Lanzafame a kupameccs utáni balhéról: "Végig provokáltak, utaztak rám" - ellenfele állítja, ő nem volt durva

A Haladás elleni kupameccs végén ellenfelével összekapó olasz támadó számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a meccsen. A Haladás fiatalja szerint viszont ellenfele provokálta ki az összetűzést.
Dudás Gábor 2020. február 13., csütörtök 14:41
A Haladás elleni kupameccs végén ellenfelével összekapó olasz támadó számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a meccsen. A Haladás fiatalja szerint viszont ellenfele provokálta ki az összetűzést.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 13., csütörtök 14:41

Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, lökdösődéssel és két piros lappal ért véget a Budapest Honvéd FC és a Szombathelyi Haladás szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntője (1-0).

Az Ilovszky Rudolf Stadionban megrendezett mérkőzés zárásaként Kálnoki-Kis Dávid és Jagodits Márk került a kiállítás sorsára, míg előtte Davide Lanzafame és Szekér Ádám összetűzése került a középpontba. Mint írtuk, a két fél lökdösődve kapott össze a lefújást követően, ebből pedig komoly tömegjelenet alakult ki a pályán.

"A Haladás edzője azt kiabálta, hogy a meccs után megvár"

Davide Lanzafamét az esetről kérdezte a honvedfc.hu.

- A felvételeken azt láthatja mindenki, hogy mi történt a lefújást követően, azonban előzménye is volt a történteknek. 

Az egész találkozó azzal telt el, hogy provokáltak. Úgy éreztem, hogy utaznak rám, folyamatosan rugdostak, és verbálisan is inzultáltak. A pályán és a kispadról is végig mentek a beszólások, a Haladás edzője azt kiabálta felém, hogy majd a meccs után megvár a stadion előtt, sőt, ami még szomorúbb számomra, hogy a családomat is keresetlen szavakkal illette. Ezt teljességgel elfogadhatatlannak tartom.

Sose azt nézem, hogy hány éves az ellenfelem, tisztelem a riválisok játékosait, és nem velük, hanem a labdarúgással akarok foglalkozni. A lefújást követően egy kicsit valóban elszabadultak az indulatok, ami természetesen nem jó, én sem örülök, hogy így alakult, de olyankor dolgozik az adrenalin az emberben. Ennél bővebben nem is szeretnék foglalkozni a történtekkel, most már a Kaposvár elleni mérkőzésre fókuszálunk, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban.

"Odamentem Lanzafaméhoz kezet fogni..."

Megszólalt közben a másik fél is: Szekér Ádám elmondása szerint a hármas sípszót követően kezet szeretett volna fogni a hazaiak olasz játékosával.

- Szeretném hangsúlyozni, hogy a Honvéd nagyon jó csapat, Davide Lanzafame pedig remek futballista, élmény volt egy ilyen kaliberű gárda és egy ilyen kiemelkedő tudású futballista ellen játszani – mondta Szekér Ádám. – A meccsen tettük a dolgunkat, egyik csapat részéről sem történt kirívó szabálytalanság. Néha keményebben, ám sosem durván léptem oda Lanzafaménak, de védekező középpályásként gyakrabban ütközöm az ellenfél játékosaival.

A lefújás után odamentem Lanzafaméhoz kezet fogni, amit nem fogadott el, helyette megszorította a tarkómat. Emiatt kicsit löktem rajta, ő pedig lehúzta a fejem és a fülemnél megcsapott.

Aztán jöttek a többiek, jólesett, hogy elsőként Jagodics Márk sietett a segítségemre és csapattársaim is kiálltak mellettem. Sőt, nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző is megvédett. Bevallom, azt viszont nem értem, miért kapott Jagodics piros lapot. Ennyi történt, most már csak a vasárnapi, Csákvár elleni bajnokira koncentrálok - idézi a fiatal középpályást a haladas.hu.

Kivizsgálják az ügyet

"A napokban lezajlott a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első fordulója. Az M4 Sport által is közvetített zárómérkőzés végén a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki, amellyel kapcsolatban a szövetség fegyelmi eljárást indított" - írta a szövetség közleményében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz