Az jó hír, hogy Lakvekheliani teljesen felépült és Komáromban pályára is lépett, ugyanakkor kell idő ahhoz, hogy formába lendüljön, hiszen majdnem egyéves kihagyás után játszott újra, ugyanez a helyzet Vadnaival is, aki hosszabb ideig bajlódott sérüléssel. Helyzetünket nehezíti, hogy Vágira gerincműtét vár, amit nagyon sajnálok, mert egy igazi csapatember, akinek az edzéseken és az öltözőben is nagyon fontos szerepe van abban, hogy minél jobbak, igazi csapat legyünk. Bízom benne, hogy az októberi válogatott szünet után már mindenkivel számolhatunk. (mezokovesdzsory.hu)

Gyirmót FC Győr–Budapest Honvéd (17:00)

Csertői Aurél (Gyirmót): – A Honvéd nagyon erős kerettel rendelkezik, legutóbb idegenben nem játszottunk olyan eredményesen, sokkal egységesebben és kevesebb hibával kell focizni, ha pontot, pontokat szeretnénk focizni. A motivációval eddig sem volt gond, inkább a minőségben, a mutatott játékban kell előrelépnünk. A lelkesedéssel lehet kb. 20%-ot hozzátenni, de kell azért a tudás is, a csapatban pedig megvan, hogy meccseket tudjon nyerni. (gyirmotfc.hu)

Horváth Ferenc (Honvéd): – Nem számít, hogy a Gyirmót milyen eredményeket produkált eddig, sokkal inkább az, hogy a mérkőzéseik többségén masszív, stabil csapat benyomását keltették, ennek megfelelően kell készülnünk a szombati bajnokira. Ettől függetlenül persze nem is kérdés, hogy mi a célunk, három ponttal akarunk hazatérni Gyirmótról. Nemcsak a továbbjutás miatt, lélektanilag is fontos volt a Balmazújvárosban aratott győzelmünk, hiszen pontosan úgy teljesítettünk és olyan hozzáállással futballoztunk a Nyíregyháza ellen, ahogyan az egy komoly célokkal bíró első osztályú csapattól elvárható. A kupában aratott siker azért is volt fontos, mert odatehetjük a ZTE és a Paks elleni győzelmünk mellé, abból a szempontból, hogy ha megfelelő akarattal, odafigyeléssel, fegyelmezetten, csapatként játszunk, akkor eredményesek lettünk. De csak akkor, ha ezek teljesülnek. Elsőként magunkat kell legyőzni, magunkra kell figyelni, s utána az ellenfélre. Ez pedig szombaton is így lesz, hiszen ha úgy játszunk, ahogy a kupameccsen, vagy a két bajnoki győzelmünk alkalmával, akkor jó esélyünk van a három pontra. Úgy érzem, hogy éles a verseny a csapatba kerülésért, ez látszott a kupameccsen is. Szerencsére több variációs lehetőségünk van, ami mindenkit még jobb teljesítményre sarkall, ebből pedig csak profitálhatunk, az edzéseken is érezhető, hogy erős a konkurencia, nem szabad egy pillanatra sem kiengedni. Szeretném ha három ponttal örvendeztetnénk meg a Kispest-tábort, sokat jelentett, hogy Zalaegerszegtől Balmazújvárosig mindenhol ott voltak velünk, és tudom, hogy Gyirmóton is számíthatunk rájuk. (honvedfc.hu)

MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia (19:30)

Szabics Imre (Vidi): – Négy napon belül a második hazai mérkőzésünk következik, nem volt sok időnk külön a Puskás Akadémia ellen készülni, de a rendelkezésre álló két napot úgy osztottuk be, hogy regenerációra és a taktikai felkészülésre is jusson idő. Érzelemdús szerda estén vagyunk túl. Jó érzés volt látni, hogy a hajrában elveszített bajnoki ellenére is megtapsolta a csapatot a lelátó, bízom benne, hogy szombat este ezek a jelenetek győztes meccs után ismétlődnek majd meg. A keretről ugyanazt tudom elmondani, mint a előző bajnoki előtt: minden rendelkezésre álló játékosunk tudásában teljes mértékben hiszünk. Ha az elsőtől az utolsó percig szervezetten, nagy fokú koncentrációval játszunk, akkor itthon tarthatjuk a három pontot a PAFC ellen. (molfehervarfc.hu)

Szolnoki Roland (Puskás, védő): – Már több alkalommal játszottam a Vidi ellen, természetesen az első pár mérkőzésen jobban dobogott a szívem, volt bennem meccsdrukk, de ez most már maximálisan megszűnt. Készültünk rendesen az elmúlt héten, a Magyar Kupában aratott győzelem is jó alap lehet önbizalom szempontjából is. A legfontosabb, hogy merjünk játszani, be kell tartanunk a taktikai utasításokat. Kiélezett rangadónak mondhatjuk, az is jobban fekszik nekünk, ha egy csapat mer játszani és nem áll be. Mondani sem kell, milyen erőt képvisel a Vidi, teljesen mindegy, hogy most hány sérültje van, akkor is egy erős csapatról beszélünk. Egy Fejér megyei rangadó is, ilyenkor mindenki bizonyítani akar, de a legfontosabb, hogy a három pontért utazunk. (pfla.hu)

Olvastad már?
Interjú: „Nem biztos, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral külön harcot kell vívnunk” - a Puskás Akadémiát élcsapattá tévő klubigazgató a sikeres igazolások receptjéről és a magyarosításról
Amióta ő a klubigazgató, más utat jár a Puskás Akadémia NB I-es csapata. Kinevezése után lecserélt több mint 20 játékost, az új igazolások pedig 70 százalékban beváltak, mindez az eredményeken is megmutatkozott, hiszen két év alatt egy bronz- és egy ezüstérmet szereztek. Ma már fontos szempont, hogy minél több magyar szerepeljen a csapatban és a vezetőedző is megkapja hosszú távon a bizalmat. Tóth Balázs nagyon ritkán nyilatkozik, de most a csakfoci.hu-val kivételt tett. A korábbi 34-szeres válogatott klubigazgató elmondta, mi a siker receptje, miért állják meg a helyüket az új szerzemények és miért tartja nagyon fontosnak a saját nevelésű labdarúgók beépítését. A vezető beszélt a csapatból kifaroló, drasztikus étrendváltozáson átesett, erejét vesztő légiósról, a klub küldetéséről, valamint őszintén vallott arról is, hogy egy családi tragédia miatt miért nem tudott még komolyabb futballkarriert befutni. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz