Fotó: vasasfc.hu

Felkészülés: Most egy NB II-es csapattól kapott ki az Újpest, a Vidi sem bírt a másodosztályú ellenfelével - eredmények

Az Újpest, a Vidi, a Paks, a Honvéd és a Kisvárda ​is pályára lépett pénteken felkészülési mérkőzésen.
Nyikes Zoltán 2021. október 8., péntek 18:48
Fotó: vasasfc.hu
Az Újpest, a Vidi, a Paks, a Honvéd és a Kisvárda ​is pályára lépett pénteken felkészülési mérkőzésen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 8., péntek 18:48

Vasas–Újpest

A válogatott szünetet kihasználva felkészülési mérkőzést játszott egymással a másodosztályú Vasas és az NB I-ben utolsó helyen álló Újpest.

Az angyalföldi klubhonlap beszámolója szerint a 36. percben szerezte meg a vezetést a Vasas, miután Szivacski szöktette a jobb szélen felfutó Pekárt, akinek középre adott labdáját Feczesin 4 méterről a bal alsó sarokba fejelte, majd percekkel később a Terbe szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Tallo lőtte a jobb alsóba.

A 120 perces edzőmeccs győztes találata végül a 76. minutumban esett, ekkor Szatmári a térfél közepéről beinduló Bobálhoz ívelte a labdát, aki megelőzte a kifutó Hámorit és jobbal a bal alsó sarokba pöckölte a játékszert.

Felkészülési mérkőzés, Fáy utcai edzőpálya

Vasas FC (NB II)–Újpest FC 2-1 (Feczesin 36., Bobál 76., ill. Tallo 44.)

Vasas FC 1. félidő: Uram - Szivacski, Szilágyi Z., Otigba, Terbe - Hidi M, Pátkai, Hinora - Pekár, Feczesin, Balajti
2. félidő: Jova - Rétyi, Iyinbor, Litauszki, Silye - Berecz, Szilágyi Sz., Kapornai (Bonifert, 105.), Szatmári (Birtalan, 91.) - Bobál, Radó (Vida, 103.)

Újpest FC 1. félidő: Banai - Koutroumpis - Diaby - Fehér - Antonov - Mitrovic - Mack - Pauljevic - Stieber - Beridze - Tallo
2. félidő: Hámori (Tomori, 93.) - Kovács (Kálnoki-Kis, 93.), Máté, Eckl, Katona - Bjelos, Szakály, Simon, Mucsányi (Yayaha, 93.) - Kone, Viana


Budapest Honvéd–Siófok

Szintén edzőmeccset játszott egymással a Budapest Honvéd és a másodosztályú Siófok, ahol a 37. percig kellett várni az első gólra: Machach ívelt középre a jobb oldalról, középen pedig érkezett Eppel Márton, és ezúttal már Hutvágner is tehetetlen volt, támadónk pontosan a bal felső sarokba fejelte a labdát, megszerezve ezzel a vezetést a Honvédnak – írja a honvedfc.hu.

A félidő derekán Bőle Lukács duplázta meg az előnyt, a találkozót pedig Nono gólja zárta, így háromgólos győzelmet aratott az NB I-es csapat.

Felkészülési mérkőzés, Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Budapest Honvéd–Siófok 3-0 (Eppel 37., Bőle 81., Nono 105.)

Honvéd, 1. félidő: Tujvel – Kovács N., Baráth, Klemenz (Lovric, 50.), Talys – Machach, Nagy G., Banó-Szabó (Keresztes, 40.) – Zsótér, Eppel, Májer.
2. félidő: Tujvel – Mezghrani, Batik, Lovric (Szabó T., 94.), Tamás K. – Hidi, Pantelic, Nono – Bőle, Lukic, Balogh N.

Siófok, 1. félidő: Hutvágner – Farkas G., Horváth M. (Deutsch, 47.), Kecskés, Kiss B. (Varga B., 47.), Medgyesi, Tóth Z., Damásdi, Szakály D. (Balogh B., 47.), György, Elek (Horváth D., 47.).
2. félidő: Dúzs – Varjas, Polényi, Deutsch, Eördögh, Cipf, Balogh B., Krausz, Varga B., Nikházi, Horváth D.


MOL Fehérvár FC–Szombathelyi Haladás

Az NB II tabelláját veretlenül vezető Szombathelyi Haladás együttesét fogadta a MOL Fehérvár FC a MOL Aréna Sóstó edzőpályáján.

