NB I: "Nekem a 9-esben van az extra erőm" - a Honvéd visszatérő bajnoka überelné korábbi teljesítményét

Eppel Márton bő két év után tért vissza a Honvédhoz. A kispestiek korábbi bajnoka és gólkirálya elárulta, hogy a 9-esben van az extra ereje és azt is, hogy hány gólt szeretne szerezni a szezonban.
Privacsek András 2020. október 22., csütörtök 16:00
Eppel Márton bő két év után tért vissza a Honvédhoz. A kispestiek korábbi bajnoka és gólkirálya elárulta, hogy a 9-esben van az extra ereje és azt is, hogy hány gólt szeretne szerezni a szezonban.
Szerző: Privacsek András 2020. október 22., csütörtök 16:00

Ugye tudod, hogy a kilences mez még szabad?

- Igen, Pandur Robi bá, a szertárosunk mondta is többször, hogy „Epikém, most már nem tudom sokáig tartani a kilencest.” Ezt úgy egy hónapja mondta, szóval úgy készülök, hogy kilences leszek - kezdte Eppel Márton a honvedfc.hu-nak.

Nyomást jelent ebben a számban futballozni?

-  Nem, sőt alig várom, hogy újra kilences lehessek! Sajnos a Kajratnál és Belgiumban sem viselhettem ezt a számot, pedig nekem a kilencesben van az extra erőm.

A Honvédban eddig 70 bajnokin 35 gólt szereztél. Lehet tartani ezt a mutatót?

- Sőt, mindenképpen tovább szeretném javítani! Az elmúlt két évben nagyon sokat fejlődtem, mentálisan, fizikailag és taktikailag is, minden téren érettebb játékos lettem, ezáltal lehetek képes arra, hogy übereljem a korábbi időszakot.

Másfél évet Kazahsztánban futballoztál, majd tavasszal Belgiumban szerepeltél, mit adott neked ez az időszak?

- Két teljesen más csapatban szerepelhettem, a Kajratnál a bajnoki címért mentünk, míg Brugge-ben a kiesés ellen küzdöttünk, hál’Istennek ott sikerült is elkerülni a kiesési zónából. Megtapasztaltam milyen két különböző csapatban, különböző célokért játszani, új emberekkel találkoztam, új játékstílussal. A Kajratnál több edzőm volt, mind más és más stílust követelt meg, a Brugge-nél Bernd Storcknál kőkemény fizikai munka folyt.

A külföldön töltött időszak alatt sokkal többet kellett mezőnyben dolgoznom és ezáltal sokkal jobban bírom a futást is.

Milyen célokat tűztél ki magad elé, mivel lennél elégedett csapat- és egyéni szinten?

- Az első és a legfontosabb, hogy türelmes legyek magammal. Hosszú volt a klub nélküli időszak, ég bennem a tettvágy, már az első edzést is alig vártam, pedig „csak” egy edzésről volt szó. Hat forduló ment le a bajnokságból, és abban az évben, amikor aranyérmesek lettünk, akkor ugyanúgy hat meccs maradt ki, végül 27 mérkőzésen 16 gólt szereztem, hasonló statisztikával most is elégedett lennék. Illetve legyen eggyel több, mert a Honvédban és a Kajratban is 16 gólig jutottam, és ezt meg akarom dönteni.

A teljes interjú ITT olvasható.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz