Fotó: www.facebook.com/honvedfc

Honvéd: Leegyszerűsödött Bódog helyzete, minden vasárnap dől el - a háttér és a részletek

A csakfoci.hu információi szerint a vezetők közölték a stábbal és a csapattal, hogy a következő bajnokin kizárólag a győzelem az elfogadható. Frissítés: megszólalt a Honvéd ügyvezetője.
Nyikes Zoltán 2020. december 2., szerda 11:27
Fotó: www.facebook.com/honvedfc
A csakfoci.hu információi szerint a vezetők közölték a stábbal és a csapattal, hogy a következő bajnokin kizárólag a győzelem az elfogadható. Frissítés: megszólalt a Honvéd ügyvezetője.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 2., szerda 11:27

12 bajnoki forduló eltelte után meglepetésre az utolsó helyen áll a Bp. Honvéd csapata az OTP Bank Ligában (igaz, a kispestieknek van egy elmaradt meccsük). A legutóbbi kupagyőztes eddig mutatott teljesítménye a szezon egyik legnagyobb meglepetése, hiszen a keret jelentős erősítésen esett át nyár óta, a kispadra pedig az egyik legfelkapottabbnak számító hazai szakember, Bódog Tamás ülhetett le a szezon előtt.

A Honvéd legutóbb a Puskás Akadémia elleni bajnokit is elveszítette az utolsó pillanatokban, és utoljára még október elején nyert a ZTE ellen. Az eredmények azt mutatják, hogy egy elhúzódó válságról van szó, hiszen a kispestiek még nem álltak a 9. helynél előrébb idén a tabellán, és többet voltak kieső pozícióban, mint nem. Éppen ezért a hétvégi vereség után sokan azt várták, hogy változás történik majd a kispesti csapat kispadján, de erre nem került sor.

A csakfoci.hu több, egymástól független forrásból származó információi szerint azonban ennek ellenére van edzőkérdés a Honvédnál: mondhatjuk úgy is, hogy leegyszerűsödött Bódog Tamás helyzete a hét közepére. Bár a külvilág felé úgy tűnhetett, hogy a klubnál minden megy a maga útján a megszokottak szerint, a színfalak mögött zajlanak az események.

Értesüléseink szerint hétfőn két megbeszélésre került sor:

előbb a vezetők a csapat kulcsjátékosaival beszélgettek nyíltan, hogy felszínre kerüljenek a gyenge szereplés lehetséges okai, majd ezt követően Bódog Tamással és a stábbal is átbeszélték a kialakult helyzetet.

Úgy tudjuk, hogy a vezetők komolyan hangot adtak annak, hogy nem elégedettek a dolgok alakulásával, nagyjából mostanra fogyott el a türelem. Az elmúlt időszakban azért voltak türelmesebbek a csapattal és a stábbal szemben, mert figyelembe vették azt, hogy idő kellett az új játékosok beépítéséhez, vagy ahhoz, hogy az érkezők megfelelő állapotba kerüljenek, és azt is, hogy a koronavírus-fertőzés is sújtotta a keretet.

Úgy tudjuk, hogy az eredménytelenség természetesen kiemelten szóba került, de nem csak ezzel kapcsolatosak voltak a legfőbb kritikák, a vezetőedzővel és a stábbal kapcsolatosan a beígért domináns játék elmaradását is “számonkérték”, mert egyelőre nem sok minden látható abból a támadó stílusú, direkt játékból, amiért Bódogot kinevezték (a Honvéd például a legutóbbi öt bajnokiján egy gólt lőtt).

Értesüléseink szerint a megbeszéléseket egészen konkrét lépések követték. Kedden menetrend szerinti pihenőnap volt Kispesten, ám forrásaink szerint a szerdai napon újabb megbeszélésre került sor: a vezetők közölték a stábbal és a csapattal, hogy a hétvégi mérkőzésen kizárólag a győzelem elfogadható az MTK Budapest elleni fővárosi rangadón.

Mindez ultimátumként is felfogható: vagyis ha nem nyer a Kispest vasárnap, akkor edzőváltásra kerül sor.

A két csapat legutóbbi bajnokiját az MTK nyerte 3-1-re a 2. fordulóban, a vasárnapi meccsre a Szusza Ferenc stadionban kerül sor.

FRISSÍTÉS

A Honvéd ügyvezető igazgatója, Kun Gábor is megerősítette a klubhonlapon, hogy az MTK Budapest ellen csak a győzelem elfogadható, minden más esetben változtatásra lesz szükség.

– Nagyon egyszerű a képlet. Hétvégén nyernünk kell, más eredmény esetén változtatásra van szükség – nyilatkozta Kun, majd arra a kérdésre is választ adott, hogy az MTK elleni következő bajnokin Bódog Tamás irányítja-e a csapatot. – Igen, de ő is tisztában van azzal, hogy hétvégén csak a győzelem az elfogadható. Tapasztalt szakember, pontosan érzi és érti, hogy milyen elvárások vannak a Honvéd mindenkori edzőjével szemben.

Részletek itt!

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS:

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz