A lefújás után a vasiak futballistája, Szekér Ádám kézfogásra nyújtotta a kezét, amit a kispestiek olasz támadója, Davide Lanzafame nem fogadott el, ellenfele tarkójához nyúlt, amire a fiatal futballista úgy reagált, hogy a nyakánál fogva ellökte magától a légióst. A feleket a Haladás csapatkapitánya, Jagodics Márk próbálta szétválasztani, majd az összetűzésbe keveredett játékosokhoz a hazaiak részéről Kálnoki-Kis Dávid is becsatlakozott.

Káprály Mihály játékvezető a történtek után Kálnoki-Kist és Jagodicsot kiállította,

utóbbi pedig az M4 Sport kamerái előtt nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

Balhé a Honvéd-Haladás kupameccs végén

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője és Jagodics Márk csapatkapitány is élesen kritizálta Davide Lanazafamét a Honvéd-Haladás (1-0) kupameccs végén kialakult balhé miatt. A tömegjelenet végén két piros lap villant, egy Jagodicsnak, egy Kálnoki Kisnek.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 12., szerda

 

– Sajnos az egész mérkőzésen Lanzafame nem túl szépen viselkedett szegény Szekérrel. Egy 17 éves srácról van szó, aki először játszott egy ilyen stadionban tévés meccsen. Egy rutinos, külföldi játékosnak ezt kezelni kellene. Az, hogy a mérkőzés után odamegy hozzá és felpofozgatja, fogja a nyakát, az nem fér bele. Én, mint csapatkapitány odamentem, megvédtem. Dávid odajött szétszedni a játékosokat, ez már az utózöngéje volt a történteknek. Ez egy jogos kiállítás volt, mert odamentem, ezért vállalom a felelősséget. De az, hogy Lanzafame ezt megcsinálta rutinos játékosként egy fiatal magyar játékossal, az nem normális – mondta a Haladás csapatkapitánya.

A szombathelyiek vezetőedzője, Mátyus János is elítélte az olasz csatár tettét.

Elképesztő, ami a legvégén történt. A magyar labdarúgás befogadott egy játékost, aki megüti a saját játékosomat, ez nem elfogadható! Remélem, a grémium megfelelő ítéletet fog hozni. Megesik néha, hogy a játékosok verbálisan egymásnak odaszólnak egy-két nem odavaló szót, de ez nem fér bele – jelentette ki a 45 éves szakember.

Lanzafame a kupameccs utáni balhéról: “Végig provokáltak, utaztak rám” – ellenfele állítja, ő nem volt durva