Az első játékrészben nem született gól, a szünet után viszont csak három percet kellett várni, amikor egy kapu előteréből elvégzett szabadrúgás után Monori Norberthez csúsztatták a labdát a vendégek, aki a hálóba lőtte azt – írja a molfehervarfc.hu.

Két perc után rögtön jött a válasz - Dinnyés indította Dárdait, akit ugyan elválasztottak nagy nehezen a labdától, de az éppen Kodro elé került, aki közelről nem hibázott. További helyzetek ugyan akadtak, de újabb találat már nem, így döntetlennel zártak a felek.

Felkészülési mérkőzés, MOL Aréna Sóstó edzőpályája

MOL Fehérvár FC–Szombathelyi Haladás 1-1 (Kodro 50., ill. Monori 48.)

Vidi: Kovács D. - Kojnok, Lüftner, Alef (Dárdai, 46.), Hangya (Heister, 46.) - Funsho (Csoboth, 46.), Nyári (Dinnyés, 46.), Makarenko, Petrjak - Kodro, Zivzivadze (Kovács I., 46.)

Haladás: Verpecz – Dezamits (Doncsecz, 68.), Guzmics, Devecseri, Debreceni – Monori, Tóth D., Sinut (Kállai Z., 55.), Tóth Máté (Szijjártó, 46.), Doktorics (Szabó B., 68.)


Budafoki MTE–Paksi FC

Az NB II-es Budafok otthonában lépett pályára a Paksi FC, amely a 11. percben szerzett vezetést: a budafoki tizenhatos előterében szereztek labdát a tolnaiak, melyből Windecker került helyzetbe, aki hat méterről a hazai kapus mellett a kapu jobb oldalába emelte a labdát – írja a paksifc.hu.

Az 52. percben tovább növelte az előnyét Bognár György csapata, ekkor Balogh bal oldali beadását Pethő készítette le, majd Ádám hat méterről a kapu bal oldalába lőtte, kialakítva ezzel a végeredményt is.

Felkészülési mérkőzés, BMTE Stadion

Budafoki MTE–Paksi FC 0-2  (Windecker 11., Ádám M. 52.)

BMTE: Bese B. (Oroszi 61.) - Margitics (Szalai D. 59.), Jagodics (Khiesz 46.), Horgosi, Kotula (Venczel 81.) - Kovács D. (Soltész I. 59.), Nándori (Györe 76.) - Zuigeber (László D. 59.), Adorján K. (Micsinai 46.), Szabó M. (Farkas B. 59.) - Papp M. (Fekete M. 59.)

Paks, 1. félidő: Rácz G. - Lorentz, Tamás O., Lenzsér, Szabó J. - Kesztyűs, Windecker, Szabó B., Sajbán - Böde, Nagy R.
2. félidő: Rácz G. - Kulcsár, Szélpál, Kinyik, Medgyes - Papp K., Bognár I., Balogh B., Gyurkits - Pethő, Ádám M.


Kisvárda–Minaj

Péntek délután az ukrán élvonalbeli Minaj ellen lépett pályára a Kisvárda, amely már a 12. percben előnyhöz jutott Asani jobb alsóba helyezett lövése révén. A 23. minutumban növelte előnyét az NB I-es csapat: Ötvös Bence szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd néhány igazítást követően 22 méterről kilötte a jobb alsó sarkot, nem sokkal később pedig Lucas értékesített egy tizenegyest.

Röviddel a szünet előtt egy remek kontratámadás után Asani passzolta ki a labdát Driton Camajnak, aki tíz méterről a hosszú sarokba tekert, ezzel már 4-0 volt a félidőben.

A második játékrészben sikerült szépíteniük a vendégeknek egy tizenegyessel, a kisvárdaiak pedig ebben az etapban nem tudták már bevenni az ukránok kapuját – derül ki a kisvárdai klubhonlapról.

Felkészülési mérkőzés, Várkerti Stadion

Kisvárda–Minaj (ukrán I.) 4-1 (Asani, Ötvös, Lucas - 11-esből, Camaj, ill. Seleznyov 11-esből)

Kisvárda: Odincov – Melnik, Kravcsenko, Rubus (Prenga), Leoni (Hej) – Lucas (Bumba), Karabeljov – Asani, Ötvös (Zlicsics), Nagy M. K. (Gosztonyi) – Camaj

Minaj: Kemkin – Goncsar, Gorin, Matics, Sinegur, Petrusenko, Meszhi, Kniszk, Kulijev, Kovalenko, Bilonog.
Csereként bevethető volt: Penkov, Kucser, Vekljak, Szemenko, Lihovidko, Bodnya, Bajdal, Kobak, Seleznyov, Ahkemtadze

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz