NB I-es bajnok lehet a DAC ötödik magyar igazolása - sajtóhír

Szlovákiai magyar lapértesülések szerint válogatott kiszemeltje van a dunaszerdahelyi DAC csapatának: a Honvéd nyáron lejáró szerződésű támadó középpályása, Holender Filip költözhet a Csallóközbe. 
Dudás Gábor 2019. január 31., csütörtök 8:55
Szlovákiai magyar lapértesülések szerint válogatott kiszemeltje van a dunaszerdahelyi DAC csapatának: a Honvéd nyáron lejáró szerződésű támadó középpályása, Holender Filip költözhet a Csallóközbe. 
Szerző: Dudás Gábor 2019. január 31., csütörtök 8:55

Mint ismeretes, Csóka Dániel, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté személyében már négy magyar felnőtt, illetve utánpótlás-válogatott játékosa van a szlovák élvonalban a második helyen telelő DAC-nak.

Ez létszám tovább bővülhet a közeljövőben a m7.sk híre szerint: a portál úgy tudja, hogy a dunaszerdahelyiek kiszemeltje a Budapest Honvéd támadó középpályása, Holender Filip, aki akár már a tavasszal a DAC segítségére lehet.

Más kérdés, hogy jelenleg fizetni kellene érte, hiszen élő szerződés köti Kispestre - ez a helyzet viszont csak a nyári áll fenn.  George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a napokban árulta el, hogy Holender egyike azon három alapembernek, akinek az idény végén lejár a kontraktusa, így néhány hónap múlva szabadon / ingyen távozhatnak.

A 24 éves, szerbiai születésű játékos tíz éve került a Honvéd akadémiájára, majd a felnőtt csapatban 2013 tavaszán debütált. 2017-ben magyar bajnok lett a piros-feketékkel, 144 NB I-es mérkőzés áll már a háta mögött, ezeken 20 gólt szerzett - ősszel 18 találkozón 6-szor volt eredményes. A magyar válogatottban idén novemberben, a Finnország elleni Nemzetek Ligája-meccsen (2-0) játszott először - ezzel Holender lett a Honvéd történetének 100. válogatott játékosa.

Olvastad már?
DAC: "Ha a Fradi vagy a Vidi bekopogtat egy ajánlattal, meg kell hallgatnunk őket" - interjú a szlovák-magyarról és az NB I-es piacról, pénzekről
Csak azért nem igazolnak le senkit, mert magyar, de bátran nyúlnak a fiatalokhoz, akiket aztán megfelelő ajánlat esetén értékesítenek is. A Fradival, a Vidivel és a Slovannal sincsenek egy súlycsoportban anyagilag, mégis lépkednek előre. A DAC sportigazgatója, Jan Van Daele a csakfoci.hu-nak adott interjút a közelgő szlovák-magyar selejtezőről is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz